Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:11 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Обява за работа - Програмист (Linux related)нови  
Автор EPlQ Electronic Assembly (непознат )
Публикувано06.02.06 14:43

EПИК Електроник Асембли ЕООД е част от международна група EPIQ, която има производствени мощности в България, Франция, Белгия, Чехия, Мексико. Основен предмет на дейност е производството на електронни модули и високо температурни сензори за автомобилна промишленост. Наши основни клиенти са Дженеръл Мотърс, Даймлер Крайслер, Опел и др.

Във връзка с разширяване на производството, компанията търси ПРОГРАМИСТ.
Основна цел на работа – разработване на система за проследимост в производството
Изисквания:
• Висше образование в областта на информационните технологии;
• Програмиране на C++ в Linux среда;
• Задълбочени познания по Linux, FreeBSD;
• Познания по бази данни Oracle;
• Свободно ползване на технически английски.

Очакваме CV до 13.02.2006 г. на адрес:idm@epiq.com

Тема Re: Обява за работа - Програмист (Linux related)нови [re: EPlQ Electronic Asse]  
Авторchaos (Нерегистриран)
Публикувано06.02.06 17:34

възможно най-грешното място да се търсят такива, пробвайте в клуб млади майки по-добре или поне уточнете дистрибуцията на която ще се работи. поне ще има глупав флейм

Тема Re: Обява за работа - Програмист (Linux related)нови [re: chaos]  
Автор avenger (пристрастен)
Публикувано13.02.06 17:00

Dsitribuciata izobshto ne e vajna .... libc ima navsiakyde ... a vsichko ostanalo koeto potriabva moje da se sloji ako ne ot paket to ot source .... a che tova e nai glupavoto miasto za obiava ... e verno e ;)

По този въпрос съществуват две мнения. Едното е неправилно, а другото е моето.

Тема Re: Обява за работа - Програмист (Linux related)нови [re: EPlQ Electronic Asse]  
АвторRookie (Нерегистриран)
Публикувано14.02.06 03:23

би ли могъл някой да ми обясни, защо в почти всички ИТ обяви се изисква "висше образование в областта на информационните технологии/информатика/бла бла."

Има хора, които нямат диплома, а разбират, както и обратното - такива, дето имат диплома по информатика, магистратури по информационни системи, а не знаят елементарни неща. Нужно ли е, когато се кандидатства за работа да се издребнява до там, че да си искаме разни хартийки, с които и гъза си не може да обършеш?

Защо хората от Човешки ресурси на разните му големи компании отсвирват кандидати със солидни познания за позицията за която кандидатстват, само защото не са завършили разните му компютърни специалности в СУ или ТУ?

Имам разни приятели, които нямат подобна диплома и постоянно ми се жалват, та сега намерих удобен момент да попитам.

Тема Re: Обява за работа - Програмист (Linux related)нови [re: Rookie]  
Авторchaos (Нерегистриран)
Публикувано14.02.06 07:40

винаги се иска, но и винаги се предпочита опитът.

Автор Baлeнтин ()
Публикувано14.02.06 18:15

Това е характерно за големите фирми. Как човекът, който се грижи за набиране на работна ръка, ще обясни на шефа си, че не е важно работниците да имат диплома от авторитетно висше учебно заведение? Всеки рабтник в голяма компания (и в малки компании понякога) гледа на първо място шефът да е доволен от него (не трябва да изразява идеи, които шефът няма да одобри). А защо това е така? Еволюция. Оцеляват само тези, които излеждат правилно мислещи (а единствено правилно - това е мнението на шефа) - останалите си намират друга работа, в която не повтарят същата "грешка".
Шефът не може да оцени кои работници са (не)компетентни.

А дали конкуренцията няма да размаже компаниите с "глупави" шефове? А съществува ли конкуренция (фирми с "умни" шефове)? Възможно ли е да съществува?

Пазарната икономика не е безкрайно ефективен оптимизатор. Не казвам, че ми е известна по-добра алтернатива. Реалната икономика не е такава, каквато я описват в учебниците.

Връзки:

Темата е за някой от следните клубове: ,, .

Авторl (Нерегистриран)
Публикувано14.02.06 18:41

Изискването висшето да е точно в ИТ е тъпо. Един от най-добрите кандитати, които съм интервюирал напоследък беше завършил история. Човекът имаше достатъчно фундаментални познания по ИТ -- доста по-добри от тези на кандидати завършили MIT.

От друга страна не мисля, че изискването за висше образование е глупаво. Вярно е, че има няколко примера за много умни хора без висше образование (Лари Елисън, Бил Гейтс (знам, знам, той е продал душата си на дявола ;)), но като цяло свестните (не само умни) хора обикновено имат висше образование. В една фирма знанията по областта не винаги са единственото важно условие за това един кандидат да е подходящ. Сигурен съм, че всички от вас познават изключително умни хора с огромни познания, които бързо се оттегчават и не могат да вършат едно нещо много дълго. Такива хора (например) не са необходими като програмисти :)

Тема Re: Обява за работа - Програмист (Linux related)нови [re: l]  
АвторRookie (Нерегистриран)
Публикувано14.02.06 18:55

в този ред на мисли, ми се иска да те попитам нещо друго.

Как според теб стои въпросът с наемането на студенти? Примерно, пратил ти CV, виждаш, че има добри познания и е последна година по някаква специалност (информатика, икономика, няма значение), ще го вземеш ли? Тоест, би ли могло студентството да се яви като пречка за заемането на дадена позиция, в обявата на която е указано, че едно от изискванията е "University Degree in ..."?

Запознат ли си как процедират от HR?

Авторl (Нерегистриран)
Публикувано14.02.06 19:53

Не мисля, че фирмата където работя наема редовни студенти. Доколкото знам в САЩ следването изисква много усилия през цялото време, не е както в БГ да се учи ударно само през сесията. Не е възможно да учиш и да работиш на цял работен ден. А на половин работен ден не се назначават програмисти.

Тема Re: Обява за работа - Програмист (Linux related)нови [re: l]  
Автор DrFrancky (Keen on Yelling)
Публикувано14.02.06 20:49

e tuka sa: tati prodade tileto da ma prati u univirsiteto
pianstvat 4-5 godini izlizat na ulicata i vikat "niama rabota v BG ..ste imigriram" .. i otivat v US/CANADA da raznasiat pici

DrFrancky

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.