Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:27 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема MySQL vs. MS Accessнови  
Автор Beeblebrox (Zeyphod)
Публикувано07.08.03 19:37

Хей, фенове на MySQL, вижте линка по-долу и кажете кой продукт е по-надежден. И, ако дир.бг ползваше MS Access, пак ли щеше да е такъв разграден двор.

(Само да поясня, че в този клуб няма такъв модератор).

Тема Я, я?нови [re: Beeblebrox]  
Автор MasklinМодератор (Ном)
Публикувано08.08.03 11:09

Какъв модератор

а иначе ... Мнението не е намерено в нашата база от данни.

А ти какво имаш предвид под разграден двор? Ако е липсата на някакво мнение - това е до програмата, управляваща базата и прехвърляща записи в други таблици

А че Дира често се чупи - чупи се. Но не знам за какво. От друга страна, виждал съм (и не само аз) как се чупи Access. Така че ... дай още инфо, моля

Тема Re: Я, я?нови [re: Masklin]  
Авторl (Нерегистриран)
Публикувано08.08.03 13:11

В "Българи в Канада" има някакъв индивид, който не е модератор, но може да трие, променя и т.н. мненията в клуба като основния потърпевш е друг потребител (с прякор аксес).

И двамата са на един акъл, но единия може да трие, а другия не :)

Тема Re: MySQL vs. MS Accessнови [re: Beeblebrox]  
АвторMB (Нерегистриран)
Публикувано08.08.03 13:37

Yavno Zeyphod iska da kaje slednoto:

"Vie jalki sazdaniya, koito haresvate Linux, MySQL i t.n. ste golemi tapaci, a nie, koito haresvame M$ sme super cool i sme genii..."

Emi shtom mislish taka, ok.. Pasi si trevichka, pishi si na VB i si jivey...

Samo shto kato tezi neshta sa tolkova tapi IBM primerno naliva ogromni sumi (ex. Linux, Eclipse i t.n.)... Yavno IBM ne razbira ot business... Ama karay - ti si pishi VB, az shte si pisha na drugi raboti - teya temi si gi puskay v temata za Windows - tam ima koy da im se kefi...

Тема темата беше изтританови [re: Masklin]  
Автор Dilithium (незаинтересован)
Публикувано08.08.03 16:48

Както I каза има някакъв индивид който има модераторски или администраторски права там и си развява коня както намери за добре.
Участниците там допускат възможноста това да е вътрешен човек от дир-а.
Та това е или хакер или вътрешен човек.
Предполагам Библеброкс стои зад идеята че това е хакер и иска да каже че МайЕСКЮЕЛ не е сигурен и е лесен за хакване, ако базата е била под М$Аксес това е нямало да се случи.

толкова съм авангарден, че направо потискам околните

Тема Re: MySQL vs. MS Accessнови [re: MB]  
Авторl (Нерегистриран)
Публикувано08.08.03 17:00

Не всичко open source е хубаво.

Медицински факт е, че mysql не може да се сравнява със сериозните бази данни. (забележка: Access не е сериозна база данни, така че може да се сравнява с mysql :)

Една забавна случка, донякъде свързана с темата: Във фирмата където работя, комитет от DBAs ще решават на какво да се работи след 3 години. Избират м/у Sybase (която се ползва в момента), Oracle, DB2/UDB, MSQL и mysql. Познай коя DB е била на последно място във всички категории? Ако искаш може да се опиташ да познаеш и коя е спечелила ...

Тема Във всички линови [re: l]  
Автор MasklinМодератор (Ном)
Публикувано08.08.03 17:25

Даже като цена? А защо не са включили в теста PostgreSQL? Можеше да го докара на второ място, а и е съвместима с първото

Тема Re: Във всички линови [re: Masklin]  
Авторl (Нерегистриран)
Публикувано08.08.03 17:34

Цена на кое? Ако не се гледа само лиценза, а и поддръжката, цената на допълнителните приложения необходими да покриване на минималните изисквания, не е много сигурно че mysql ще е на първо място. За съжаление не знам къде мога да намеря разултатите от изследванията, един колега от DBA тима, който осигурява ДБ поддръжка за нашата група ни ги разказва ...

Не знам защо не са включили postgresql вместо mysql -- вероятно им е било все едно. Така или иначе няма да спечели -- просто да покажат, че са обърнали внимание и на open source алтернативите. Което всъщност е добре :)

Тема Re: Поддръжка ли?нови [re: l]  
Автор salle (член)
Публикувано08.08.03 18:03

Би ли ми показал някъде някакво независимо сравнение на Поддръжката на всимки тези продукти?

Интересно ми е кой къде точно би класирал Поддръжката на всеки продукт в момента. През 2003-та не през 2000г.

Под поддръжка имам предвид Договор за Поддръжка със съответните качество/цена.

А защо ми е интересно е ясно като се има предвид, че всеки ден отговарям на писма до support@mysql.com (адрес предназначен само за клиенти с валиден в момента Договор за Поддръжка между другото)

Тема Re: темата беше изтрита [re: Dilithium]  
Автор Beeblebrox (Zeyphod)
Публикувано08.08.03 18:20

Да, точно това исках да кажа. Въпросният хакер беше написал в темата, че някой си му плащал по 50 цента да трие 1 мнение на Аксес . И ме заплашваше, че ще изтрие и мен. И даже си изпълни заканата, като ме "разжалва" от поста "модератор" (Сега в момента пак съм модератор, възстановен от все още "неразжалваните" от него "администратори").
А сравнявам точно MS Access s MySQL, защото преди време някой, в поредната дискусия за величието на отворения код, твърдеше, че неговият любим продукт е по-добър даже и от MS SQL Server, което доста ме развесели.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.