Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:56 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема превлкючване на езици - как?нови  
Автор вили (с малко "в")
Публикувано19.11.05 14:43

искам да ви попитам как мога да превключвам от английски на български език и обратното. някаква клавишна комбинация може би и от къде мога да я настроя.

все пак съм българче и си искам кирилицата ;)

предварително благодаря

Тема Re: превлкючване на езици - как?нови [re: вили]  
АвторБaтe Бил (Нерегистриран)
Публикувано19.11.05 15:00

много просто бе братчет--прайш си едно копче до бастър копчето на кутията и преключваш//..А сега сериозно---научи се да питаш като хората ако искаш да получиш някакъв отговор..давам ти пример--използвам в момента тази или онази дистребуция...искам отговор как да го направя във конзола или в еди кой си десктоп--тоест КДЕ ли си Гном ли си или квото си там...Май май ми е ясно че си българче и без да го подчертаваш...аде ся напани се за втори опит

Тема Re: превлкючване на езици - как?нови [re: Бaтe Бил]  
Автор вили (с малко "в")
Публикувано19.11.05 15:04

много се извинявам. наистина съм пропуснал да напиша каквото трябва. ползвам (или поне се опитвам да ползвам защото сега се уча) mandrake 10.1 с КДЕ 3.2. още не искам конзоли, дай нещо по-простичко като за ламер ;)

Публикувано19.11.05 15:16

Ок като за ламер(не я обичам тази дума) и за да те поизмъча малко, няма да ти кажа как да го направиш...но ще ти кажа че ако поразгледаш малко из менютата много бързо ще откриеш как да го направиш сам....не ти казвам щото ще ти е полезно да се поразровиш за да видиш в крайна сметка какво има аджеба там...хайде опитай...ако наистина не го намериш ще ти се каже....мойто лично наблюдение е че всеки нормален човек почва да се оправя доста добре след 20 минути работа с КДЕ

Публикувано19.11.05 15:42

Надявам се не се разсърди--но наистина трябва да опиташ сам...
Казано е--дай на гладния една риба и ще го нахраниш за един ден--научи го как да хваща риба, и ще го нахраниш за цял живот

Автор вили (с малко "в")
Публикувано19.11.05 16:22

ха-ха-ха. не съм се разсърдил ни най-малко. напротив. харесва ми отношението ти. а това с рибата е наистина ... звучи ми малко библейски ;)

но на въпроса - ще продължа да се ровя из менютата (вече го правя няколко часа) и ако все пак не открия това което ми трябва, пак ще пусна един постинг.

поздрави

Автор вили (с малко "в")
Публикувано19.11.05 16:59

хей, бате бил,

хванах малко цаца и вече съм много доволен ;)
пиша си на български и много се радвам. кажи ми обаче, моля, как да сменя комбинацията ctrl+alt+K за превключването от bg на eng и обратното. в group shift/lock bahaviour посочвам, че искам желаната от мен комбинация да е alt+shift, но след като дам apply няма ефект.

Автор Baлeнтин ()
Публикувано19.11.05 21:23

Публикувано20.11.05 09:28

Хм...аз съм атеист..но ти го разбирай както си искаш...просто ти давам примери които са живи ..или незнам как се казва там на български..линукс е лесен(имам предвид вече)..ако имаш проблем питай...ако никой не ти отговори--питай пак...не се отчайвай на просташките отговори които ще пполучиш тук...форумът е превзет от кретени, които си мислят че знаят всичко, но нямат най малка представа от психология..така че --добре дошъл--и си дръж нервите.....

Тема Отговорнови [re: вили]  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано20.11.05 22:38

Виж темата на пешо:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=linux&Number=1944611543&page=2&view=collapsed&sb=5&part=

Конкретно съм отговорил за КДЕ, но прочети и другите писали по темата.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.