|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
cp 1251
|
|
Автор |
ripi () |
Публикувано | 05.10.99 17:00 |
|
hej pisna mi ot tiq ruski codirovki, q me svetnete kak da si cyriliziram X Linuxa i na nqkoj shrift nqma da se razsardq, po nachin che da moga i basta mi da nakar da bachka ;o)
A da polzvam Mandrake 6.1, s KDE i Gnome, ama nesto vgradenite bazici ne srabotvat
| |
|
haha.. ruski kodirovki, mi az moga da kazha pisna mi ot tiq microsoftski kodirovki. ami kolkoto i da e ruska koi8r si e de fakto standarta za kirilica v unix, istinskiqt mezhdunaroden standart (iso-8859-5) ne se izpolzva nikyde (i nqma i da namerish fontove za nego), cp1251 si e windowska izmislica na microsoft. za koi8r si ima i fontove i programi i t.n. a s netscape 4.0+ mozhesh da gledash cp1251 stranici s koi8r fontove. prosto vsqka firma koqto pravi programa s cyrillic support predpolaga che polzvash koi8r... tva e
| |
|
dobre de problema obache ne e reshen, imam znachi KDE, deto mi vika che moga da pisha cyr, imam i okolo 5 fonta s koi8-ru, no ne moga da nakaram i polovinata prilozeniq da se saglasqt da izpolzvat tiq shriftove
ta ... ima li nachin ili vse oste ne,
pak i AvatarBG - nali spomenah che osnovnata cel na zanqtieto e da izhvarlq microSoft ot PCto ;o)
kolkoto do Netscape - dori v momenta ne moga da procheta kakvo tochno pishe na dvata butona za otkaz i potvarjdenie na tva det go pisha
| |
|
shriftovete v kde se izbirat ot kde control center, a i povecheto normalni programi imat "skriti" vyzmozhnosti za smenqne na shrifta (ako nqma takiva opcii v menuto) i obiknoveno e s switch ot sorta na:
someprog -font edikojsi
a kolkoto do netscape-a, problema ne e v nego a v motif, ponezhe menutata i butonite na netscape sa s motif widget i biblioteki, a motif e typ i ne se seshta che mozhe da ima i drugi kodirovki osven latin1. ima i nqkakyv nachin tva da se opravi kato se byzikat resusrsite na netscape, ama kato probvah i neshto ne stava, samo menutata i adres bar-a mu se kirilizaha, no ne i prokletite butoni
| |
Тема
|
cp 1251
[re: ripi]
|
|
Автор |
Niki () |
Публикувано | 06.10.99 07:48 |
|
Trqbwa da instalirash shriftowe s cp 1251. Opitaj s tezi:
i wiv toja sait:
| |
Тема
|
cp 1251 - KDE
|
|
Автор |
Garo () |
Публикувано | 06.10.99 16:43 |
|
X i KDE lesno se kirilizirat po cp-1251.
Rezultatat e kiriziran KDE, text/word editors, Netscape, Gimp ... (Mandrake 5.3, 6.1, RedHat 5.0, 6.0)
Parvo nameri shriftovete. Ima mnogo takiva.
Preporachvam Cyrsys-1-0.i386.rpm ot diska na PC World.
Samo za X mojesh da potarsish shriftovete na Станислав Цоловски (Staniaslav Tzolovski) ili modifikatziite im.
Keyboard driver po BDS za International Keyboard Layout (KDE) i za X xmodmap mojesh da izteglish ot my homepage.
http://people.bulgaria.com/garabed/g_linux.htm
| |
Тема
|
cp 1251
|
|
Автор |
Jiro () |
Публикувано | 06.10.99 21:01 |
|
Kiriliziral sam sashtata sistema kakto twoiata - pishi mi da ti kazha kak stawa i s koi paketi raboti. Ako weche ne si se sprawil i sam razbira se...
| |
Тема
|
cp 1251
|
|
Автор |
Jiro () |
|
Kiriliziral sam sashtata sistema kakto twoiata - pishi mi da ti kazha kak stawa i s koi paketi raboti. Ako weche ne si se sprawil i sam razbira se...
| |
Тема
|
cp 1251
|
|
Автор |
Jiro () |
|
| |
Тема
|
cp 1251
|
|
Автор |
Jiro () |
|
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|