Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:32 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Съществува ли подобна на книгата за Дебианнови  
АвторTacмaнeц (Нерегистриран)
Публикувано28.07.05 11:27

Здравейте уважаеми знаещи, сега правя първи крачки с Линукс, ще ви бъда признателен на линкове с четиво относно инсталация и работа най-вече със Slackwer!
За мое съжаление не знам английски.
Съществува ли Книга за Slackwer на Български?
Благодаря на всички отзовали се!
поздрави

Тема Re: Съществува ли подобна на книгата за Дебианнови [re: Tacмaнeц]  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано28.07.05 12:20

Радвам се на още един бъдещ фен на ЛИНУКС :]
Задал си два различни въпроса в заглавието и в питането :) Аз ще отговоря на заглавието:

http://debian-book-bg.openfmi.net/src/debian-book.html
/книга за дебиан на български/

http://openfmi.net/projects/debian-book-bg
/страницата на проекта; за нови версии оттук/

Относно Слак-а - смятам, че martyr ще ти е полезен ;-D

И темата за първите крачки в ЛИНУКС: бих те посъветвал да не започваш със Слак и Дебиан :) Не са съвсем като за начинаещи. Бих ти препоръчал на първо място да започнеш с Убунту (Дебиан базирана) или дистрибуции като Федора (РедХат), Мандрейк, Сузе и т.н. Те са повече като за начало - предлагат ти настроен и удобен за работа десктоп, по-подходящи за начинаещи, според мен.
Също е добра идея да разгледаш LiveCD-та - ЛИНУКС дистрибуциите, които са такива можеш да ги стартираш директно от CD без да се налага да ги инстлалираш. Просто да ги видиш какво преставляват. Добри LiveCD-та са Ubuntu, Knoppix, SuseLive, MandrakeMove. Също от българските - VSLive, Tilix.

Успех

Тема Re: Съществува ли подобна на книгата за Дебианнови [re: fla]  
Автор martyr (fallen)
Публикувано28.07.05 14:15

В отговор на:

Относно Слак-а - смятам, че martyr ще ти е полезен ;-D

Валентин и Неандерталеца Джо са по-начетени от мен на тема Slack.

Тема Re: Съществува ли подобна на книгата за Дебианнови [re: martyr]  
Автор DrFrancky (Keen on Yelling)
Публикувано28.07.05 14:22

az susto

DrFrancky

Тема Re: Съществува ли подобна на книгата за Дебианнови [re: Tacмaнeц]  
Автор пycтoтa (same in the end)
Публикувано28.07.05 14:27

ся наистина си казал че не знаеш английски и тва е съществен пропуск ма книгата за слакуеър е тази:
http://www.slackbook.org/
препоръчвам ти да се мъчиш с нея, има достатъчно речници, гарантирам ти че след първоначалото бясно търсене в речника, ще ти се налага все по-рядко да го ползваш, освен това ако нещо не ти е ясно и питаш тук ще се опитам да ти помогна (както и всички останали)

Life is a bitch. And then you die!

Тема Re: Съществува ли подобна на книгата за Дебианнови [re: DrFrancky]  
Автор martyr (fallen)
Публикувано28.07.05 16:02

Ама изразните ти средства стресират и за това не се препоръчваш на начинаещи :) ... ще си ги вадим да си ги мерим ли :) !?

Тема Към martyr :)нови [re: Tacмaнeц]  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано29.07.05 11:30

Ако и да са по-знаещи от теб на тема слак Неандерталеца Джо и Валентин, какво от това? Питащият в случая е начинаещ, така че би трябвало всички да можем да му помогнем ;) А писах твоето име, защото се сетих за пингвина с лулата, че е на постингите ти :)

И второ: Можеш да не четеш постингите на drFranky, обикновено са глупави и безмислени. Тоест ако ги прескачаш, както правя аз ще си спестиш време и глупаво чудене :)

Тема Re: Към martyr :)нови [re: fla]  
Автор martyr (fallen)
Публикувано29.07.05 12:56

На момчето не можех да му отговоря, просто защото не ми е попадал туториал специално за Слак на Български - затова и пропуснах. Имаше едни напъни в tldp преди година-две ама така и не видях продукт.

Иначе с доктора се погаждам. Не си пречим ... от време на време се флеймим за да е забавно.

Тема Re: Към martyr :)нови [re: martyr]  
Авторguncho (Нерегистриран)
Публикувано29.07.05 13:58

Докторът е тъп и доста необразован...Иначе успява да се представи на знаещ, но ако му проследиш постингите ще се увериш че е пълен профан...Незнам как можеш да го намираш за забавен.

Тема Книга не ти трябва [re: Tacмaнeц]  
АвторДa ro дyxa дokтopa (Нерегистриран)
Публикувано29.07.05 14:13

Я ми кажи колко книги за секс беше прочел преди да изчукаш първата мадама..
Така че книга няма да ти помогне..хеле като не знаеш и английски...
То линукса е като секса..ако ти се иска-можеш всичко..ако ли не-отивай в групата на доктора и се успокоявайте взаимно че да си педерас не е толкоз лошо......

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.