Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:14 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Тема Какво дистро ?  
Автор Defekta (ефект)
Публикувано04.03.07 21:11

Здравейте. Имам идея да си направя интернет кафе . Машините ще са 600Мхз Селерони ,128 рам , 10ГБ. хдд, и видео 16 Мб. Питането ми е следното: Каква дистрибуция на линукс да подбера за тази цел . игри няма да се играят само за уеб и скайп. И да ли има някакъв пакет за управление като Kaiowass примерно.

Благодаря

Тема Всякаквонови [re: Defekta]  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано04.03.07 21:19

Човече, това е много често питан въпрос. Отговорът е: избираш дистрибуцията, с която работиш най-добре. Ако ли не ползваш Линукс все още, задължително трябва да изпробваш поне 2-3 дистрибуции, преди разбереш коя е "твоята".
Бих те посъветвал да пробваш Убунту като удобна, лесна и с много поддръжка дистрибуция (www.ubuntu.com). За инсталиране/деинсталиране на програмите вътре ползваш Synaptic пакетен мениджър.
Компютрите ти не са мощни - това не е особен проблем. Но паметта е малко. Бих ти препоръчал да ползваш XFCE графична среда или дори някоя от по-леките (IceWM, например).

Успех

Тема Re: Всякаквонови [re: fla]  
Автор Defekta (ефект)
Публикувано04.03.07 21:34

Най-добре познавам Slackware. За компютрите какво би ми препорачал . И за някакъв Shell за пускане на време.

Благодаря

Тема Re: Какво дистро ?нови [re: Defekta]  
Автор DrFrancky (Keen on Yelling)
Публикувано05.03.07 00:46

iskam da lovia maimuni .. kakvi trici triabva da polzvam ?

Дишайте лепило - хиляди GNU/Linux юзери не могат да грешат !
DrFrancky

Тема Re: Какво дистро ?нови [re: DrFrancky]  
АвторDefekta (Нерегистриран)
Публикувано05.03.07 08:36

Има по-добри капани от рода на клетка с дупка колкото да си провре ръката.
Слагаш един портокал в средата на клетката и чакаш да бръкне.Когато хване портокала вадене на ръката няма и тогава е твоят момент .

Тема Re: Какво дистро ?нови [re: DrFrancky]  
Автор Grok (новак)
Публикувано05.03.07 10:52

Аз преди време май измислих обратното.
С маймуни трици да ловиш. Може би е възможно с трици да се ловят маймуни, но да организираш маймуните да ти ловят трици е невъзможно.

Тема Re: Какво дистро ?нови [re: Defekta]  
Автор glutton (непознат )
Публикувано05.03.07 11:26

Тема Re: Всякаквонови [re: fla]  
АвторLear (Нерегистриран)
Публикувано07.03.07 11:58

> Бих ти препоръчал да ползваш XFCE графична среда или дори някоя от
> по-леките (IceWM, например)

Представям си средния уиндоуз юзър, седнал пред IceWM и цъка ли цъка с мишката по иконите....

Тема Re: Всякаквонови [re: Lear]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано07.03.07 13:57

Мисля че няма да има проблем да се оставят 3 икони.
1. За интернет
2. За скайп
3. На дева Мария*. Който не може да се оправи с първите две икони - ще се помоли на третата за помощ.

Bеer? Mоre?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.