|
Тема
|
Линукс управление на елекроуреди
|
|
Автор |
Cyber_SAS (no.One.kNows) |
Публикувано | 30.09.08 17:12 |
|
Пълна домашна автоматизация - Marmitek -лидер в Х.10
Mister House - изцяло Линукс -мноо яко.За хора със свободно време.
(Не дишаме лепило)
Успехи,
- За теб ли е?
| |
Тема
|
Re: Линукс управление на елекроуреди
[re: Cyber_SAS]
|
|
Автор |
Goose () |
Публикувано | 01.10.08 08:08 |
|
е те се сетиха ... само дето от 4 години насам света изхвърля X.10 и минава на UPB или ZigBEE ... да видим дали ще има разработки по темата преди и това да отиде в историята ...
| |
Тема
|
[re: Goose]
|
|
Автор | SAS (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.10.08 08:42 |
|
Не зная защо реши, че се изхвърля, но www.marmitek.com продават само това и то добре. Отделно аз изобщо не съм фен на Wireless устройства, защото това simply works в много случай се оказва твърде подвеждащо (Визирам ZigBEE). UPB е все още твърде млад протокол и затова "With changes to the UPB technology many of these problems have been overcome but some still do exist and are inherent to any form of communication send on a shared powerline."
| |
Тема
|
[re: SAS]
|
|
Автор |
Goose () |
Публикувано | 02.10.08 08:57 |
|
Реших, защото следя и технологията, и пазара от 7 години насам, както и пиша фърмуер за контролери за някои от играчите :>
X.10 буквално отива на кино при 2 китайски импулсни захранвания, вързани на линията, да не говорим и че няма обратна връзка - никога не си сигурен, че устройството е получило командата, която си му подал. Резултат - над 35% грешки по комуникациите при включени 3 компа в къщи. Да не говорим, че още не знам някой от ел. доставчиците в БГ да е дал разрешение за ползване на подобни устройства, а то по закон е задължително. Не че не е възможно да съм го пропуснал, но е малко вероятно.
Поздрави,
| |
Тема
|
[re: Goose]
|
|
Автор | SAS (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.10.08 12:19 |
|
Сигурно никой не е сертифицирал и LAN през електричекста мрежа, ама е пълно с устройства в продажба.
Относно надеждност на Х.10 - имам в къщи от 3 години и проблеми не съм имал. Верно всичките PC та са WiFI, Верно имам филтър на фазата. Но така или иначе - 100% работи (поне последните 3 години). А е доста сложно - имам си контролери, трансийвъри, датчици за температура, движение, влажност, осветеност...
Веднъж само кучето беше изяло една антена, та се чудих 2 часа защо не ми работят дистанционните :)
| |
|
|
|
|