Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:29 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Offtopic - Политбюро на ЦК на Дебиан обявява..нови  
Авторpurist (Нерегистриран)
Публикувано31.03.05 10:27

Другари и другарки, във вашите ръце е бъдещето на Дебиан! Всеки труженник на комунистическата идея е длъжен възможно най-бързо да даде своя глас за следващия генерален секретар на ЦК.

====

Майтапа на страна, какво става бе драги зрители? Това дистрибуция ли е или партия? След като чак в слашдот (където по дефаулт са само дебилиански зийлоти) почнаха да се присмиват, явно нещо не е наред.

(до Масклин: да се троли е яко. Не ме трий плс)

Masklin - ще си помисля

Редактирано от Masklin на 31.03.05 11:11.

Тема Връзки [re: purist]  
Автор Mackлин (ном)
Публикувано31.03.05 11:21

за която е темата.

И една , според мен по-интересна статия.

Ей, ама е лесно да се плюе. Ако ще си мерим дистрибуциите, можем да коментираме количеството update-и на Fedora Core 3, както и как почнаха да валят няколко часа след официалното й обявяване.

Няма съвършенни неща, всеки си има някакви проблеми. На Debian проблемът е, че е твърде некомерсиална, поради което никой не се занимава по цял ден с нея. Резултатът е, че новите версии излизат твърде бавно

Понякога седя и си мисля, а понякога само си седя ...

Тема Офф на: Offtopic - Политбюро на ЦК на Дебиан ...нови [re: purist]  
Автор mn_t (разпрашен)
Публикувано31.03.05 11:33

На една стена имало надпис:
Господ е мъртъв. Фред.
И отдолу:
Фред е мъртъв. Господ.

Тема Re: Офф на: Offtopic - Политбюро на ЦК на Дебиан .нови [re: mn_t]  
Автор Potencialen emigrant (computer)
Публикувано01.04.05 09:58

Po-skoro Friedrich

Otkriyte greshkite:

Тема Като дебианец...нови [re: purist]  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано01.04.05 10:37

Споделям мнението:

---------------
Re:One Meaning: (Score:4, Insightful)
by Kent Recal (714863) on Thursday March 31, @06:51AM (#12098680)
Mod parent up, he's kinda right on spot.
These "Y is dying" kids are getting on my nerves.
Neither BSD nor Debian will go away in the near future.

Only because linux in general is becoming more kiddy-friendly with shiny, polished up distros like Ubuntu or Fedora (which is a good thing) doesn't mean the proven, stable distros are going away.

What you newbs are are running on your dual-boot desktop is not representative of what people that need to get work done choose as foundation for production systems.
----------------------

- Много рев за нищо. Какво от това, че няма Next Stable Release? Testing излиза ВСЯКА СЕДМИЦА и мога да си обновявам Sarge DVD-то, нали? :)
И какво, като не излизат .deb-пакети? Пречи ли ми нещо да си инсталирам от сорс? Та нали идеята на свободния софтуер е ДА Е ДОСТЪПЕН СОРСА, а не да има компилирани пакети? :)
И в крайна сметка, ако толкова искам да инсталирам от компилиран пакет, какво ми пречи да си компилирам сорса до .deb и тогава да го инсталирам? :)

Ако на някой му харесва друго дистро - има стотици. Ама това не значи, че Дебиан умира :] Само времето ще покаже (и показва! ;), дали системата му на разработка и развитие е добра :)

Тема Re: Като дебианец...нови [re: fla]  
Авторkiki (Нерегистриран)
Публикувано01.04.05 15:05

S teb sam..Opital sam pone 50 distribucii ama s debian mi e nai-dobre....a za tezi deto si misliat che debian umira..po-skoro shte izchezne micro$oft ama ne i debian

Тема Re: Като дебианец...нови [re: kiki]  
Автор gogolino (начинаещ)
Публикувано01.04.05 19:51

не ми стана ясно какво комунистическо има в гласуването??? А това със изчезването на дебиан... ами не ми изглежда реално, щото убунтуту което ползвам, може да не е от много отдавна, но издават нова версия на 6 месеца и според мен доста добре набират скорост. Незнам колко е общото му с дебиан, ама нали е прозводен там някакъв. И той също така е доста некомерсиален, но въпреки това се справят доста добре. то нали и слака и джентуто са доста некомерсиални, пък са едни от добрите дистрибуций.
не разбирам много, ама си ми харесва дебиан и не искам да се прецакат нещо. Но и си мисля че са сила и ще се оправят:):):)

Тема Re: Като дебианец...нови [re: gogolino]  
АвторT_u_X (Нерегистриран)
Публикувано07.04.05 12:43

Ne mislq che Debian umira,dori naprotiv.Debian se dviji mnogo dobre.Kakwo ot towa che po rqdko izlizat novo versii?!I kakwo ot towa che e nekomersialna,i che se izdyrja na dareniq.Kogato edin chowek e entusiaziran da napravi neshto po dobro(v slu4aia horata,koito pravqt debian),zashto da ne go napravi,i kakwo bi go sprqlo.A kogato cchovek zapochne naistina da razbira ot Linux debian shte mu haresa,zashtoto debian e syzdadena za po naprednali,za razlika ot suse naprimer,koeto e za absolutno nachinaeshti.W momenta sym s Debian woody i sam mnogo dovolen,ne mi e dalo nikakvi problemi.DEBIAN NQMA DA UMRE,kazwam wi,dori naprotiv,dokolkoto znam skoro shte izliza nova versiq,koqto shte byde oshte po-dobra i taka.Ako debian umirashe nqmashe da izliza nova versiq....nali?
-------------------------------------------------------------

Eto citat ot debian.gabrovo.com:
-------------------------------------------------------------
GNU/Linux набира популярност и все повече хора и организации се обръщат към него. Дълго време се радвахме на най-добрата пакетна система -- apt, но вече и RedHat я има. Значи ли това, че Debian ще изгуби от популярността си?
------------------------------------------------------------
Spored men ne znachi,a wie kakwo mislite?

Тема Re: Като дебианец...нови [re: T_u_X]  
АвторPepe (Нерегистриран)
Публикувано07.04.05 12:58

Ние мислим, че трябва да пропишеш на кирилица.

Тема Ами то в манифеста си пише,нови [re: purist]  
Автор Яceн (дърво)
Публикувано08.04.05 10:17

макар и не с тези думи -
Debian Project е повече общност (т.е. партия) отколкото дистрибуция. И функцията му е по-скоро социална (т.е. обществена, в широкия смисъл на тази дума, не в правителствения) - да поддържа строго некомерсиална, даже анархична софтуерна база със задължително свободен лиценз. Нормално е в такава структура да има вътрешна политика, борби за власт, избори и други подобни неща.

there is no spoo^H^H^H^Hfork()

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.