Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:35 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема LPIC 101 102нови  
Автор diamorph (untermensch)
Публикувано07.07.11 10:33

какви са шансовете и как стоят нещата с работния пазар в тая сфера за човек с образование биология и химия, но достатъчно солиден *nix опит, LPIC 101 изкаран (като извадя кинти и 102 ще взема, ако има файда) и сравнително кратък опит администриране на HP-UX и др. *nix системи (наложи ми се тогава да напусна поради здравословни проблеми, ама от тия дето не се уточняват).

he who packs your capsules controls your destiny.

Тема Re: LPIC 101 102нови [re: diamorph]  
Автор clovenhoof ()
Публикувано08.07.11 12:21

Не бях чувал за такъв изпит, но въпросите поне за LPIC 101 ми се струват много лесни.
Мисля че всеки който ползва вкъщи linux трябва да ги знае.

Освен това за администратор ще ти трябват отлични познания по мрежи.

Аз също завърших нещо което е далеч от програмирането, но не ми пречи да бачкам като програмист.

Тема Re: LPIC 101 102нови [re: diamorph]  
Автор UbuHtu Man 1Ox (Pour Feliciter)
Публикувано10.07.11 22:24

Масово се работи без сертификати...

Тема Re: LPIC 101 102 [re: UbuHtu Man 1Ox]  
Автор Triglav Zmei (gorianin)
Публикувано11.07.11 16:58

Сертификатите са в полза на фирмата, затова и те натискат да ги взимаш. Хвалят се на клиента колко много сертифицирани служители имат. Ама ако може ти сам да си платиш курсовете за сертифицирането ще е най-добре. Клиента обаче не знае че знанията и уменията на сертифицираните служители могат да бъдат по-малки, отколкото на несертифицираните, та затова все още сертификатите се котират.

Тема Re: LPIC 101 102нови [re: Triglav Zmei]  
Автор tuff slim (пристрастен)
Публикувано11.07.11 22:19

Сертификатите имат смисъл само за хора без опит - по-лесно да обърнат внимание на CV-то им. Като имаш 5-10 г оопит, нито някой те пита какви сертификати имаш, нито на теб ти се занимава с глупости

Автор UbuHtu Man 1Ox (Pour Feliciter)
Публикувано12.07.11 00:42

Да, така е.

Клиентът все пак трябва да си гарантира че всичко ще е на определено ниво...

А да имаш случайно идеи как се започва като пхп-дивелопър?

Защото все някакви си 3 години и прочие пишат по обявите.

Тема Re: LPIC 101 102нови [re: UbuHtu Man 1Ox]  
Автор Triglav Zmei (gorianin)
Публикувано12.07.11 11:01

Защото все някакви си 3 години и прочие пишат по обявите.

За всякакви позиции така пишат. Скоро срещнах една обява в която пишеше, че позицията е подходяща за студенти но искат 2 години опит. Като им четеш изискванията в обявите и си мислиш, че нищо не става от теб. Искат специалист с 4-5 години опит, ама ако може да му плащат като на стажант.

Тема Re: LPIC 101 102нови [re: clovenhoof]  
Публикувано12.07.11 15:05

и на мен ми изглеждаха твърде лесни по примерните онлайн тестове. :)

но не е баш така, по-тъпо е.

ениуей, идеята ми беше именно сертификата като компенсация липса на официален working experience.

Тема Re: LPIC 101 102нови [re: UbuHtu Man 1Ox]  
Публикувано12.07.11 15:07

упоменаваш/атачваш нещо налично което си правил на пхп?

Публикувано12.07.11 15:15

о, да, мн са добри.

"ако обичате да работите под постоянен стрес и напрежение с много хора (разбирай в екип)..."

Minimum of 5-7 years of experience writing in-depth conceptual and task-oriented technical documentation and/or online help systems for a enterprise-level software product.

yea, right..

имаше една дето направо ме разби (че не ми се търси сега..), 2 екзотични езика, още 4 изброени като +, да разбираш от: PCR, real-time PCR, ELISA, токсикология, вирусология и нам кво още изброено (почти всичката апратура от която се предполага че трябва да разбираш има едно място в цяла БГ дето може въобще да го видиш тва животно, щото биологическия факултет е буквално на ниво 19ти век по тоя параграф, химическия някъде WWII, да не говорим че за да имаш и някв опит с тия неща трябва да си някъде магистратура), друг +, неясно защо, е адобе фотошоп, не трябва да си пушач (въобще.. сигурно и кариеси не трябва да имаш), и иде реч за работа в кол център на една белгииска биотех компаниика за невероятното така наречено "възнаграждение" от шестин леа в офис на графа. земи.

така де... i digress. :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.