Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:45 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Курс по Linuxнови  
АвторKalin (Нерегистриран)
Публикувано14.03.06 11:51

http://www.jobs.bg/courses/3742

Тема Re: Курс по Linux [re: Kalin]  
Автор Goose ()
Публикувано14.03.06 15:55

А какво е курс по linux?

Тема Re: Курс по Linuxнови [re: Goose]  
Автор bored (bored)
Публикувано14.03.06 16:04

mi kvo znachi
daite si parite pak nie sha vi govorim obshti prikazki koito i sami mojete da prochete v koito i da e guide za nachinaeshti
i poneje vas vi marzi da chetete nie shte go napravim vmesto vas

icqist

Тема Еммм...нови [re: Kalin]  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано14.03.06 22:04

Нищо против обяви за курсове по ЛИНУКС. Ама... Малко несериозно ми се стори, като прочетох - 5 дни. А също и 100 лева. За малко повече парИ ще мога да запиша езиков курс тримесечен и, ако съм начинаещ да се сдобия с представа и елементарни знания за езика. Докато за 5 дни, ако си начинаеш, да се сдобиш със знания за системата... Малко съмнително ми се струва :) При това можеш да се научиш елементарни работи като инсталиране и ползване на системата, ама от тази претенциозна програма, която е написана, бих се обзаложил, че дори само малка част от vi не може да се научи... Да не говорим за компилиране на ядро :}

Тема Относно критикатанови [re: fla]  
АвторKalin (Нерегистриран)
Публикувано15.03.06 08:03

Програма е малко условна. всъщност целта на курса не е да се преразкаже това, което може да се прочете в книгите, а да даде онези знания, които са необходими на начинаещия потребител за да "отлепи". "Линуксджийте" си падат малко надменни и се фукат наляво и надясно, ако примерно могат да подкарат уеб или мей сървър. Като ги питаш как става и ти казват, че това е нещо сложно поне колкото направа на реактивен двигател. Следващия момент е колко от тези които знаят имат понятие от философията на системата и колко имат педагогическите умения да ги предадат. Критика винаги ще има. Като цяло Линукс обществото се състой от много мизерници, за които дори символичната такса от 100 лв. се струва голяма. Аз самият давам многократно повече за обучение и до сега се е върнала всяка стотинка и далеч не от провеждането на курсове на смешна цена. Има много хора, които пестят. Пестят от бензин, като се возят на градски транспорт, пестят от храна, като ядат сандвичи или си купуват дрехи менте като тези с надпис на The North Face. Икономията е майка на мизерията. Всеки сам решава как да живее, дали и колко да инвестива в обучението си.

Тема Re: Относно критикатанови [re: Kalin]  
Автор tigg ()
Публикувано15.03.06 08:26

Прав си.

What are you doing, change the station, i hate this song.

Автор Goose ()
Публикувано15.03.06 08:51

Хайде сега да погледнем малко по сериозно програмата ...
Инсталиране
Команди на шел средата

това както и да е, бива.
Администриране на системата
На коя система? Slack? RH? SuSe? тази точка е пълна боза, особено като се има предвид обобщението Линукс дето сте ползвали ...
Управление на процеси
Екранен редактор vi
Писане на скриптове

това до някъде също бива.
Процес на първоначално зареждане
И пак същата боза ... първоначално зареждане на?
Инсталиране/деинсталиране на пакети
Избор, конфигуриране и компилиране на ядро
Мрежово конфигуриране и работа в мрежа

въпросът е същият, на коя дистрибуция? или за тези 5 дни ще обхванете всички?
Работа в графична среда
е тук вече избихте рибата ... за 5 дни преподадохте найсе дистрибуции, че ви остана време и да погледнете графичните среди ... само за да обърнете леко внимание на gnome и kde ще ви отидат по 2 дни, вие в тези 5 вкарахте и всички линукси, и още безбройните графични мениджъри ...
краен извод - дадени пари за нищо (защо ли това не ме учудва, като става дума за БАН ...)
Ако искате да бъдете полезни с нещо вземете направете читави курсове, не мислете само как да изкарате някой лев от хора, които нищо не знаят по темата.

Автор Heaндepтaлeцa Джo (?!?)
Публикувано15.03.06 14:39

>"Като цяло Линукс обществото се състой от много мизерници, за които дори символичната такса от 100 лв. се струва голяма."
Това беше нагло.
За символичен "курс" като тоя, тая цена е огромна.
Цената си заслужава, ако срещу нея получиш някакви знания. В обявения "конспект" не виждам, какво може да научи човек от изброеното за 5 дни.
И щом "курсовете" ще се провеждат от хора, които считат евентуалните си курсисти за мизерници, не виждам за какво човек трябва да обръща внимание на поредните мошеници (със слаби познания по български правопис) които искат да изкарат пари без да положат усилия да дадат нещо срещу тях.

Когато боговете говорят, ония с фактите никакви ги няма.

Автор borko-b (непознат)
Публикувано19.03.06 21:27

ееее ама давай го по уекичко де :)
Аз си живуркам в Люлин и си ползвам метрото а дрешките ми са: пуловерчето на Баба + дънките от миналата година с дупките... ма не се шашкам и си карам на пентиумче 3 с Федорка и старата бангия с ОпенБСД... (което един приятел настрои като гейт ама сега не бачка поради липса на лан карти :) )

Относно надменноста:
Не е вярно!
1. Няма линуксаджии (това е побългарено понятие на 'хакер' )
2. Ако ги питаш разумно (т.е.: покажеш че не те мързи много и си се опитал) повечето ще ти отговорят! иначе ще те пратят на 'ма[+и]н'-а :)

Относно курса:
1. тъпо е да даваш пари за нещо което е отворен код :)... трябва ти само работещ линукс,
интернет, и... уики + гоогле + аск.ком ! и... --marzel :)
2. не ми се вярва че можеш да научиш това за 5 дни... 5 дни ти трябват само да се научиш да цъкаш на гном! (ако преди това си цъкал и псувал видновсите :)...(като мен) )

Това е ... и земи се регистрирай :)

OpenSource => OpenSoul
[bg]
Отворен код => Отворена Душа

Автор ./angel (root)
Публикувано24.03.06 22:58

абе скийсе се, че нямам думи за коментар ! Не ни занимавай с проблемите си !

... Всеки да прави, каквото му се пие ...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.