Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:49 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Възможно ли е??нови  
Автор My_immortal (Българин)
Публикувано13.07.09 14:27

Здравейте!! Имам едно питане за което получавам различни отговори...и така!! Ползвам лаптоп HP Pavilion tx1000 и естествено под Виста

бих желал да си сложа линукс!! Интересува ме дали ще мога да намеря някъде драйвери, които да работят под Линукс?? Препоръчаха ми този сайт http://forum.ru-board.com/ там имало всичко, но аз не намерих нищо в сайта на НР няма такива драйвери.... ще съм благодарен на всяка информация!!

България над всичко

Тема Re: Възможно ли е??нови [re: My_immortal]  
Авторhaha (Нерегистриран)
Публикувано13.07.09 15:35

Извода е ясен - стоиш си с бозата и не се оплакваш. След има - няма 20 - 30 - 40 години линукс ще има драйвери за твоя комп

Автор | (</dev/random)
Публикувано13.07.09 16:08

Не обръщай внимание на малоумници като този отгоре.

Automating a mess yields an automated mess. -Michael Hammer

Тема Благодаря!!нови [re: |]  
Публикувано13.07.09 22:33

Не споря, че уиндоуса си е боза то си е факт!! Но на такива отдавна съм спрял да обръщам внимание много ги има из клубовете...вместо да помогнат те пречат!! Както и да е!! Нищо лично към хаха!! Ще скивам какво има и няма в този сайт!!

България над всичко

Тема Re: Благодаря!!нови [re: My_immortal]  
Автор tonitochev (минаващ)
Публикувано14.07.09 06:20

Вместо да се чудиш, просто си изтегли и изпечи на диск някоя "жива" дистрибуция и я пробвай. Тя се зарежда от ЦД - то и не бута в хард диска. Ако нещо не сработи, ще търсиш инфо само за него. В случая те интересува дали ще ти тръгне видео, звук и безжичната мрежа.
Освен това, за Линукс "драйверите" са част от кода на ядрото. Така че, ако ядрото поддържа хардуера ти нещата ще бъдат лесни. Ако видеокартата ти е Nvidia се смятай за щастливец.

Тема Re:Благодарянови [re: tonitochev]  
Публикувано14.07.09 08:20

Здрасти!! Да това и смятам да правя. Сега си дърпам Убунту и Мандрива от един известен торент сайт и, когато прочета кое, къде и какво ще си инсталирам естествено Линукс!! Веднъж наскоро му сложихме и се оказа, че Wi - Fi - то не работи и така!! Просто ме интересуваше да си намеря драйвери иначе ми е безполезен като не ми работят повечето функции като камерата, микрофоните, слода за картите памет, тъчскрийна и др. но това са подробности с които не искам да занимавам никого тука в клуба!! Вече се уверих, че има и драйвери не само за Виста а и за Линукс но трябва да потърся по сериозно!! Да наистина видеокартата ми е Nvidia а процесора AMD Turion 64 x 2!! Благодаря за инфото!!

България над всичко

Тема Re:Благодарянови [re: My_immortal]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано14.07.09 11:32

Аз имах проблеми с оргиналния драйвер за WiFi който си идваше с Убунтуту - бачкаше ама на 50%.
Е инсталирах си друг - намерих го през Гугъл - и няма проблеми. Камерата може да дава ядове, може да тръгне без проблеми. С картите вероятно няма да имаш никакъв яд.
За тъчскриин - не знам. Ще разбереш - а може след това и да пишеш тук

Bеer? Mоre?

Тема Re:Благодарянови [re: bira_more]  
Публикувано14.07.09 12:23

Да ще се разбере рано или късно!! Сега малко се двоумя кой Линукс да използвам...Убунту или Мандрива?!?! Навсякъде чета различни мнения...!! Но повече се запътвам към Убунту най хваления е...!! На мен веднага след инсталацията е важно Wi - Fi - то и звука да тръгнат от там нататака ще се търси из нета другите компоненти!! Благодаря за подобаващите мнения!!

Задължително ще се остави информация за това кое работи и кое не!! Тука все пак е клуб за вазиомопомощ и други да знаят ако взимат подобни решения или има подобни проблеми!!
България над всичко

Редактирано от My_immortal на 14.07.09 12:26.

Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано14.07.09 15:43

във връзка с HP: ако имаш скенер на HP и не е прекомерно стар - имай предвид, че няма да работи с линукс. идиотите са решили да не правят драйвери за линукс от _не_помня_коя_дата_ насам. отделно, че софтуерът им за windows е лайнян.

rust in peace

Тема Re: Възможно ли е??нови [re: ЛУД ПPЪЧ]  
Публикувано14.07.09 16:54

Не се учудвам на нищо!! Не само, че не искат да пишат най вероятно но и се нарича и монопол или да се купува един продукт независимо колко е зле визирам Уиндоус защото колкото пожеяе проблеми толкожа хората ще си дават парите на Майкрософт!! Но и мързела има пръст там!! До скоро!!

България над всичко

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.