Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:19 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Принтиране-все още само мечтанови  
АвторПeчaтap (Нерегистриран)
Публикувано07.06.10 08:27

Голяма борба падна... От 2 седмици се мъча да подкарам един принтер(Kyocera FS-7000) и не ще и не ще...!Пробвах под кубунту, после под убунту (версията 10.04), четох по форумите де кой какво е писал, нищо по-различно не съм правил от насоките, но не тръгва. Сам си го намира, настройките -поне това което може да се промени го направих,както работи и под уиндоус, мигат му лампите,че получава задание, само дето не тръгва.Да спомена един важен факт- линукс до сега съм виждал само на лайв диск и то версии 6 на кубунту/убунту.Сега вече е инсталиран на машината и се работи- само опен офис-калк.За друго не се ползва. Друго-което пробвах- настройки и през локалхост:631.Намира си драйвера и от пакета и от сайта на производителя(абсолютно са идентични). Просто не знам къде още може да се пипа. принтера си е работещ без проблеми под ХП.
Ще бъда благодарен на опитните ползватели да ми дадат съвет...

Тема Re: Принтиране-все още само мечтанови [re: Пeчaтap]  
Автор 3aropka (ентусиаст)
Публикувано07.06.10 10:41

Провери по логовете за грешки.

Тема Re: Принтиране-все още само мечтанови [re: 3aropka]  
Публикувано07.06.10 12:26

3aропка, аз ако това можех да направя, най-вероятно нямаше да питам. Освен с вин ,с друга ОС не съм се сблъсквал.

Автор 3aropka (ентусиаст)
Публикувано07.06.10 16:08

От конзолата като root за общите грешки пишеш:
tail -f /var/log/messages
или за грешките на cups:
tail -f /var/log/cups/error_log
или за достъпа до cups:
tail -f /var/log/cups/access_log

(може да отвориш няколко конзоли и да гледаш едновременно няколко файла)

После се опитваш да печатиш и ще видиш къде какво пише.

За край на командата натискаш Ctrl-C в конзолите.

Тема Re: Принтиране-все още само мечтанови [re: 3aropka]  
Публикувано10.06.10 22:51

И така приятели... Проблема е решен. Времето загубено за разрешеване на проблема с печатането (така и не видях буква отпечатана)обърнато в пари е = на 6 лиценза за вин7 улт., + няколко за МС офис 2007, заричам се ,че втори път подобна гавра със себе си няма да правя. Решението е взето - ще се работи с правилнаТА ОС.Честно казано, не вярвам някой да е подкарал принтер под кубунту.

Автор Tony Stewart (smoke)
Публикувано11.06.10 06:53

браво на тебе, не ни губи повече времето, пишейки тук :)

Авторлз (Нерегистриран)
Публикувано11.06.10 08:29

Незнанието се заплаща скъпо. А виж сега какво пише тук: http://www.openprinting.org/printer/Kyocera/Kyocera-FS-7000

Авторлз (Нерегистриран)
Публикувано11.06.10 08:37

Доколкото успях да намеря накакво иноф за този принтер, не можах да разбера ти как си го инсталирал, като мрежов или с кабел към някой комп?

Тема Re: Да...нови [re: лз]  
Публикувано11.06.10 09:17

... преди да почна с процедурите - четох в посочения сайт.Някъде имаше и видео урок 20 мин- как се инсталира през CUPS. В сайта на производителя също има драйвери. Инсталирах и като локален и като мрежов. Ако тръгне поне в единия случай, няма начин да не тръгне и като мрежов. в пакета има 8-9 драйвера, и с нито един не го подкарах. след проба от единия компютър,този с кубунту, веднага пробвам от другия с ХР - и от там разпечатва незабавно. За по интересно сложих и стара версия на кубунту- къде 6-та... Резултата 0:1...

Тема Re: Гледам,и не виждам...нови [re: Tony Stewart]  
Публикувано11.06.10 09:24

... къде по-точно си отделил от ценното си време да даваш съвет по проблема ми.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.