Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:41 17.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Ако сте Ubuntu 11.04 или 11.10нови  
Автор Бokop (Христо)
Публикувано17.10.11 12:16

Ако "оная простотия в ляво" ви пречи и искате да си имате стандартното Gnome меню горе в ляво. Цък

.

Господ ще ми прости греховете. Това му е работата.

Тема Re: Ако сте Ubuntu 11.04 или 11.10нови [re: Бokop]  
Автор | (>[2] /dev/null)
Публикувано17.10.11 16:44

Вече не съм, и личния ми лаптоп вече е с MacOSX :)

The last good thing written in C was Franz Schubert's Symphony No. 9.

Тема Re: Ако сте Ubuntu 11.04 или 11.10нови [re: |]  
Автор Бokop (Христо)
Публикувано17.10.11 16:52

М даааааааааааа. Това, което си мислех се потвърди. Винаги ми е кофти, когато излеза прав.

Автор Kaпaнeц (читател)
Публикувано17.10.11 17:10

Няколко дена се борих яко с версия 11.10 , след като ми замаза сумати настройки и приложения инсталирани във версия 11.04. Моето заключение е, че това е "бета" издание и е пълно с бъгове и липси на приложения, които успешно работят с версия 11.04.
"Оная простотия в ляво" е бял кахър, но за съжаление потребителят първо се сблъсква с него.
Лично аз си инсталирах отново старата версия 11.04 и рахатясах. Сега ще чакам, докато не разбера, че са я оправили.
За пример давам невъзможността да се инсталира пакета AVIDEMUX, който ползвам често. Липсата на стандартно инсталиран Synaptic е друг голям пропуск. Друг пример, отрязвам с (cut) някой мой файл и искам да го преместя с (paste) в друга папка. Не дава

. Каквато и "гимнастика" да правя, а съм си администратор на системата не ще и не ще. Да не говоря за електронен подпис и прочие по-сложни задачки... А съм потребител на UBUNTU повече от 5 години и вече имам нужните знания и опит.
Тия май от UBUNTU се опитват зорлем да ни върнат към WINDOWS или да мигрираме към MAC

Редактирано от Kaпaнeц на 17.10.11 17:14.

Автор | (>[2] /dev/null)
Публикувано17.10.11 17:32

Не се занимавай с глупости като Линукс на десктоп и няма да ти е кофти. :)

Тема Re: Ако сте Ubuntu 11.04 или 11.10нови [re: Kaпaнeц]  
Автор Бokop (Христо)
Публикувано17.10.11 17:37

В работата съм с 10.04. Невероятно стабилен е, всичко му работи и нито веднъж не е забил.
То точно това ме принуди по грубия начин да започна да ползвам линукс за десктоп.

Автор clovenhoof ()
Публикувано17.10.11 17:51

Слагайте Арч и няма да ревете, както при всяка нова версия на Убунту.
Арча вече задмина Сусето в distrowatch. сега гони дебиан.

Тема Извода от проблемите, които си описал.нови [re: Kaпaнeц]  
Автор Бokop (Христо)
Публикувано17.10.11 17:52

И аз имах подобни с 11.10 e, че умният човек стой на LTS release, докато излезе нова LTS release.

Тема Re: Ако сте Ubuntu 11.04 или 11.10 [re: Kaпaнeц]  
Автор croesus (хлевоуст)
Публикувано17.10.11 17:52

Шефа на Убунту каза преди 2-3 месеца, че е дал план до 4 години да имат 200 милиона потребители, затова са се юрнали да вкарват вътре всякакви нетествани глупости.
Между другото същия проблем имаше с Федора 14. Когато излезе беше бъгава отвсякъде. Чак след 4-5 месеца, като минаха 100 ъпдейта на кърнъла и какво ли не, стана много стабилна. А това е софтуер, поддържан от RedHat все пак.

Федорци обаче си научиха "урока" от F14 и при F15 просто изчезнаха едн куп опции за управление през графичния интерфейс. За който иска - има си конзола. Сега от ъпдейт на ъпдейт пускат по нещичко.

Тема Re: Извода от проблемите, които си описал.нови [re: Бokop]  
Автор | (>[2] /dev/null)
Публикувано17.10.11 17:59

Умния човек не пише "стой" вместо "стои". А иначе единствената разлика между LTS и не-LTS е колко време след излизането пускат фиксове. И двата варианта са еднакво нестабилни при пускане.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.