Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:19 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем със Skype в Ubuntuнови  
АвторBиkтop (Нерегистриран)
Публикувано31.01.11 19:02

Здравейте, имам следния проблем - ползвам Ubuntu 10.10 и Skype 2.1 Beta всичко точно инсталирано, но когато отворя Skype -а и всички знаци които би трябвало да са на латиница ми се изписват със символи от гръцката азбука. Пробвах доста комбинации от Language Support, но без успех. Същия проблем се появи и на английския в VLC Player, а при Opera не се четяха повечето менюта (само точки и тиренца). Ще бъда много благодарен, ако някой може да ми помогне, тъй като не успях да открия решение на проблема си в популярните убунту форуми.

Тема Re: Проблем със Skype в Ubuntuнови [re: Bиkтop]  
Автор UbuHtu Man 1Ox (Щастлив татко)
Публикувано31.01.11 20:38

Версията на този скайп Гръцка ли е?

Защото аз нямам никкакъв проблем нито с Убунту, нито със Скайп.

Може да си изтеглил и инсталирал по погрешка Убунту на гръцки и т.н.

Вероятно ще трябва сам да си поиграеш - аз лично съм само потребител и при това доста доволен...

Тема Re: Проблем със Skype в Ubuntuнови [re: UbuHtu Man 1Ox]  
АвторBиkтop (Нерегистриран)
Публикувано31.01.11 20:48

Не, не проблема не е с гръцка версия на Убунту или Скайп.
Има го само на някой програми и то без значение езика на менютата в Убунту.
Мозилата си работи без проблем и на БГ и на ЕН.
Има няква клопка с кодировката, но не разбирам защо работи само с някой програми, а с други не ?!?

Тема Re: Проблем със Skype в Ubuntuнови [re: Bиkтop]  
Автор mimosh ()
Публикувано02.02.11 09:38

пробвай с

export LANG=bg_BG.UTF-8 | skype

ПС: Ако не бъркам в синтаксиса нещо трябва да стане така. Ако и така не стане значи имаш някъкъв проблем с шрифтовете, трябва да потърсиш да видиш как се преконфигурират.

ПС2: Всъщност за да си сигурен какви локали имаш инсталирани на системата пробвай с комнада locale в конзолата. При мен на Кубунту след ъпдейт на КДЕ от ppa ми се счупиха локалите и не бяха настроени правилно, та трябваше да ги оправям. Ето тука повече подробности

Прекомерната употреба на LINUX води до пристрастяване!<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от mimosh на 02.02.11 09:42.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от mimosh на 02.02.11 09:42.</EM></FONT></P>

Редактирано от mimosh на 02.02.11 09:43.

Тема Re: Проблем със Skype в Ubuntu [re: Bиkтop]  
Автор Пич Бoжи (куку мънки)
Публикувано04.02.11 23:18

Мене при Скайп само едно не ми е ясно. Вчера сънувах, че в кода на програмата (затворен код) са вложени задни вратички (backdoors), та една подробност ми остана неясна от тоя сън.

Дали въпросните анални опции са достояние само на американските ни съБратя или за по-голяма ергономия и туземните пчелички имат достъп до тях.

Всмисъл, ако българските власти искат да подслушват/следят Скайпа на някой (например при смяна на парола или айпителефония до стационарни телефони или GSM омера), дали трябва всеки път да просят достъпа от отвъдокеанските си колеги или направо си имат договорка да ползват бекдоровете.

По-логично е да са им дали достъп, щото по-малко усилия и нерви, пък и така де... нали сега сме "съюзници".

Как мислите?

---

Тема Re: Проблем със Skype в Ubuntuнови [re: Пич Бoжи]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано05.02.11 00:10

Вчера сънувах, че в кода на програмата (затворен код) са вложени задни вратички (backdoors)

По-скоро - в протокола за обмен на данни. Защото засега има само един (официалния) скайп клиент. Но неминуемо, след повече или по-малко време, протоколът ще бъде проучен и клониран, и ще се появят и алтернативни клиенти, както стана с ICQ преди време. Та - вратичките трябва да са И в протокола, ИЛИ само в него, за да могат да слушкат и евентуалните странични клиенти...

Автор tuff slim (пристрастен)
Публикувано05.02.11 00:27

По-добре си пий хапчетата редовно и няма да сънуваш кошмари.

Тема Re: Проблем със Skype в Ubuntuнови [re: tuff slim]  
Автор Пич Бoжи (куку мънки)
Публикувано05.02.11 01:24

По-добре е да бачкаш усилено за развлечението ми, щото тя тая заплата трябва да се оправдава все некак.

---

Тема Re: Проблем със Skype в Ubuntuнови [re: walkman™]  
Автор Пич Бoжи (благой)
Публикувано05.02.11 05:43

Абе за обмена, може би. Но за пароличките сигурно трябва да врънкат чичо ти Сам, шото нали сървърчетата са там.

Което може да се окаже доста досадно, ако паролите вземат да почнат спонтанно да се променят често.

Ше има... ама gimme, gimme lil bit.

И такива едни работи.

Бе лошо няма. Трудъ стимулира еволюционния процес.

---

Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано05.02.11 10:25

Именно, де - може да има "задна вратичка" в протокола, която да позволява да се декриптира и без паролата. Нещо като "master password" за протокола, който да декриптира ВСЕКИ трафик, независимо от user password-а. Тогава врънкането ще е еднократно, макар и по-голямо, предполагам.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.