Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:02 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Тема Skype остава отгоре!нови  
АвторXpиcтo (Нерегистриран)
Публикувано27.09.10 13:15

От известно време (няколко дена) скайп започна да прави разни магариики :)
Стой ми на цял екран мозилата и превкл. с алт+таб на някой прозорец на скайп където чатя. после или с алт+таб или с цъкване с мишката настрани (върху мозилата) тя светва отгоре в синьо като активен прозорец, но малкият прозорец( на скайп си остава отгоре като неактивен)...
Гледам има разни опции с десен бутон на най-горната лента на което и да е и там има запази под или над другите, прозрачност и др, но не съм пипал по никоя от тях.
Идей как да го оправя това?

Тема Re: Skype остава отгоре!нови [re: Xpиcтo]  
АвторTъпчo (Нерегистриран)
Публикувано27.09.10 16:00

Преинсталирай скайп.

Тема Re: Skype остава отгоре!нови [re: Tъпчo]  
Автор Ubuntu Man ((у)ЧовеченТрол!)
Публикувано27.09.10 22:33

Ха!

Досега не бях се замислял как става деинсталирането.

Със sudo се инсталираха, но коя е обратната команда не съм мислил.

Автор naja_haje ((не)познат)
Публикувано28.09.10 01:03

Взел си си мъжки Скайп, за това все напъва да е отгоре. Следващия път свали женски

Иначе "идей" в тоя клуб трудно. Чат-пат по някоя идея се намира, ама и това е рядкост.

A man only sees what he wants to see...

Тема Re: Skype остава отгоре! [re: naja_haje]  
Автор virtual me (twisted)
Публикувано28.09.10 18:00

женските скайпове, бате, особено ако са доминантни, също си падат да са отгоре, тъй че ... става сложно.

Тема Re: Skype остава отгоре!нови [re: virtual me]  
Публикувано29.09.10 12:38

ъпгрейднах до най-новият, но проблема си остава :(

Автор Tsveten (непознат)
Публикувано29.09.10 14:11

"...Гледам има разни опции с десен бутон на най-горната лента на което и да е и там има запази под или над другите ..."
Там е ключа за бараката :) - запази над другите . Кофтито е , че няма чекбокс за да се вижда кога е цъкнато - само леко потъмнява иконката и ако цветовите настройки не са много контрастни трудно се вижда.

Тема Re: Skype остава отгоре!нови [re: Tsveten]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано29.09.10 16:59

В същност - имам меню и в него опция - Stay on top. И като я цъкна - ми стои си най-отгоре. Ама никога не съм я ползвал, и в интерес на истината - дори не знаех че има такова нещо. Ама то си е част от менютата на гномето, вероятно ги има и при кде.
И си е CheckBox - идеално си се вижда дали е чекнат или не, ма това вече зависи вероятно от тема и кой знае какво още.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Skype остава отгоре!нови [re: bira_more]  
Публикувано30.09.10 22:48

Оказва се, че проблема не бил само в скайп, ами и с други приложения.
Бях разбутвал настройките на кде, понеже исках да забраня когато курсора е долу в лентата и тръгна да движа мишката и ми се прехвърлят прозорците все едно ползвам алт+таб. Та явно нещо съм бутнал. Цъках днес на няколко места да върна фабричните, но не се оправи. Да имате идея кое съм строшил? И евентуално идея как да забраня това с мишката?

Тема Re: Skype остава отгоре!нови [re: Ubuntu Man]  
Автор HeaндepтaлeцaДжo (фанат от гУрЪтЪ)
Публикувано03.10.10 19:34

със sudo не се инсталира

sudo се използва при инсталирането, ама служи за друго
man sudo

Иначе
sudo aptitude purge pkg-name
е "обратната команда"

пп
"обратната команда" ми звучи малко като "гей-командата"

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.