|
Тема
|
Interbase/Firebird и кирилизация
|
|
Автор |
Kлoyнът (много уморен) |
Публикувано | 11.02.05 20:43 |
|
Какъв language driver да използвам, за да не се виждат данните като въпросителни?
ИГРАТА СВЪРШИ
| |
Тема
|
Re: Interbase/Firebird и кирилизация
[re: Kлoyнът]
|
|
Автор |
martyr (fallen) |
Публикувано | 11.02.05 23:24 |
|
Това не зависи от firebird. Търси проблема в приложението.
| |
Тема
|
[re: martyr]
|
|
Автор |
Kлoyнът (много уморен) |
Публикувано | 12.02.05 07:56 |
|
Май си прав. Ама го разбрах след като пусхнах бележката. Само дето ако ме светнеш какъв charset да използвам в едно приложение на kylix, така че вместо въпросителни в грида да излизат нормални кирилски букви ще черпя.
ИГРАТА СВЪРШИРедактирано от Kлoyнът на 12.02.05 08:04.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
P_Kolev (Analog Man) |
Публикувано | 12.02.05 09:23 |
|
Ползвай шрифтове с cp1251. Например Cronyx-helvetica.
Нещо повече. Самия Кайликс май няма да понесе export LANG='bg_BG", заради проблеми с кирилските шрифтове. За това ако си пуснеш приложението от ИДЕ-то на Кайлиск ще виждаш маймуни.
Ако обаче го пуснеш от конзола кирилизирана с export LANG='bg_BG" няма да имаш проблеми.
Успех.
| |
Тема
|
[re: P_Kolev]
|
|
Автор |
martyr (fallen) |
Публикувано | 12.02.05 11:54 |
|
И всичко това е заради QT библиотеките. Същия проблем го имах и с PerlQTDesigner ... накрая ме вбеси и направих диалога на Английски ... дано в следващата Major версия се сетят, че света има към 300 милиона жители, които ползват кирилица.
| |
Тема
|
[re: martyr]
|
|
Автор |
v45O (безинтересен) |
Публикувано | 13.02.05 08:40 |
|
Problema si e v Kylix-a, tiral versiqta ima problemi s kirilicata, koito ne mojahme da reshim. V enterpise edition-a tozi problem lipsva ... borlandska rabota :>
Samo deto si chupihme tolkova vreme glavite, izbozili sa se pak.
p.s. stava vapros za 3.0
p.s.s. izvinete za shlokavitcata, nqmam kirilica :(
| |
Тема
|
|
|
Автор | l (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.02.05 19:17 |
|
Сигурен ли си, че е от QT библиотеките? Не че имам огромен опит с QT (едно приложение за стандартния QT и 5-6 за qt-embedded), но не съм имал никакви проблеми с кирилицата (UTF-8, не признавам други кодировки).
П.П. Ако добавиш към англоговорящите и всички индийци, сумата става малко по-голяма от 300 милиона. :)
| |
Тема
|
[re: l]
|
|
Автор | l (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.02.05 19:18 |
|
Аргх, това трябваше да е отговор за martyr, днес clubs.dir.bg е бъгав повече от обикновено :)
| |
Тема
|
[re: l]
|
|
Автор |
martyr (fallen) |
Публикувано | 13.02.05 20:20 |
|
Fork it, досетих се :) ... аз имах (в)предвид, че са 300 милиона ползващите кирилица. Иначе приложението беше за един Датекс ФП3530 ... там се ползва (old good) досовска кирилица, преобразуването и в utf8 и паралелно в cp-1251 (мда, уеб потребители) ме изкара от равновесие и писах управляващото приложение на английски (искаха ми го, бих направил и него на Уеб) а резултатите в уеба на Български ... каша-маша ... не съм горд с тази програма.
| |
|
|
|
|