Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:47 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Тема имам си вече .iso но не знам какво да го правянови  
Автортъп (Нерегистриран)
Публикувано24.08.04 18:28

свалих линукс дистрибуция Deep-Water0.4.0BETA01-128MB.iso.gz 35МБ

сега какво следва???

Тема Re: аз знам :-) [re: тъп]  
Автор Valentin ()
Публикувано24.08.04 19:35

1. Разархивирай архива, който си свалил. В резултат ще получиш файл с разширение .iso.

2. Увери се, че имаш програма, която записва дискове. Ако нямаш си инсталирай.

3. Използвай програмата за записване на дискове за да запишеш съдържанието на файла xxxx.iso. Забележи, че не трябва да записваш самия файл. Файлът, завършващ на .iso е образ (или както казват англоговорящите image) на диска.

Как се записва .iso файл:

Ако програмата за запис на дискове е инсталирана коректно (и написана грамотно) трябва след като кликнеш върху иконката на файла завършващ на .iso да се стартира тази програма. След като се стартира, трябва да щракнеш още на едно-две места за да потвърдиш че искаш да записваш диск.

Често срещани грешки:

Към файловете завършващи на .iso много често се асоциира WinRar. В такъв случай при щракване върху файла, се стартира WinRar.

Възможно решение (1): довлачи иконата на файла и я пусни върху иконата на програмата за печене на дискове.

Възможно решение (2); стартирай програмата за печене и щракай по съответните бутони и менюта, но внимавай да не запишеш файла на диска. Целта е да се запише диск, съдържанието на който е съдържанието на файла ISO.

За повече подробности прочети документацията на програмата за запис на дискове. Търси секцията където се обяснява как се запива диск по негов образ (image) във формат ISO.

Тема Re: аз знам :-)нови [re: Valentin]  
АвторKoцe Hинoв (Нерегистриран)
Публикувано25.08.04 12:24

Записваш с nero или UltraISO под Windows.Toва е ,нищо ново под слънцето.

Тема Re: имам си вече .iso но не знам какво да го правянови [re: тъп]  
Автор bozho (?!?)
Публикувано25.08.04 14:44

остави ги тия упадъчни идеи - щракни тук, щракни там

първо
gzip -d ...iso.gz
това ти разархивира gz файла

после
cdrecord -v speed=24 dev=0,0,0 -data *.iso

speed естествено може да е друга
dev също
но със
cdrecord -scanbus
можеш да разбереш кое устройство е cd-writer-a
Иначе - k3b е много добра програма за "печене"
с нея спокойно можеш да "печеш" iso файлове

Когато боговете говорят, ония с фактите никакви ги няма.

Тема cdrecordнови [re: bozho]  
Автор vladux (от гората)
Публикувано29.08.04 11:36

Мога само да подтвърдя написаното от теб с изключение на последните два реда, защото не съм запознат.
За записа препоръчвам още една опция:
cdrecord -v -dao speed=24 dev=0,0,0 -data файл.iso
Пропускането на '-dao' е оправдано единствено при запис на мултисесийни дискове и при употребата на cdrecord в шел-конвеири (въпреки че и там има решение) както и ако записващото устройство не поддържа този режим.

vladux

Тема Re: аз знам :-)нови [re: Valentin]  
Автор rolla-cost ()
Публикувано29.08.04 15:17

и аз имам подобен проблем за .iso файлове обаче нито една версия на Неро не разпознава записвачката ми.При мен .iso се асоциира с winrar ,и за това нестава ли като го разархивирам(получавам директория с всички файлове в исото) директно да го копирам на cd.
До сега съм открил само един софт за записване който разпознава устройството-Roxio,обаче го прецаках нещо:((, pls някой ако знае как да го намеря (от някое Free),много ще благодаря!!!

Тема Re: аз знам :-)нови [re: rolla-cost]  
Автор lmBlack (Хладнокръвен)
Публикувано30.08.04 12:44

Новите версии на Nero може да не ти разпознават записвачката предимно ако си го инзталирал от ОЕМ диск или с ОЕМ сериен номер.

.why do they call this a word processor?
It's simple.You've seen what food processors do to food.

Тема Re: аз знам :-)нови [re: lmBlack]  
Автор rolla-cost ()
Публикувано02.09.04 02:45

виж това,и ако си с ЕксПи пробвай го

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.