Тема
|
Problem s instalaciata
|
|
Автор | Paco (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.04.06 18:28 |
|
Здравейте, имам следния проблем.Инсталирах си Кнопикс от live cd Knoppix 4.0.2.Ок, но като по4не да го зарежда след това и ми исписжа "KERNEL PANNYC" и до там харда се замисля здраво и край.
Незнам какво става.
Благодаря предварително
|
|
Тема
|
Re: Problem s instalaciata
[re: Paco]
|
|
Автор |
DrFrancky (Keen on Yelling) |
Публикувано | 28.04.06 18:49 |
|
/*
Незнам какво става.
*/
i nia ne znaem kakvo stava
no ako paste 4-5 reda predi i sled kernel panic moze i da znaem
DrFrancky
|
|
Тема
|
Re: Problem s instalaciata
[re: DrFrancky]
|
|
Автор |
kube (jako pakostnici) |
Публикувано | 28.04.06 21:40 |
|
И аз имам същия проблем.То не изписва нищо друго.Ето това е всичко:
kernel panic-not syncing:VFS:Unable to mount root fs on unknown-block(3,2)
Проблема е че при правене на дяловете има някакав бъг в Knoppix-a и както си си направил дяла на ext3 сам си го променя на ext2.Три дена се мъчих с кви ли не програми и не знам си кво ма не ще.Не знам дали това не е от самото CD на linux-bg.org или си е от Koppix-a.Администратора ми ми каза че почти няма човек във България който да го е подкарал на харда.
луд сам мамо,ям паркет
|
|
Тема
|
Брех :)
[re: kube]
|
|
Автор | fla (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.04.06 19:12 |
|
Или тоя администратор е голяма работа, дето така ти е казал, или аз съм един от наистина малко щастливите индивиди в нашата страна, който толкова време карах с Кнопикс на харда :)
Като съвет: сложи си Убунту. След известно време работа на Кнопикс минах на Дебиан/Убунту. Особено за начинаещи Убунту е доста добро дистро. При това на български и с безплатни дискове ;)
Успех
|
|
Тема
|
Re: Брех :)
[re: fla]
|
|
Автор |
kube (jako pakostnici) |
Публикувано | 30.04.06 00:43 |
|
Мне.Ще мина на Suse.Още малко ще карам на LiveCd и се прехвърлям.По принцип има ли некаде някое сайтче със информация за всички дистрибуции кое за какво е най добро за кво се ползва и за какво не става примерно и такива работи.Или па класации примерно -сървъри първо място еди кой си второ ... и т.н. ,защита еди кой си първи,най-масов,най-лесен,най-стабилен,най-бърз и т.н.
луд сам мамо,ям паркет
|
|
Тема
|
Re: Брех :)
[re: kube]
|
|
Публикувано | 01.05.06 11:23 |
|
Да при мен проблема е абсолютно същия и пише:
kernel panic-not syncing:VFS:Unable to mount root fs on unknown-block(8,3).Има само две цифри разли4ни.И все пак ниама ли ниакакав на4ин това да се оправи.
Благодаря предварително.
|
|
Тема
|
kernel panic
[re: Paco]
|
|
Автор |
mdk_bg (Mandriva user) |
Публикувано | 01.05.06 16:36 |
|
Ако дискът ти е SATA, много е вероятно да е от това. Виж долния линк.
|
|
Тема
|
Re: kernel panic
[re: mdk_bg]
|
|
Публикувано | 01.05.06 18:03 |
|
Da tova e problema prosto diska mi e Sata.
Blagodaria
|
|
Тема
|
Re: kernel panic
[re: mdk_bg]
|
|
Автор |
kube (jako pakostnici) |
Публикувано | 03.05.06 22:10 |
|
А ще може ли да се инсталира някакъв Линукс въобще щото съм пробвал съм пробвал и със Ред Хад и с него не стана.Там пък имаше проблем с видео картата.Не я намери и нямах графична среда.Имах само промпт.Иначе Кнопикс върви на диск.
луд сам мамо,ям паркет
|
|
|
kernel panic - not syncing: No init found. Try passing init=option to kernel
сефте пускам дистро, нищо не разбирам, Knoppix 4.0.2 мисля че е. Ако можете да помогнете с прости съвети като за мен ;)
П.С. съжалявам че пускам в тази тема, но не мога да влезна в този клуб освен през търсачката...
Бъгавият Дир....
|
|