Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:25 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как и къде...нови  
АвторБoби (Нерегистриран)
Публикувано04.08.05 13:06

Как и къде с колегите ми, даже и срещу заплащане,
да изучим Linux-Red Hat 7.2 ? За отговори и оферти-само на
boby133@mail.bg , за които благодарим предварително.

Тема Re: Как и къде...нови [re: Бoби]  
Автор DrFrancky (Keen on Yelling)
Публикувано04.08.05 15:17

v nai-blizkata knizarnica
edna takava chervena kniga ima i disk kam nea

DrFrancky

Тема Re: Как и къде...нови [re: Бoби]  
Автор Valentin ()
Публикувано04.08.05 17:31

Не ви препоръчвам да се занимавате със стар софтуер.

Информация на български език за ГНУ/Линукс дистрибуции:

Четива на български език в електронен формат:

Редактирано от Valentin на 04.08.05 17:33.

Тема Re: Как и къде...нови [re: Valentin]  
АвторБoби (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 07:58

Благодаря за линковете.
А просто се налага точно тази версия да изучим.

Тема Re: Как и къде...нови [re: DrFrancky]  
Автор...... (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 12:47

Абе, в коя книжарница мога да си намеря Redhat7.2 щото много ми трябва......

Редактирано от Masklin на 05.08.05 17:47.

Тема Re: Как и къде...нови [re: ......]  
Автор martyr (fallen)
Публикувано05.08.05 12:55

Пробвай в антикварната. Иначе книги има и по Славейков, просто минаваш и първата тъпотия на тема "Да научим *.* за 24 часа" на тема Линукс си я купуваш.

Тема Re: Как и къде...нови [re: martyr]  
Автор...... (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 13:02

Мерси, ама аз питах оня всезнайко да ми каже книжарниците дето продават 7.2..Според него-навсякъде.....Омръзна ми от тъпотиите му....

Тема Какво включва 'изучаването'?нови [re: Бoби]  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано05.08.05 13:02

Добре ви е посъветвал Valentin, че няма смисъл да учите нещо старо.
Всъщност добре е да дадете някаква насока какво точно ви интересува. Ако се касае за администриране на ЛИНУКС системи - всякакъв ЛИНУКС ще ви свърши работа. Ще се работи конзолно в голяма част от времето, а в конзолната работа няма особени разлики между отделните ЛИНУКС дистрибуции. Тоест ако работите на по-нов РедХат/Федора хем ще можете да научите това, което ви трябва, хем няма да имате никакви проблеми с компютрите, ако са ви нови, визирам поддръжката на хардуер, софтуер и т.н.
Ако ползвате RedHat7.2 нови компютри вярвам ще имате проблеми да подкарате доста голяма част от хардуера. И може да стане така, че да загубите много време в опити да подкарате това или онова, вместо наистина на научите повече за системата.
Като цяло моето лично мнение е, че ако ви трябва точно RedHat7.2 ви трябват и компютри, които са горе-долу на неговата възраст. Ако имате нови компютри, пробвайте новия РедХат - Федора.
Също бих ви посъветвал да пробвате LiveCD-та, ако не сте работили досега с ЛИНУКС. Те НЕ се инсталират, стартират се от CD-ROM-а при буут на компютъра и ви дават съвременна десктоп конфигурация с възможности да я разгледате, да поработите и да решите, дали ви харесва точно тази дистрибуция. И в случай, че се спрете на този избор, бих ви препоръчал: Убунту, VSLive, SuseLiveCD. От дистрибуциите за инсталиране: Убунту, Федора, Мандрейк, Сузе. Най-важно е да разберете принципите на отделните дистрибуции, за да може да решите кое е най-удобно за вас и вашите нужди. Общо взето разликите между тях са различните средства за администриране, различно подбрания софтуер и т.н.

Успех

Тема Re: Как и къде...нови [re: ......]  
Автор Osogovetz (Петър Осоговец)
Публикувано05.08.05 13:15

На пазарите има все още по мои скорошни наблюдения една дърта книга - Линукс Ръководство - черно с един пингвин отпред. Към него има два диска Енигма, мисля че в книгата се говореше предимно за RedHat и то точно 7.2. Дисковете не знам дали след толкова години са читави, но книгат е добра.

Тема Re: Как и къде... [re: ......]  
Автор horror ()
Публикувано05.08.05 13:55

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=10847 - Red Hat 7.3

http://www.books.bg/book.php?ISBN=9546852201 - Red Hat 7.2

Редактирано от horror на 05.08.05 16:09.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.