Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:21 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема кой се кефи на юнити?нови  
Автор OgnenDemon ()
Публикувано18.03.12 03:34

питам щото ми се драйфа от него.

на нетбука си държа убунту 10 лтр и камара време не бях гледал какво е новото. снощи дърпах 11, днес го пробвах в една виртуална машина и като видях юнитито ми се додрайфа - точно на 5тата минута изтрих машината.

сега съм на кръстопът. на нетбука няма да пипам инсталацията за сега, но за основния лаптоп, се чудя още повече нещо съм в настроение да пробвам други неща...

- lubuntu - вероятният фаворит
- xubuntu
....
- fedora
- debian

аз машината я ползвам само за домашни неща - нет/мултимедия, рядко да седна да изкодя нещо, но просто това което видях от юнити с тоя док отляво ме дразни жестоко. от друга страна четох добри изказвания за lxde, твърдят че е по-леко от xfce и това ме поблазни.

някой с опит с lxde? съответно мнение

и изобщо кой на какво дистро и на какво е - gnome/kde/xfce/lxde/друго?

ПС: сега видях и другата тема, където е коментирано това донякъде. и все пак си оставям въпросите открити

Редактирано от OgnenDemon на 18.03.12 04:20.

Тема Re: кой се кефи на юнити?нови [re: OgnenDemon]  
Автор | (>[2] /dev/null)
Публикувано19.03.12 01:52

Unity беше последната капка, която преля чашата. След повече от 15 години използване на Линукс на домашните ми компютри минах изключително на OS X.

The last good thing written in C was Franz Schubert's Symphony No. 9.

Автор Deviance (Shadowchaser)
Публикувано19.03.12 09:09

Fedora Core 16 KDE. Работи си чудесно.

в някои живее доброто в други злото а в трети глисти

Автор bira_more (бира)
Публикувано19.03.12 15:37

Юнити е неизползваемо според мен поне.
Та аз минах отново към КДЕ. Дип че КДЕто е пооправено вече.

Bеer? Mоre?

Автор HeaндepтaлeцaДжo (фанат от гУрЪтЪ)
Публикувано19.03.12 17:51

Хората мигрират от убунту към

ПП
Иначе на новото убунту може да се сложи стария гном (че гном 3 си е и той тесла) ама малко е врътка.

Редактирано от HeaндepтaлeцaДжo на 19.03.12 19:11.

Тема Re: кой се кефи на юнити?нови [re: HeaндepтaлeцaДжo]  
Автор OgnenDemon ()
Публикувано20.03.12 03:18

аз още съм под въпрос. преди малко теглих xubuntu и ще го разгледам. малко се чудя и за идеята чист дебиан

Автор OgnenDemon ()
Публикувано21.03.12 01:29

тия два дни проучвах къде какво. значи народа наистина яко се отцепва и Каноникал сами си го забиха. някви супер малко ентусиасти наистина се кефят на юнити, но са единици. болшинството минават на минт наистина, а друга са обратно на дебиан.

правих опити с виртуални машини и разглеждах. lxde наистина е по-бързо малко. поне аз усещам разлика. но не ме кефи някак. разучавах xubuntu ама разправят че го утежнили от към рам и то тестовете бяха от тая година, било по-тежко и от самото убунту.

аз лично останах на един вариант - пазя една машина убунту 10 и направих и една с последен дебиан, нетинстал с гном3 - колкото и да гледах други някак гнома ми е най-комфортен.

значи ей сега последно правих експеримент - убунтуто зарежда по-бързо от дебиана, но поне по моя преценка (не се сещам как прецизно да го изтествам това) дебиана в последствие е по-бърз, в смисъл пускам приложение и то тръгва по-бързо. както казах на око е преценката , ако някой знае как да го изтествам прецизно да каже. иначе и на двете машини има едно и също принципно - основна инсталация (при убунтото е от лайв диск), mysql и някои съвсем дребни неща, но и при двете машини напълно еднакви приложения инсталирани за да ги уеднаквя.

дотук за нещата които аз ползвам се оказва че дебиана се справя без проблем - аз искам домашен десктоп - мултимедия, нет и нещо дребно за кодене от време на време. разбира се предстои жив тест на реален хардуеър, ама няма да е тая седмица, но трябва да го видя дали ще имам проблеми с драйвери.

но от това което аз гледах, дотук изборът май ще е дебиан.

за една бройка тествах и лусид пъпи (тва дето е с пакети от дебиан) и работи. ама чак за десктоп не е

колкото до минта, перспектива е да е с мейт - четох било форк на гном2. но аз вече почти си избрах дебиана тьй че...

това от мен. ако някой друг прави тестове или прочете нещо да каже

Автор croesus (хлевоуст)
Публикувано21.03.12 02:14

Един приятел, който има сервиз за компютри, ми препоръчва OpenSUSE за нетбуци, защото батерията най-много издържала с него.
Аз ползвам Fedora 16 с Gnome 3.2 и на десктопа и на лаптопа и се държат много добре. Предпочитам Fedora, защото има много добра поддръжка откъм драйвери.

Тема Re: кой се кефи на юнити? [re: OgnenDemon]  
Автор Grok (ентусиаст)
Публикувано21.03.12 19:48

Аз.
Ама защото не съм го виждал никога.

Аз лично си държа дока в ляво. Ама щото така ми пасва. В уин ХП пък ми е в дясно във виртуалната машина. Т.е. на десния монитор от време на време има максимизирана виртуална машина. Или и двата монитора се ползват за каквото потрябва.
|--|
| ||-----|
| ||_____|
|__|

Мониторите ми са разположени така...
Виж ако някой идиот иска да ми каже КЪДЕ ТОЧНО ДА В МОЯ случай, ще си извадя разрешително за оръжие, ще си купя един голям пищов и ще го бия с дръжката докато му счупя носа.

П.П. нещо не ставам за художник с аскии.

Тема Re: кой се кефи на юнити? [re: Grok]  
Автор Naki (Company PC Guy)
Публикувано21.03.12 19:59

Пробвай {pre} .... {/pre} тагове. Само че с квадратни скоби.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.