|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Наистина ли Ви харесват пакетните системи?
|
|
Автор |
мopaв (любопитен) |
Публикувано | 09.05.06 11:35 |
|
На мен не ми допада това със зависимостите. Искам един пакет да включва висичко което му трябва(като в windows). И да ми каже колко дисково място ще му трябва преди да започне инсталация!
Редактирано от мopaв на 09.05.06 13:03.
| |
Тема
|
Re: Наитина ли Ви харесват пакетните системи?
[re: мopaв]
|
|
Автор | Hяkoй (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.05.06 12:34 |
|
ами като искаш да ти е като във виндовс, инсталирай си виндос
| |
Тема
|
[re: Hяkoй]
|
|
Автор |
мopaв (любопитен) |
Публикувано | 09.05.06 12:47 |
|
Няма смисъл да се хапем:)
| |
Тема
|
[re: ^]]
|
|
Автор |
мopaв (любопитен) |
Публикувано | 09.05.06 13:04 |
|
Своя пакетна система ли? Защо мислиш , че ще имам фенове при такова надмощие на вече наложени системи?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
horror () |
Публикувано | 09.05.06 13:38 |
|
Ами ако предложиш нещо толкова добре изпипано и лесно за употреба, защо пък да нямаш фенове? И лека по лека, може да добиеш популярност. ;)
Error 113: Illegal operation. Brain not found. Process terminated.
| |
Тема
|
[re: horror]
|
|
Автор |
Kимoн Гeoprиeв (превратаджия) |
Публикувано | 09.05.06 15:33 |
|
очевидно не е толкова трудно да се направи пакетна система която да си проверява сама зависимостите и сама да си добавя необходимите пакети за инсталация, след като хората масово го правят за други ос, не би трябвало да е проблем и тук, по-скоро проблем е начина на мислене - виж какви отговори се получиха: направи си сам, стой си с виндовс и други подобни простотии, които не демонстрират особен интелект...
колкото до налагането на нещо, то понякога винаги се налага със сила - примери колкото искаш как глупави неща са наложени и добри неща са затрити...
/
USER ERROR: replace user and press any key to continue.
| |
Тема
|
Re: Наистина ли Ви харесват пакетните системи?
|
|
Автор |
Пивo (nutter) |
Публикувано | 09.05.06 15:45 |
|
Да приемем, че това е добра идея. Кой предлагаш да я осъществи ?
Хората си пишат такъв софтуер какъвто ги вълнува в момента.
Има и друг проблем - що е то Линукс ?
За жалост това което работи при едни дистрибуции няма да работи при други, което спира много фирми да пишат за Линукс.
Ad astra per aspera
| |
Тема
|
Re: Наистина ли Ви харесват пакетните системи?
[re: Пивo]
|
|
Автор |
мopaв (любопитен) |
Публикувано | 09.05.06 16:21 |
|
Всъщност има кой да я осъществи. Мисля , че бих могъл да намеря време. Обаче много ми се иска да събера мнения. Това е добро начало.
| |
|
Пак някой недочел
В отговор на:
очевидно не е толкова трудно да се направи пакетна система която да си проверява сама зависимостите и сама да си добавя необходимите пакети за инсталация, след като хората масово го правят за други ос, не би трябвало да е проблем и тук
Въпросните пакетни системи в линукс дистрибуциите, срещу които роптае Морав, правят точно това , поне някои от тях
Той съвсем друга идея изказа.
Но ако се прави по неговия начин, ще се препълнят дисковете с повтарящи се библиотеки и т.н.
Когато боговете говорят, ония с фактите никакви ги няма.Редактирано от Heaндepтaлeцa Джo на 09.05.06 16:42.
| |
|
Не е задължително да има повтарящи се библиотеки. Би могло да се направи проверка дали необходимите библиотеки са налице и ако не са да се инсталират.
Error 113: Illegal operation. Brain not found. Process terminated.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|