Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:07 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема КДЕ 3.2нови  
Автор Pau (Li)
Публикувано18.02.04 18:34

С две думи, за харесващите КДЕ реших да споделя лични впечатления, днес успях да намажа и да подкарам кде 3.2 под мдк 9.2
на първо пускане - очарователно! Като дизайн е още по-добре от КДЕ 3.1, с нови много стилни икони по подразбиране, различен стил на 3D-то в прозорците, нов customize-able splash screen, а като скорост на работа просто няма равно на друго КДЕ досега

Малко объркващо е разместването на старт меню елементите, някои неща са минали в други раздели, сменили са външния вид на старт менюто с неговите разделители, kcontrol е с нов дизайн и разместване на нещата, въобще трябва отново да се разучава кое къде е, но усилието си заслужава, responsiveness-ът е просто впечатляващ на същата система с тромавото МДК и стария Х 4.3

Като обобщение - скорост и красота, това е новото в КДЕ 3.2 за мен. Ще ми е интересно да разбера и други мнения, ако някой го е пробвал и му е/не му е харесало

Редактирано от Pau на 18.02.04 18:37.

Тема Re: КДЕ 3.2нови [re: Pau]  
Автор bozho (?!?)
Публикувано18.02.04 19:27

супер е. само artsd ми крашва, ама може и без него да се слуша музика. На други хора, които познавам, не им крашва, ама сигурно зависи от дюъно и звукова карта, щото като писах за бъга имаше и други, които се бяха оплакали от същия проблем

Когато боговете говорят, ония с фактите никакви ги няма.

Автор mn_t (разпрашен)
Публикувано18.02.04 20:04

Най-доброто KDE от всички (както всяка нова версия без 2.x.x). Много неща са подобрени. Има си и трески за дялане -- примерно копиране на файлове в Konqueror с бутоните от тулбара, но не е болка за умиране. Очаквах повече от kget -- възможност за контрол на скоростта все още няма.
Колкото до разместавнето на менютата - не ми се струва чак толкова голямо. Вероятно преди това си бил с менютата, нагласени от Mandrake, а сега с оригиналните менюта на KDE.

Авторseeker (Нерегистриран)
Публикувано18.02.04 22:13

Бях 3-4 дена с него но имах проблеми с alsa и цялата мултимедия що се отнася до звук. KDevelop ми гърмеше яко и реших да махна всичко (вкл. alsa) и да почна наново. В момента сам само с kde-base.
Но като цяло е бешо страхотно и си мислех за иронията, че след kernel 2.6.x и новото KDE май се отказах от upgrade докато опита сочи че при инасталиране на нови версии на такива базови software upgrade е думата за която почваш да си мислиш често.

Тема Re: КДЕ 3.2нови [re: seeker]  
Автор mn_t (разпрашен)
Публикувано18.02.04 22:36

За звука:
alsamixer
mute-ваш всичко без Master и PCM

Control Center | Sound & Multimedia | Mixer
[Save current volumes]

Това с KDevelop не разбрах каква връзка има с alsa и защо е трябвало да махаш всичко.

Автор Плaмeн (ентусиаст)
Публикувано19.02.04 08:11

наистина, значително по-бързо

но защо по дяволите ми затри толкова много настройки?

и има някакъв проблем съзс звука

Тема Re: КДЕ 3.2 [re: Плaмeн]  
Авторalabala (Нерегистриран)
Публикувано19.02.04 08:43

А къде има пакети за Fedora за i686 че където търсиш всякъде са само за i386.
А те са чуствително по-бавни.

Аначе много е красив.

Тема Re: КДЕ 3.2нови [re: bozho]  
Автор c2h5oh (Heavy fuel)
Публикувано19.02.04 13:37

И аз го мразя (artsd) Не ми крашва но "/dev/dsp is busy"

Тема Re: КДЕ 3.2нови [re: mn_t]  
Автор TV!OOO ()
Публикувано19.02.04 17:52

artsd и на мен ми правеше мизерии (SiS7012/Cmedia9739A) , в крайна сметка потръгна.
Между другото има цяло FAQ за тоя демон

Тема Re: КДЕ 3.2нови [re: seeker]  
Автор Pau (Li)
Публикувано19.02.04 17:56

определено настройката "нова програма - нов ъпгрейд" е почти изцяло уиндоус инспирирана, дори много се ядосвах, като вкъщи на вече старата ми машина К6-2 350 КДЕ едва креташе под МДК, оказа се, обаче, че проблемът не е в нашия телевизор, а в дистрибуцията и в xfs, който бавеше значително работата, след спирането му КДЕ тръгна по-бързо, а след смяната на мдк със слак нещата влязоха в реда си и машината пее, докато работи

с нетърпение чакам да излезе КДЕ 3.2 и в пакети за слак, свалих едни за i686, които не вървят, както може да предположи човек, някой има ли линк или инфо по въпроса за слак 9.1 + кде 3.2 ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.