Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:31 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема LINUX Е ПЪЛЕН БОКЛУК-продължениенови  
Автор Компетентен ()
Публикувано08.10.99 02:57

И така продължаваме темата .Както бях писал преди време след като се бях запознал със Ред хат Линукс и Калдера се убедих във необективността на линукс маниаците .Всички ме плюха на латиница.А аз просто дадох много примери за бъгове в двете дистрибуции.Сега се занимавам със Slackware4.0 и трябва да призная че той е значително по-стабилен,но в замяна натова при него всичко е ръчна конфигурация.(няма многобройните конфигурационни програми на Red hat ,които и много се дънят) . Сега ще отбележа само някои слабостти на Слака 1 командата ps трябва да се изпълнява с опцията -А за да покаже всички процеси --доста неудобно 2 не е SystemV базиран а е BSD 3 В документацията му липсват sag(system adm.guide),nag(network adm.guide) и HTML версия на HOWTOs 4 Инсталирането на пакетите е практически без зависимостти. 5 Също забива ако в mc се опитам да отвора /dev/cdrom ili /dev/modem а ако модема е изключен докато се работи с миником при излизане със ресет на модема миником забива 6 много други В сравнение с Ред хата обаче структурирането на пакетите е много-по добро.и като цяло е значително по стабилен Изобщо за да бъда по-точен ще отбележа че всъщност Линукса става единствено за ИНТЕРНЕТ СЪРВАР.ЗА РАБОТНА СТАНЦИЯ има още много хляб да яде за да се опре на малкото пръстче на win. E и за Интернет сървар надявам се няма да твърдите че е подобър от Mac OS. Сега за линукс маниаците които имат намерение да ме плюят на латиница ще отбележа един хубав сайт където всичко е обяснено и могат да си заредят всичко необходимо за кирилизацията(вклюяително и фаил който оправя драйвера на КДЕ със пропуснатата буквата Ю) http://linux.gyuvet.ch/cyrillic.html А сега и аз да ви питам нещо: 1.Звуковата ми карта е SB16 вграден на дъно ТX-PRO2 Защо никоя дистрибуция не я разпознава Използвам insmod sound.o какво още трябва? 2.Има ли някъде онлайн книга за Линукс където да са описани заедно всички ИНТЕРНЕТ СЪРВАРИ: 1 PPP,SLIP,DHCP 2 DNS 3 WWW 4 FTP 5 POP3,SMTP 6 PROXY ЗАЩОТО иначе човек трябва да зягуби маса време в директорията /usr/doc,/usr/info i /isr/man

Тема LINUX Е ПЪЛЕН БОКЛУК-продължениенови [re: Компетентен]  
Автор ripi ()
Публикувано08.10.99 11:36

УЕИ ПЮГАХПЮВН, ЫЕ РХ ЙЮФЮ ЯЮЛН МЪЙНКЙН МЕЫЮ 1. ОПЕДХ ДЮ ОПХЙЮГБЮЬ ЫСПНРХХ ОПНВЕРХ ОНЛХЯКХ Х РНЦЮБЮ ОХЬХ 2. вЕЯРМН ЙЮГЮМН ОПЕГ ОНЯКЕДМХЪ ЛЕЯЕЖ Х МЕЫН ЕДХМЯРБЕМНРН ГЮ ЙНЕРН ЯЗЛ ОНКГБЮК Windows АЪУЮ ХЦПХРЕ, Ю РПЪАБЮ ДЮ РХ ЯОНЛЕМЮ ВЕ ОНКГБЮЛ PC ОН-НЙНКН 10 h МЮ ДЕМ 3. МЮСВХ ЯЕ ДЮ ВЕРЕЬ - http://metalab.unc.edu/pub/Linux/docs/LDP/!INDEX.html ОНЯКЕДМХРЕ doc ОЮЙЕРХ БХМЮЦХ ЛНФЕЬ ДЮ ЯХ ХГРЕЦКХЬ НРМНЯМН SB16 ЮЛХ БХФ ОЗПБН ДЮКХ ЙЕПМЕКЮ РХ Е МЮЯРПНЕМ Х ВЕРХ ВЕРХ

Автор ripi ()
Публикувано08.10.99 11:37

УЕИ ПЮГАХПЮВН, ЫЕ РХ ЙЮФЮ ЯЮЛН МЪЙНКЙН МЕЫЮ 1. ОПЕДХ ДЮ ОПХЙЮГБЮЬ ЫСПНРХХ ОПНВЕРХ ОНЛХЯКХ Х РНЦЮБЮ ОХЬХ 2. вЕЯРМН ЙЮГЮМН ОПЕГ ОНЯКЕДМХЪ ЛЕЯЕЖ Х МЕЫН ЕДХМЯРБЕМНРН ГЮ ЙНЕРН ЯЗЛ ОНКГБЮК Windows АЪУЮ ХЦПХРЕ, Ю РПЪАБЮ ДЮ РХ ЯОНЛЕМЮ ВЕ ОНКГБЮЛ PC ОН-НЙНКН 10 h МЮ ДЕМ 3. МЮСВХ ЯЕ ДЮ ВЕРЕЬ - http://metalab.unc.edu/pub/Linux/docs/LDP/!INDEX.html ОНЯКЕДМХРЕ doc ОЮЙЕРХ БХМЮЦХ ЛНФЕЬ ДЮ ЯХ ХГРЕЦКХЬ НРМНЯМН SB16 ЮЛХ БХФ ОЗПБН ДЮКХ ЙЕПМЕКЮ РХ Е МЮЯРПНЕМ Х ВЕРХ ВЕРХ

Автор AvatarBG ()
Публикувано08.10.99 12:57

Щом толкова държиш на кирилицата така да е! Хахаха.. ps а (ами това е СТАНДАРТНИЯ правопис на командата, ако искаш всички процеси). Това че Slackware е BSD базиран е неговото предимство, много по-лесно се конфигурират няколко файла в една директория (/etc/rc.d), отколкото много файлове във много поддиректории (както е при SystemV - RedHat и Co.). Предимство е и това, че не са наблъскали толкова неща (т.е. боклуци) в инсталацията както при някои други дистрибуции, а и нищо не ти пречи да си дръпнеш от Интернет последните версии на HOWTO-тата и другите guides. BTW, на мене не ми е трябвала изброената документация, HOWTO-тата в текстов формат ми свършиха чудесна работа. Пакетите били без зависимости... е добре, съгласен съм, че при rpm има по-добри зависимости, но реално погледнато не знам някой Slackware потребител да е страдал от липсата им ;-). Забивал бил като отваряш /dev/cdrom (ами не ти е наред CDROM-а или линка към него), /dev/modem също забивал.. ами той не е направен да си го разглеждаш с F3 ;-)). ВСЯКА система може да се забива нарочно. А и тук не става въпрос за забиване на системата, а за забиване САМО на mc.. има разлика сравнено с Internet Exploder caused General Protection Fault in KERNEL32.... Звуковата карта не тръгва, защото е PnP и трябва да се инициализира (с isapnp или да зададеш в BIOS-а Plug and Play OS: No). А защо ти е книга в която има всичко наведнъж? Какво ти пречи, ако те интересува еди кой си сървър да прочетеш еди кое си HOWTO? P.S. Хахаха.. аз да пиша на кирилица и то с главни букви ;-)

Автор nmmm ()
Публикувано08.10.99 19:52

Браво браво, за да не повтарям казаното от AvatarBG, аз схте добавя само това което мисля , че е различно при мене. Ред Хат е "сладникава" дистрибуция. Веднъж се опитах да я конфигурирам, и след два дни блъскане, сложих Слакваре :))) BSD е стандарт като System V , но явно е по-добър. Sun Solaris мисля , че е BSD стандарт (е не съм сигурен:). Не мисля , че трябва да отваряш /dev/cdrom. Що вместо това не пробваш: echo "Hello mummy, it's me:)))" > /dev/hda1 Това ще ти преебе целия диск :)))), не само mc :)))) или rm /* -R (ili rm /* -r) Наистина е лесно да си хакнеш сам компутора :)))) нали??? За работната станция - според мен си прав, за обикновен узер, linux-а не става, за програмист е идеален. можеш да отидеш на страницата ми http://www.nmmm.nu/ и да видиш последния бъг на Ms Personal Web Server-а експлойтнат от мене:))) nmmm

Тема Относно файлът soundconfнови [re: Компетентен]  
Автор Компетентен ()
Публикувано09.10.99 01:18

В дистрибуцията на Слакваре липсва файлът /etc/soundconf Някой може ли да ми публикува съдържанието му знам че е съвсем кратко

Тема Относно файлът soundconfнови [re: Компетентен]  
Автор AvatarBG ()
Публикувано09.10.99 15:44

tozi file ne lipsva, prosto zashtoto v slackware takyv file nqma!

Тема Относно файлът soundconfнови [re: AvatarBG]  
Автор predator ()
Публикувано10.10.99 11:53

Momche problemyt ti e che si zahvanal mnogo neshta navednyj . Tu RedHat tu neshto drugo. Vsiaka distribucia si e edna filisofia i povecheto neshta sa si dosta razlichni. Shte ti dam oshte edin syvet. na tebe iavno ti se raboti taka che izberi si edna neshto i derzai dokrai. Az taka pravia i moje bi zatova problemite se reshavat po dobre. Inache az sym sys syshtoto dyno samo deto rabotia na SuSE i niamam problemi sys zvukovata karta . Taka che ne se otchaivai a vzemi edna distribucia i dokrai. Shto se otnasia do tova che Linux ne ima oshte hliab da iade tova si e viarno-samo deto hliba e zatova da se iade i vse niakoi den shte minem na mryvka.

Тема Относно файлът soundconfнови [re: predator]  
Автор borj ()
Публикувано10.10.99 22:00

Vse pak mozelo da se davat i neemocionalni suveti. Normalni. Ot hora koito znajat za kakvo govorjat. Pozdravi predator :)

Тема LINUX Е ПЪЛЕН БОКЛУК-продължениенови [re: ripi]  
Автор fuss ()
Публикувано13.10.99 21:34

brato, ne ti se razbira nishto

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.