|
Тема
|
kak da pi6a v stdin na drug process?
|
|
Автор | pike (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.03.05 11:52 |
|
zdraveyte
opitvam se da pi6a v stdin na naprimer background proces... ili tak'v deto e pusnat ot drug user
siguren s'm, 4e e v'zmojno ama ne znam kak?
moga da namerya file descriptora na stdin na procesa v /proc ama kato pi6a v nego dannite prosto izlizat v consolata na procesa (v slu4aya testvah s foreground process) bez oba4e samiya process da gi vijda/obrabotva...
nyakakvi idei?
blagodarya predvaritelno
| |
|
1. Napravi si named pipe (oshte narichano FIFO):
$ mknod fifo_name p
2. Pusni procesa, kato mu prenasochish vhoda ot FIFO-to:
$ process < fifo_name &
3. Pishi vyv FIFO-to:
$ echo alabala > fifo_name
Otkriyte greshkite:
| |
|
tova go znaeh, no v'prosa mi be6e za proces, koyto ve4e e pusnat i v'rvi.
ako moga da go restartiram e lesno.
v'prosa e za slu4aya kogato "ne moje" (po-to4no e da se kaje "ne iskam" ili "ne mi e pozvoleno")
???
| |
Тема
|
Re: s named pipe (FIFO) ne stava
[re: pike]
|
|
Автор |
refract (~) |
Публикувано | 27.03.05 16:21 |
|
сигурен съм че много хора искат да пипат по файлове и процеси при положение че "ne mi e pozvoleno" ..
----------------------
Колкото по-зле, толкова по-добре
| |
Тема
|
siguren bil
[re: refract]
|
|
Публикувано | 28.03.05 14:32 |
|
i kvo kato si siguren?
znae6 ili ne znae6?
v'prosa e elementaren. ako znae6 i iska6 da kaje6 - kaji, ako ne - m'l4i
tv'rdenieto ti nosi tolkova malko info, 4e ne si struva ne samo postinga ami i vremeto deto si mu otdelil da go napi6e6
p'lnite forumite s gluposti samo :(
kakvo se opitva6 da kaje6? 4e 6tom ne mi e pozvoleno ne6to, a se opitvam da go napravya zna4i s'm lo6 hacker det se opitva da vleze v nyakoya banka i da ti otm'kne parite? eyyyy, paranoya...
p'k i ako be6e pro4el vnimatelno 6te6e da zabeleji6, 4e tova koeto ne mi e pozvoleno e restartiraneto na procesa (slu4va se s vajni productive server-i - ne e jelatelno da se restartirat kogato ti skimne), a ne pisaneto v stdin-a mu...
| |
|
ти май не схвана, какво ти казва refract 
Когато боговете говорят, ония с фактите никакви ги няма.
| |
Тема
|
Re: siguren bil
|
|
Автор |
refract (~) |
Публикувано | 28.03.05 15:47 |
|
В отговор на:
v'prosa e elementaren.
Абсолютно съгласен!!!
Отговорът го пише във всяко едно ръководство за Линукс за начинаещи.
----------------------
Колкото по-зле, толкова по-добре
| |
Тема
|
като
|
|
Автор | root (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.03.05 20:11 |
|
е елементарен въпроса, ти какво направи през тия 6 дена (от първият пост до последния) за да го решиш? И в клуб UNIX също постнал шемета.
Единственото, което мога да кажа е: шибан, нагъл, нещастен ламер.  
| |
Тема
|
zabavno
|
|
Публикувано | 30.03.05 11:10 |
|
4eteneto vi e mnogo zabavno i pou4itelno (za s'jalenie samo ot psihologi4eska gledna to4ka). eto otgovorite mi poimenno
za Neandertaleca: mnogo si nablyudatelen. tryabva da se prekr'sti6 na Sherlock. tova koeto kazva6 e to4no tova, koeto pisah v otgovora si na refract - ne razbrah kakvo iska6e da kaje (vse o6te ne razbiram) i zatova go pitah da se doizyasni...
za refract:radvam se, 4e se s'glasihme pone za edno ne6to :) oba4e, 4e otgovora go pi6e v vsyako r'kovodstvo ne vyarvam. kolkoto i da ne ti se vyarva s'm 4el nyakolko takiva i nyama6e da pitam ako go ima6e v'tre... ayde da si dokaje6 dumite s citat, a? ili pone s prerazkaz (ako moje s razs'jdeniya)?
za root (otgovaryam i na teb samo za6toto otgovorih i na drugite dvama i 6te6e da e nekulturno da te ignoriram): Ot tova, 4e v'prosa e elementaren s'vsem ne sledva, 4e i otgovora e tak'v. Glavnata rabota po razre6avaneto mu be6e predi da popitam tuk. I pitah edinstveno za6toto ne mojah da namerya re6enie. Pitah i v klub UNIX! kvo ot tova? Pitah i v newsgrupite! kvo ot tova? ne mislya, 4e sledva, 4e s'm 6emet, 6iban, nag'l ili ne6tasten, a kamo li lamer. Poslednoto, koeto iskam da ti kaja e: idi se pregleday - takiva b'rzi izblici na yarost i agresiya sa priznak na psihi4eska nestabilnost i mogat da dovedat do fizi4eski problemi...
| |
Тема
|
Re: zabavno
|
|
Автор | ceci_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.04.05 09:49 |
|
:) Няма го доктора /DrFranky имам предвид/ за теб ;-)
| |
|
|
|
|