|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
КДЕ 3.2
|
|
Автор |
Pau (Li) |
Публикувано | 18.02.04 18:34 |
|
С две думи, за харесващите КДЕ реших да споделя лични впечатления, днес успях да намажа и да подкарам кде 3.2 под мдк 9.2
на първо пускане - очарователно! Като дизайн е още по-добре от КДЕ 3.1, с нови много стилни икони по подразбиране, различен стил на 3D-то в прозорците, нов customize-able splash screen, а като скорост на работа просто няма равно на друго КДЕ досега
Малко объркващо е разместването на старт меню елементите, някои неща са минали в други раздели, сменили са външния вид на старт менюто с неговите разделители, kcontrol е с нов дизайн и разместване на нещата, въобще трябва отново да се разучава кое къде е, но усилието си заслужава, responsiveness-ът е просто впечатляващ на същата система с тромавото МДК и стария Х 4.3
Като обобщение - скорост и красота, това е новото в КДЕ 3.2 за мен. Ще ми е интересно да разбера и други мнения, ако някой го е пробвал и му е/не му е харесало
Редактирано от Pau на 18.02.04 18:37.
| |
Тема
|
Re: КДЕ 3.2
[re: Pau]
|
|
Автор |
bozho (?!?) |
Публикувано | 18.02.04 19:27 |
|
супер е. само artsd ми крашва, ама може и без него да се слуша музика. На други хора, които познавам, не им крашва, ама сигурно зависи от дюъно и звукова карта, щото като писах за бъга имаше и други, които се бяха оплакали от същия проблем
Когато боговете говорят, ония с фактите никакви ги няма.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mn_t (разпрашен) |
Публикувано | 18.02.04 20:04 |
|
Най-доброто KDE от всички (както всяка нова версия без 2.x.x). Много неща са подобрени. Има си и трески за дялане -- примерно копиране на файлове в Konqueror с бутоните от тулбара, но не е болка за умиране. Очаквах повече от kget -- възможност за контрол на скоростта все още няма.
Колкото до разместавнето на менютата - не ми се струва чак толкова голямо. Вероятно преди това си бил с менютата, нагласени от Mandrake, а сега с оригиналните менюта на KDE.
| |
Тема
|
|
|
Автор | seeker (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.02.04 22:13 |
|
Бях 3-4 дена с него но имах проблеми с alsa и цялата мултимедия що се отнася до звук. KDevelop ми гърмеше яко и реших да махна всичко (вкл. alsa) и да почна наново. В момента сам само с kde-base.
Но като цяло е бешо страхотно и си мислех за иронията, че след kernel 2.6.x и новото KDE май се отказах от upgrade докато опита сочи че при инасталиране на нови версии на такива базови software upgrade е думата за която почваш да си мислиш често.
| |
Тема
|
[re: seeker]
|
|
Автор |
mn_t (разпрашен) |
Публикувано | 18.02.04 22:36 |
|
За звука:
alsamixer
mute-ваш всичко без Master и PCM
Control Center | Sound & Multimedia | Mixer
[Save current volumes]
Това с KDevelop не разбрах каква връзка има с alsa и защо е трябвало да махаш всичко.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Плaмeн (ентусиаст) |
Публикувано | 19.02.04 08:11 |
|
наистина, значително по-бързо
но защо по дяволите ми затри толкова много настройки?
и има някакъв проблем съзс звука
| |
Тема
|
[re: Плaмeн]
|
|
Автор | alabala (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.02.04 08:43 |
|
А къде има пакети за Fedora за i686 че където търсиш всякъде са само за i386.
А те са чуствително по-бавни.
Аначе много е красив.
| |
Тема
|
[re: bozho]
|
|
Автор |
c2h5oh (Heavy fuel) |
Публикувано | 19.02.04 13:37 |
|
И аз го мразя (artsd) Не ми крашва но "/dev/dsp is busy" 
| |
|
artsd и на мен ми правеше мизерии (SiS7012/Cmedia9739A) , в крайна сметка потръгна.
Между другото има цяло FAQ за тоя демон
| |
Тема
|
[re: seeker]
|
|
Автор |
Pau (Li) |
Публикувано | 19.02.04 17:56 |
|
определено настройката "нова програма - нов ъпгрейд" е почти изцяло уиндоус инспирирана, дори много се ядосвах, като вкъщи на вече старата ми машина К6-2 350 КДЕ едва креташе под МДК, оказа се, обаче, че проблемът не е в нашия телевизор, а в дистрибуцията и в xfs, който бавеше значително работата, след спирането му КДЕ тръгна по-бързо, а след смяната на мдк със слак нещата влязоха в реда си и машината пее, докато работи
с нетърпение чакам да излезе КДЕ 3.2 и в пакети за слак, свалих едни за i686, които не вървят, както може да предположи човек, някой има ли линк или инфо по въпроса за слак 9.1 + кде 3.2 ?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|