Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:23 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Защо да избера Линукс?нови  
Авторdesigner (Нерегистриран)
Публикувано19.10.08 01:38

Здравейте,

преди ден-два опитах live cd на Open Suse.
Бях очарован - наистина!
Аз не съм специалист нито напреднал Уиндоус потребител, но работата ми ме е научила и наложила нея. Работя като графичен дизайнер.
Искам да ми дадете някакви ТОП причини защо да мина от Уиндоус на Линукс и дали Линукс пълноценно ще служи в моята работа?
Предварително благодаря.

Поздрави

Тема Re: Защо да избера Линукс?нови [re: designer]  
Публикувано19.10.08 04:05

Извинявам се че пускам подобна "флейм тема", но просто искам да знам дали Линукс пълноценно ще замести Уин в работата ми?
Защото пак си пуснах СуСе и много ми харесва-дори по-малко ресурси използва от ЕКСпи, стабилно работи, но дали от към софтуер ще задоволява нуждите ми?

Автор DrFrancky (Keen on Yelling)
Публикувано19.10.08 10:21

ne, niama da zamesti i na 10% procenta windows-a v rabotata ti.

Дишайте лепило - хиляди Linux юзери не могат да грешат !
DrFrancky

Автор мeтълДжyмa ((не)познат)
Публикувано19.10.08 10:45

Хубаво е човек да попита, но още по-хубавао е да пробва сам. Попитай чичко Гугъл за аналози на програмите, които ползваш. Задай му още няколко подобни въпроса, виж какви програми имаш и пробваи. С LiveCD си, нямаш никакъв проблем. Дори можеш (ако имаш свободни ~10GB на диска) да инсталираш и Линукс без да имаш проблеми. Просто при пускане на компа ще ти се появи меню, в което да избереш коя ОС да ползваш и това е. Като установиш, че не ти върши работа, просто го махаш или пък го ползваш него за някои неща, а за други - Уиндоуза. Колкото до мнението на Франки - попитай търсачката за негови мнения, прочети ги, и си реши сам за себе си дали да му вярваш.

П.С. Колкото до същината на въпроса ти, съжалявам, но не мога да ти бъда полезен. Не съм виждал Сузе, нито пък имам бегла представа от какви програми се нуждае професията ти.
Още малко толерантност никога не е излишна

Редактирано от мeтълДжyмa на 19.10.08 10:49.

Автор ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел)
Публикувано19.10.08 11:22

откъм наличен софтуер ще удариш на камък по отношение на основната си дейност.

макар че "графичен дизайнер" е твърде общо понятие, мнението на Франки в частта "10%" е доста оптимистично. аз бих написал "4%".

секс, вандализъм и религиозно мракобесие

Тема Re: Защо да избера Линукс?нови [re: мeтълДжyмa]  
Публикувано19.10.08 14:03

/*
П.С. Колкото до същината на въпроса ти, съжалявам, но не мога да ти бъда полезен. Не съм виждал Сузе, нито пък имам бегла представа от какви програми се нуждае професията ти.
*/
mi togava zasto si butas gagata na mesta kadeto ne razbiras ? govori po temi po koito mozes da se izkazes kompetentno a ne samo da rusis prostotia sled prostotia.

/*
Колкото до мнението на Франки - попитай търсачката за негови мнения, прочети ги, и си реши сам за себе си дали да му вярваш.
*/
vsichkite mi mnenia se osnovavat na LICHEN OPIT , za razlika ot tvoite koito se osnovavat na "Не съм виждал .....нито пък имам бегла представа "
Razkarai si maznia zadnik i spri da pishes za nesta za koito si niamas predstava.

DrFrancky

Тема Re: Защо да избера Линукс?нови [re: мeтълДжyмa]  
Публикувано19.10.08 14:05

Ето един съвсем примерен списък на софтуера, който ползвам в момента най-често:
- CorelDRAW Graphics Suite
- Adobe (PS, LR, Flash, AI, Fireworks...), Adobe Creative Suite
- Signlab
- QuarkXPress

тези примерно всеки ден поне по веднъж отварям, а някои дори не затварям.
Знам, че имат аналог на Макинтош (повечето), но Линукса, СуСе ми легна на сърцето.
Жалко, е че ако го ползвам ще опропастя работата си.

Ще търся още информация в Google, както ме посъветва мeтълДжyмa.

Публикувано19.10.08 14:18

zabravi. prosto ste si izgubis vremeto.
programite koito izbroi NIAMAT analog v linux. imat bledi opiti koito ste te dovedut samo do psuvane.
no kvo puk ... slushai maloumnicite i derzai s google... stom si niamas rabota.

DrFrancky

Тема Re: Защо да избера Линукс?нови [re: DrFrancky]  
Публикувано19.10.08 14:28

Поредното доказателство, че си толкова болен, че дори не схващаш какво съм написал. В кои от думите ми твоето болно съзнание видя "Само си мислиш, че Уиндоуза ти върши работа! Можеш съвсем спокойно да го затриеш, той е абсолютно непотребен паразит - Линукса е панацея за всичко!!!". Как питащия ме разбра, какво му предлагам, а ти не? Всъщност, много добре ме разбра и именно това, че го окуражавам в опитите му с Линукс е боксовата ръкавица в гъза ти. На него вече му е харесало, което означава, че няма да е необходимо много за да му хареса достатъчно, че да продължи да го ползва, па макар и не за професията му. А теб те ужасява мисълта, че има някаква вероятност света на Линукс да се увеличи с още един. БОЛЕН СИ... БОЛЕН СИ...

Публикувано19.10.08 14:43

"Жалко, е че ако го ползвам ще опропастя работата си." - Това е абсолютно невярно! Кое ти пречи да имаш и двете ОС и да използваш всяка само в силните и страни вместо да използваш само една (която и да е тя) и не само да се възползваш от силата и, но и да се мъчиш със слабостта и? Колкото до времето отделено за изучаването на Линукса - за Франки то е загубено, а за други - полезно, дори и да са се убедили, че не им върши работа за конкретната цел или дори за всичко - пак са научили нещо. Какво богатство е знанието не е нужно да обяснявам, всеки знае. Е, да не забравяме правилото, че всяко правило си има изключения...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.