Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:51 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Е*ахти проблема!нови  
Автор croesus (хлевоуст)
Публикувано04.03.11 01:40

Здравейте,
ОСто ми е Fedora 14. Интернетът ми е от БТК - ADSL. До януари всичко си вървеше перфектно, не съм имал проблеми с интернет, освен когато БТК не се сринат.
Оттогава обаче се появи много странна драма. Когато зареждам страници с много снимки на тях (Google Image search, deviantart.com, Yahoo images и т.н.) интернетът ми спира за минута-две, а снимките естествено не се зареждат. Има сайтове обаче, от които всичко винаги е вървяло без грешка дори и сега (примерно sxc.hu). След обстойно изследване на проблема мисля, че открих че май забиването става само при сайтове, които си хостват снимките на поддомейни. Горните изброени до един са такива.

Какво съм направил досега: 1. ъпдейтнал съм Java, Flash и други препоръчителни, които намерих в интернет като съвети. 2. инсталирах си squid (не знам дали беше нужно) 3. няколко пъти сменях настройките на браузърите си, пробвам с FF, Chrome и Safari през wine.

Най-странното е, че през цялото време онлайн радиото, Скайп и торентите вървят без грешка, проблемът е само за браузъри, конзолата и разни скриптове, които пробвах дали виждат нещо онлайн. Нямам антивируски.

Предполагам, че БТК бавно зарежда подобни страници и нещо на ПеЦето ми се срива, след което рестартира. Попадал ли е някой от вас на такъв проблем?

p.s. Забравих да напиша, че имам инсталиран Apache с 5 поддомейна. Когато спре интернета те също са неоткриваеми.

Редактирано от croesus на 04.03.11 02:55.

Тема Re: Е*ахти проблема!нови [re: croesus]  
Автор headhunter (Z-95)
Публикувано04.03.11 16:49

Струва ми се, че проблема май не е в твоя телевизор.
И все пак... Щом радиото, скайпа и торентите вървят, да не е нещо свързано само 80?

Гледал ли си по логовете в /var/log?

Т'ва с Апача не го разбирам, поддомейните ти не са ли листнати в /etc/hosts? Ако Апача си работи, би трябвало поддомейните да са си ОК...

General Protection Fault in module 0xDEEBAA. Рестартирайте държавата!

Автор psy__ ()
Публикувано04.03.11 17:23

Опитай следното:

Поглени тук:

cat /proc/sys/net/ipv4/tcp_window_scaling

ако там е 1.
Опитай

echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_window_scaling

И пак си тествай

Тема Re: Е*ахти проблема!нови [re: psy__]  
Автор croesus (хлевоуст)
Публикувано04.03.11 22:30

Показваше 1 и го направих 0, както си ми написал. Спрях и selinux и нещата сега са по-добре, но пак с проблеми. Благодаря.

Тема Re: Е*ахти проблема!нови [re: headhunter]  
Автор croesus (хлевоуст)
Публикувано04.03.11 22:35

Май е точно така, както си писал. Вече съм почти убеден, че проблемите са от модема. Пробвахме през WiFi с един лаптоп, на който има Виста и проблема е абсолютно същия, само дето не зависва интернета толкова дълго. В понеделник ще извикам техниците на БТК да го прегледат.

А относно апача забелязах, че домейните не са видими само от моята машина, когато съм дал на браузъра No proxy. А относно портовете - ping през 80 ли върви? Защото ping и traceroute също ги няма, когато зависне интернета?

Тема Re: Е*ахти проблема! [re: croesus]  
Автор psy__ ()
Публикувано05.03.11 17:06

Друго с което и аз имам проблем, е DNS ресолвера на тъпия модем.

Пусни си локален DNS ресолвер на линукската машина и си ползвай него.

Автор SoulDeaD (no comment)
Публикувано10.03.11 11:17

Точно това и аз бих предложил. Или ползвай външен DNS. Почти 100% съм сигурен, че проблема ти е в DNS ризолвъра на модема. И аз имах такива проблеми и те се стичаха до това, че бях забравил dhcp клиента и той си вземаше dns от незнайно къде (аз съм през LAN доставчик) и той беше адски бавен...

Автор croesus (хлевоуст)
Публикувано14.03.11 11:43

Пробвах с dnsmasq, но проблемът не се оправи. От БТК не помогнаха с нищо. Направи ми впечатление обаче, че Bing не ми създава никакви проблеми с поддомейните?? Според мен тези тъпаци от БТК са инсталирали нещо майкрософтско по веригата и то прее*ава всичко.

Автор tuff slim (пристрастен)
Публикувано14.03.11 21:13

вече сънуваш наяве

Тема Re: Е*ахти проблема!нови [re: tuff slim]  
Автор croesus (хлевоуст)
Публикувано14.03.11 23:33

Сложих на Google DNS сървърите 8.8.8.8 и 8.8.4.4 и всичко е на 6.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.