|  | | 

| 

| 

| Тема |  Има ли средство в Linux, което да крие  IP-то |  |  | Автор | Mr Nick (новак) |  | Публикувано | 16.02.10 13:26 |  |  | 

Инсталирах си PCLinux 2009 и до момента ми върви доста добре, въпреки, че го буутвам от флашка. Сега въпроса ми е дали има начин да си крия IP-тo . Доколкото разбирам, става с външно прокси или се исталират програмки под Windows. Тук как стоят нещата? Има ли по-елегантен начин?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Има ли средство в Linux, което да крие  IP-то  [re: Mr Nick] |  |  | Автор | walkman™ (advanced lamer) |  | Публикувано | 16.02.10 15:08 |  |  | 

Не само за виндовс.   Но - не разчитай на особена анонимност. Става да се криеш от гаджето, но... който трябва, те наблюдава.  Винаги.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Има ли средство в Linux, което да крие  IP-то  [re: walkman™] |  |  | Автор | Mr Nick (новак) |  | Публикувано | 16.02.10 17:26 |  |  | 

Благодаря ти за идеята. Само още нещо-  на коя от посочените платформи съотвестства моя PcLinux?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Има ли средство в Linux, което да крие  IP-то  [re: Mr Nick] |  |  | Автор | walkman™ (advanced lamer) |  | Публикувано | 16.02.10 21:15 |  |  | 

E, това вече... нямам идея.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Има ли средство в Linux, което да крие  IP-то  [re: walkman™] |  |  | Автор | Mr Nick (новак) |  | Публикувано | 16.02.10 22:11 |  |  | 

То идеята е ясна, но не ми се получава... Отворих Синаптик Менажера и той си го намери и инсталира. Сложих и Тор бутона на Мозилата, но не става. Търси прокси, което го отхвърля.
 Та не вдявам какво още трябва да се настройва.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Има ли средство в Linux, което да крие  IP-то  [re: Mr Nick] |  |  | Автор | 123 (Нерегистриран) |  | Публикувано | 18.02.10 12:11 |  |  | 

ти като вървиш по улицата, носиш ли маска?

стига с тази параноя, криене и т.н., има прилично много начини да те хванат в крачка, дори и да си криеш ип-то

|  |  |  
             | 

| Тема |  То по улицата е друго.  [re: 123] |  |  | Автор | Mr Nick (новак) |  | Публикувано | 20.02.10 16:10 |  |  | 

Аз не смятам да върша нещо незаконно. Просто ми е интересно как става. Аз по-нагоре писах, че анонимността е в сферата на вероятностите- това е ясно. Другото любопитно ми беше, как се прави под Линукс. Затова питах.

|  |  |  
             |  |  | 

Не можеш да "криеш" IP адреса си, защото ако наистина го направиш компютърът ти няма да бъде включен в Интернет.

Обаче можеш да ползваш прокси сървър, TOR или VPN (от гледна точка на сайтовете, които посещаваш ще изглежда, че имаш IP адрес в САЩ примерно). За последното напиши в някоя търсачка "vpn service" (ако ти трябва анонимност последното ще е компромисен вариант между липсата на анонимност и неизползването на Интернет).

Ако ти трябва пълна анонимност ще се наложи да се откажеш от Интернет.

,

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: То по улицата е друго.  [re: Baлeнтин] |  |  | Автор | kalike (love) |  | Публикувано | 10.05.10 16:14 |  |  | 

мерси за инфото! много полезна информация

|  |  |  |  

|   | 
 |