|
Тема
|
DivX player със субтитри на български
|
|
Автор |
Grok () |
Публикувано | 21.06.06 16:18 |
|
Голям проблем ми е това.
Не се замислях до преди приятелката ми да поиска да гледаме заедно филм и се оказа, че на SuSe 10.1 нямам нито една свястна програма, която да го може това. Имаше 4 програми, двете не поддържат субтитри, едната ми дава при избор на шрифт диалог за ОТВАРЯНЕ на файлове, а другата не си спомням какво ми изрева.
Дайте съвет какво да използвам.
| |
Тема
|
НЕ ОТГОВАРЯЙТЕ - много съм тъп
[re: Grok]
|
|
Автор |
Grok () |
Публикувано | 21.06.06 16:32 |
|
Той Франки го е дал в служебната тема, ама кой да чете, че има и за мултимедийните програми.
| |
Тема
|
Re: DivX player със субтитри на български
|
|
Автор |
Baлeнтин () |
Публикувано | 21.06.06 19:12 |
|
Препоръчвам MPlayer.
За да работи е необходимо този, който е компилирал и пакетирал програмата да се е погрижил да показва кирилицата. Ако не се е погрижил, ще се налжи сам да се оправяш (трябва само да кажеш на програмата, че субтитрите са кодирани с CP1251, да посочиш unicode шрифт, и да посочиш, че този шрифт е Unicode):
| |
Тема
|
[re: Baлeнтин]
|
|
Автор |
DrmR (урод) |
Публикувано | 22.06.06 14:02 |
|
при мен бачка без чак толкова упражнения:
mplayer -subcp cp1251 -font <path-to-ttf-font-unicode-font> ...
| |
Тема
|
[re: DrmR]
|
|
Автор |
Grok () |
Публикувано | 23.06.06 10:53 |
|
Абе то трябва да се сещат тези, които правят такъв софтуер, че то смесването на интерфейси е тъпа работа. Защо можеш да го пуснеш така от командния ред, а с графичните му средства е една боза?
Аз подкарах нещата с кафеин, но трябваше да напиша cp1251. Хич не беше ясно къде и как. Т.е. логично беше да има комбобокс, ама си беше поле за редактиране. Ами ако съм тъп и не знам конкретната цифренобуквена комбинация на кодирането?
Най-тъпото в историята е, че не се използва стандартния диалог за избор на шрифт. Ходи ги търси и ходи се сещай кой има кирилица в него. Ей тези дребни дреболии ми скъсяват живота.
| |
Тема
|
Момчета програмата е VLC
|
|
Автор |
RealPesho (новак) |
Публикувано | 20.07.06 11:15 |
|
по-добро просто няма.