Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:52 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Problem s instalaciataнови  
АвторPaco (Нерегистриран)
Публикувано28.04.06 18:28

Здравейте, имам следния проблем.Инсталирах си Кнопикс от live cd Knoppix 4.0.2.Ок, но като по4не да го зарежда след това и ми исписжа "KERNEL PANNYC" и до там харда се замисля здраво и край.
Незнам какво става.
Благодаря предварително

Тема Re: Problem s instalaciataнови [re: Paco]  
Автор DrFrancky (Keen on Yelling)
Публикувано28.04.06 18:49

/*
Незнам какво става.
*/
i nia ne znaem kakvo stava
no ako paste 4-5 reda predi i sled kernel panic moze i da znaem

DrFrancky

Тема Re: Problem s instalaciataнови [re: DrFrancky]  
Автор kube (jako pakostnici)
Публикувано28.04.06 21:40

И аз имам същия проблем.То не изписва нищо друго.Ето това е всичко:

kernel panic-not syncing:VFS:Unable to mount root fs on unknown-block(3,2)

Проблема е че при правене на дяловете има някакав бъг в Knoppix-a и както си си направил дяла на ext3 сам си го променя на ext2.Три дена се мъчих с кви ли не програми и не знам си кво ма не ще.Не знам дали това не е от самото CD на linux-bg.org или си е от Koppix-a.Администратора ми ми каза че почти няма човек във България който да го е подкарал на харда.

луд сам мамо,ям паркет

Тема Брех :)нови [re: kube]  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано29.04.06 19:12

Или тоя администратор е голяма работа, дето така ти е казал, или аз съм един от наистина малко щастливите индивиди в нашата страна, който толкова време карах с Кнопикс на харда :)

Като съвет: сложи си Убунту. След известно време работа на Кнопикс минах на Дебиан/Убунту. Особено за начинаещи Убунту е доста добро дистро. При това на български и с безплатни дискове ;)

Успех

Тема Re: Брех :)нови [re: fla]  
Публикувано30.04.06 00:43

Мне.Ще мина на Suse.Още малко ще карам на LiveCd и се прехвърлям.По принцип има ли некаде някое сайтче със информация за всички дистрибуции кое за какво е най добро за кво се ползва и за какво не става примерно и такива работи.Или па класации примерно -сървъри първо място еди кой си второ ... и т.н. ,защита еди кой си първи,най-масов,най-лесен,най-стабилен,най-бърз и т.н.

луд сам мамо,ям паркет

Тема Re: Брех :) [re: kube]  
Публикувано01.05.06 11:23

Да при мен проблема е абсолютно същия и пише:

kernel panic-not syncing:VFS:Unable to mount root fs on unknown-block(8,3).Има само две цифри разли4ни.И все пак ниама ли ниакакав на4ин това да се оправи.
Благодаря предварително.

Тема kernel panicнови [re: Paco]  
Автор mdk_bg (Mandriva user)
Публикувано01.05.06 16:36

Ако дискът ти е SATA, много е вероятно да е от това. Виж долния линк.

Тема Re: kernel panicнови [re: mdk_bg]  
Публикувано01.05.06 18:03

Da tova e problema prosto diska mi e Sata.
Blagodaria

Тема Re: kernel panicнови [re: mdk_bg]  
Публикувано03.05.06 22:10

А ще може ли да се инсталира някакъв Линукс въобще щото съм пробвал съм пробвал и със Ред Хад и с него не стана.Там пък имаше проблем с видео картата.Не я намери и нямах графична среда.Имах само промпт.Иначе Кнопикс върви на диск.

луд сам мамо,ям паркет

Тема Re: Бреeнови [re: Paco]  
Автор hladnika (Brujo)
Публикувано12.07.06 17:33

kernel panic - not syncing: No init found. Try passing init=option to kernel
сефте пускам дистро, нищо не разбирам, Knoppix 4.0.2 мисля че е. Ако можете да помогнете с прости съвети като за мен ;)

П.С. съжалявам че пускам в тази тема, но не мога да влезна в този клуб освен през търсачката...

Бъгавият Дир....

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.