Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:08 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Тема Проблем с таблет + WiFiнови  
Автор Naki (Company PC Guy)
Публикувано02.12.12 13:41

Имам таблет Acer Iconia Tab A500 (без 3G, само WiFi), с Android OS 4.0.3 (ICS).
От 2-3 месеца таблетът спря да открива само една мрежа, която обаче ми трябва.
Това е WiFi мрежата в една механа до нас.
Познавам хората, които поддръжат рутера там, и те казаха, че някои MAC адреси са блокирани в настройките на рутера, че много точели трафик, но моят не бил сред тях.
Демек би трябвало да бачка.
Неква идея дали това е хардуерен или софтуерен проблем, и как да се реши?
Освен това, при блокиране по MAC адрес какво става - нали все пак се вижда мрежата (а само при опит за връзка би fail-нало)?
Рутерът е: @irLAN wr150, firmware: 2.44

Вкъщи таблета работи без проблем, вижда и се връзва към WiFi мрежата ми (TP-LINK рутер). Пробвах и още 2-3 други WiFi мрежи, и се виждат и са ОК.

Тема Re: Проблем с таблет + WiFi [re: Naki]  
Автор headhunter (Z-95)
Публикувано19.12.12 17:23

Според мен тия от механата нещо се ебават с теб.
Щом навсякъде работи, а по някое време е спрял да се свързва само с механата, значи проблемът е там.
Освен ако те не са сменили нещо по настройките на рутера, а ти да имаш кеширана някъде стара конфигурация. Аз си направих тоя номер у дома - промених настройките на рутера и трябваше да ръчно изтрия конекшън дефинишъна от телефона и да го накарам да се свърже отново, че не щеше да се реконфигурира сам.

General Protection Fault in module 0xDEEBAA. Рестартирайте държавата!

Тема Re: Проблем с таблет + WiFiнови [re: headhunter]  
Публикувано19.12.12 18:05

Проблемът е, че не че не свързва, а въобще не я вижда! Това, което казваш е пробвано и не помага.
Един познат ми предложи хардуерен ресет...ама той затрива всичко на таблета. И не съм сигурен 100%, че ще помогне.

EDIT: Пробвах да блокирам дадено устройство по MAC адрес от моя си рутер - вижда мрежата и тогава.
А таблетът НЕ вижда мрежата в механата въобще.
Май верно ще се окажат менте тези Acer-и...

Има често и други проблеми, с фотоапаратната функция.

Редактирано от Naki на 19.12.12 21:49.

Тема Re: Проблем с таблет + WiFiнови [re: Naki]  
Автор Бй нзи (ентусиаст)
Публикувано21.12.12 17:43

Абе пич тия таблети за какво ги ползвате,съвсем сериозно питам нищо,че съм олигофрен.Може ли например да замести компютъра,ама 100%?

Тема Re: Проблем с таблет + WiFiнови [re: Naki]  
Публикувано21.12.12 19:06

Мамка му! Няколко месеца се мъча на малки екранчета, а проблемът бил съвсем елементарен!
Бил е избран WiFi канал 12 в опциите на рутера. А таблетът търси май WiFi на канали само до 11.
Смениха в опциите на рутера WiFi канала от 12 на 11 канала, и опа - всичко бачка.
Рутерът обаче не бил @irLAN, а Netgear WGR614v8.

Май това е защото таблетът е купуван в САЩ. В САЩ WiFi е само до 11-ти канал, а ако беше купен в Англия или Германия, май щеше да може и 12-ти канал.

Редактирано от Naki на 21.12.12 20:18.

Тема Re: Проблем с таблет + WiFiнови [re: Бй нзи]  
Публикувано21.12.12 20:17

Не баш - не може.
Купих го за работа, ама го ползвам и за форуми.

Иначе, има таблети, които могат да се слагат в докинг станция, и стават почти пълноценни компютри. Ама такива с Android OS, в случая де.
Ако са Windows таблети, е по-добре, че можеш да си пуснеш почти всяка програма за Windows. Макар, че сега при Windows 8 има вече 2 вида таблети - едните са си с процесори като на стандартни компове, но другите са с ARM.

Тема Re: Проблем с таблет + WiFiнови [re: Бй нзи]  
Автор tuff slim (старо куче)
Публикувано22.12.12 01:57

т'ва става само да си чешеш топките по тубата

Тема Re: Проблем с таблет + WiFiнови [re: tuff slim]  
Автор Бй нзи (ентусиаст)
Публикувано24.12.12 17:28

Мерси и на двамата и аз точно това си мислех,весли празници

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.