|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
BTK ADSL
|
|
Автор |
dim3r (Slacker) |
Публикувано | 25.01.06 16:47 |
|
Здравейте,
От 3 дена съм с пакета БТК adsl 512 безкрай.Домашната ми мрежа се състои от модем-а на БТК,десктоп линукс играещ ролята на рутер и лаптоп със Слак.
Днес си инсталирах Азуреус обаче скоростите на ъплоуд/даунлоуд са ниски.Попрочетох че трябва да има пренасочване на порт от външната мрежа към порт от вътрешната за да работи както трябва.Обаждах се 2 пъти на хелп телефона и двата пъти ми говориха небивалици.Втория път ми казаха,че това е така защото съм бил с динамичен адрес и не можело да ми се прави порт-форуърд:)
Исках само да разбрера има ли някой който да е имал същия проблем и как го е решил.
Имам тези вериги:
-A FORWARD -s 192.168.168.0/255.255.255.0 -i eth0 -j ACCEPT
-A FORWARD -d 192.168.168.0/255.255.255.0 -i eth1 -j ACCEPT
-A PREROUTING -i eth1 -j DNAT --to-destination 192.168.168.2
-A POSTROUTING -o eth1 -j MASQUERADE
eth1 ми е външния интерфейс,а eth0 вътрешния.На порт 57851 съм настроил Азуреус...IP-то (192.168.168.2)е на лаптопа ми.
Явно някъде бъркам.Но незнам къде. ???
| |
|
Един въпрос само от любопитство.
Като си с ADSL 512 Безкрай и им описа на консултантите какво искаш те мърмориха ли, че услугата не е за повече от една точка? Щото навсякъде пише, че може да се изпълзва на един компютър, но и по-рано съм чувал че не правят проблем ако включиш и други... Питам само защото се колебая дали и аз да не се прехвърля на БТК.
| |
|
Няма проблем да си навържеш колкото си искаш компютри .
Не ти правят проблем.Само ми обясниха,че "понеже не съм със статично IP не могат да ми пренасочат портовете",което е доста некомпетентно изказване.Но преди това ми обясниха че е нормално да ъплоудвам с 5-6 кб/с (при торенти в БГ).За това се отказах да звъня повече.Иначе евала им правя.Скоростите на даунлоуд са си постоянни и точно толкова колкото е договорено,55-60 кб/с,от където и да е.
Само ми се искаше да имам и достъп до модема .
Като цяло,услугата е добра.
| |
Тема
|
Re: BTK ADSL
[re: dim3r]
|
|
Автор |
C_H () |
Публикувано | 08.02.06 08:00 |
|
Ъплоад -а е до 16к, при мен реални ги стига.
Могат да ти направят forwarding, просто се обаждаш , казваш си номера и не се обесняваш повече. Обикновенно те питат: На всички портове ли? И до няколко часа си в бизнеса.
| |
Тема
|
|
|
Автор | sheydi (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.07 13:10 |
|
това 55-60 kb/s да не се бъркаш нещо щото и аз мисля да се прехвърлям към бтк ама при положение че съм към евроком и свалям с 250-300 кб/с и качвам с около 150-200кб/с от всички бг сървари ,ще се замисля сериозно ако наистина е така ..да не говориш за международни скорости...
| |
Тема
|
|
|
Автор | sheydi (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.07 13:13 |
|
sorry не погледнах датата на публикация...
| |
Тема
|
[re: sheydi]
|
|
Автор |
Пeтъp_ (професора :)) |
Публикувано | 08.08.07 23:45 |
|
на 4 мегабита безкрай са 470 кб/с
| |
Тема
|
|
|
Автор | PowerDownloader (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.08.07 21:13 |
|
Абе защо ме разсмивате?!
Аз дигам спокойно ОСЕМ-ДЕСЕТ МЕГАБАЙТА В СЕКУНДА.
Прекрасно знам разликата между байт и бит!
Едно CD го смъквам за 2-3 минути.
Така,че БТК ADSL да го духа !!!
| |
|
mlukfaite keleshi, ne e tuk miastoto da si merite ....
Дишайте лепило - хиляди GNU/Linux юзери не могат да грешат !
DrFrancky
| |
|
1. С "осем-десет мегабайта в секунда" едно CD (650mb) би трябвало да го свалиш за 8.125 секунди. Но не и за минути.
2. Трябва да имаш поне гигабитов линк.
3. Диска ти може да пише с 80 мегабайта в секунда?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|