Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:50 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема сокет грешка ко да правянови  
Автормaйckyeл (Нерегистриран)
Публикувано23.02.08 16:38

имам слакуер 12 , искам да си пусна майскуел сарвара с една база данни обаче ми излезе ето това съобщение и не знам как да го направя този сокет файл 4е да тръгне целата работа,

ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysql/mysql.sock' (2)

Тема Re: сокет грешка ко да правянови [re: мaйckyeл]  
Автор por4e2 (bobr)
Публикувано23.02.08 16:59

като руут
chown -R mysql:mysql /var/lib/mysql

Тема дава същата грешканови [re: por4e2]  
Авторmysql (Нерегистриран)
Публикувано23.02.08 17:17

преписах командата 1:1 , командата се изпълнява , но като напиша >mysql , дава същата грешка. ко иска не знам

Тема Re: дава същата грешканови [re: mysql]  
Авторpor4e2 (Нерегистриран)
Публикувано23.02.08 17:21

пробвай
su - mysql
>mysql

Публикувано23.02.08 17:22

с какви команди да направя една база данни , да пусна сървара да се свърже с базата , искам да пробвам един скрипт които иска да има инсталирана база и как ако искам да имам втора трета и т.н. да стане това.

Автор Goose ()
Публикувано23.02.08 17:26

сега ако кажеш и как се опитваш да стартираш сървъра, за да ти даде тази грешка ...

Публикувано23.02.08 17:41

ами аз сам дал демона да се зарежда автомати4но при старт на линукса, mysqld трагва сам

Тема Re: сокет грешка ко да правянови [re: mysql]  
Авторpor4e2 (Нерегистриран)
Публикувано23.02.08 18:32

Направи ли го изпълним mysqld? Поне кажи какво си правил, за да могат да ти помогнат хората, така нищо няма да стане, освен adm пак да погледне в кристалното си кълбо. :))

Тема Re: сокет грешка ко да правя [re: mysql]  
Автор Goose ()
Публикувано23.02.08 18:36

а тръгва ли?

Тема дадох на дем да се изпълни от пкгтоолнови [re: por4e2]  
Автормaйckyeл (Нерегистриран)
Публикувано23.02.08 18:50

дадох на дем да се изпълни от пкгтоол, нали се зарежда автоматично или ко става не знам
може ли да дадете поредни команди от началото до края на една процедура по създаване и връзване на една база данни с сървара сичко да е наред

искам да ми се стартира автомат при пускане и връзката на майскуел съсрвара да си е активна постоянно с една база данни

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.