|
Тема
|
дистро за лаптоп с WUXGA (16:9)?
|
|
Автор |
DLCl (може и по-добре) |
Публикувано | 25.06.06 23:13 |
|
някой да знае? Може и лайв ЦД, даже е за предпочитане.
Федора 5 гърми при инсталацията, Сусе 10.х лайв заради диска (?!?!), но е 100% сигурно, че и Х-а ще гръмне. Слакс не съм опитвал все още, но съм песимистично настроен...
Да допълня, че и през ум не ми минава да инсталирам в текстов режим и после да го мъча-не съм мързелив, но за в 2006г. ми е неприемлив вариант.
Лаптопът е HP nw 8240. Видеото е ATI mobility FireGL V5000
Много мерси предварително!
"No" simply means begin again at a higher level! [Редактирано от DLCl на 25.06.06 23:17.
| |
Тема
|
Re: дистро за лаптоп с WUXGA (16:9)?
[re: DLCl]
|
|
Автор |
glutton (непознат
) |
Публикувано | 26.06.06 16:56 |
|
Твърдят че Ubuntu 6.06 върви
а за 5.04
Редактирано от glutton на 26.06.06 17:00.
| |
Тема
|
[re: glutton]
|
|
Автор |
DLCl (може и по-добре) |
Публикувано | 03.07.06 20:40 |
|
Федора 4 се оказа, че няма проблем с видеото и дисплея. Само на 5 е проблема, което значи, че със страшен прогрес се върви..но назад.
Убунту тръгна, но без 3Д - с веса драйвер (!?). Незнайно по каква причина с АТИ драйверите не пожела out-of-the-box. Но не ме впечатли за да го инсталирам и да му слагам АТИ драйверите в последствие.
Това, което обаче междувременно открих са 2 други дистрибуции:
- Koraraa с работещ XGL. За съжаление умира преди логин диалога поради някои неведоми програмистки пътища..предполагам не успява да разбере някое IRQ за какво служи и с какво се яде. Опитайте я обаче - показват интересни неща на сайта.
- elive (http://elivecd.org/) ме впечатли. Тръгна безгрижно с 3Д и всякакви видео резолюции. Бърза е и оригинална.
Тези дни ще я поразгледам по-подробно.
За съжаление тя използва друг кърнъл за HDD инсталацията, дебиански и то доста стар, вместо този от лайв режима й (що за ненормална работа) така, че това, което виждате не е това което е. Или ако сте много щастливи от лайв ЦДто да не си помислите, че след инсталация ще работи всичко, което вие е убедило да я инсталирате на диска.......
Изглежда няма нормално работеща линукс дистрибуция в момента. Ако се сетите за други казвайте.
"No" simply means begin again at a higher level!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DrFrancky (Keen on Yelling) |
Публикувано | 04.07.06 09:47 |
|
Dobre doshul v sveta na linux
DrFrancky
Дишайте лепило - хиляди GNU/Linux юзери не могат да грешат !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Пay- () |
Публикувано | 04.07.06 15:33 |
|
аз имам лаптоп nc8230 и в момента на него върви VSLive версия от миналата година, мисля, че тръгна в нормален, а не широкоокранен режим, но една друга дистрибуция (Vector Linux live) разпозна и тръгна ОК в който трябва режим (1680х1050) и просто копирах Modeline-а и го пляснах в хорг.конф.
Сега всичко работи ок, но с врътка наистина, това помага ли ти?
ПП: от седмици насам имам проблем да вляза логнат в "Линукс", дава host not found, нелогнат е ок. Проблемът в моя телевизор ли е или дир.бг се е омазал вече окончателно? Лошото е, че тук не може да се пише нерегистриран и се минава през намиране на линка за постинг като нерегнат, после логин от друг таб и Submit. Ненормална работа с една дума
---
Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда, не безобразничи, не държи сметка за злоРедактирано от Пay- на 04.07.06 15:38.
| |
Тема
|
[re: Пay-]
|
|
Автор |
DLCl (може и по-добре) |
Публикувано | 04.07.06 16:04 |
|
С дира и при ме е същото положение - не мога да пиша нерегистриран в клуба.
Мда - за момента се спрях на elive 5 бета (дебиан 2.6.15) пък да видим до кога ще се държи прилично. То използва Enlightenment Window Manager (Е16 и Е17) и наистина е впечатляващо като красоти и бързодействие. А и тръгна от раз с fglrx out of the box. Опитайте го - лайв е. А на Е16 десктопа има нещо като
ХГЛ въртящите се десктопи и анимации ;) Ставам алчен ми се струва
"No" simply means begin again at a higher level!
| |
Тема
|
[re: Пay-]
|
|
Автор |
ЛУД ПPЪЧ (еблив смърдел) |
Публикувано | 04.07.06 16:14 |
|
> "...от седмици насам имам проблем да вляза логнат в "Линукс",..."
провери дали е причината.
не е лесно да бъдеш злодей-психопат! иска се толкова много работа...
| |
Тема
|
[re: ЛУД ПPЪЧ]
|
|
Автор |
Пay- () |
Публикувано | 05.07.06 12:21 |
|
Мерси много! В дървения вид на форума нещата се оправят :)
Може би наистина хипотезата за прецакани стампове на постинги на първа страница да е вярна, защото проблемите се появяват динамично, първо в този, после и в друг, където влизам...
Можем да направим тест със spam/flood like генерирани нови теми на първа страница и после изтриване една по една, докато изскочи скапващата тема
---
Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда, не безобразничи, не държи сметка за зло
| |
Тема
|
Решението:
|
|
Автор |
DLCl (може и по-добре) |
Публикувано | 05.07.06 17:38 |
|
Оказа се, че видеокартата (ATI FireGL V5000) се разпознава полугрешно като Radeon Mobility X700, която изглежда е базирана на същия чип. В следствие ако дистрото няма fglrx драйверите на АТИ и не е с добро разпознаване на хардуера, то се опитва да зареди radeon драйвера, който пък не успява да инициализира екрана. Решенията са няколко според мен:
1. Инсталация в текстов режим. Най-неприятно.
2. Външен монитор.
3. Задаване на vesa като кърнъл буут параметър или с други думи ръчно избиране за видео драйвер (за федора инсталатора: linux vesa).
3. Дистрибуция с преинсталирани АТИ оупънГЛ драйвери.
След като мине инсталацията се инсталират АТИ fglrx драйверите без грижи и всички разделителни способности се поддържат гладко. Това е
"No" simply means begin again at a higher level! Редактирано от DLCl на 05.07.06 17:38.
| |
|
|
|
|