Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:22 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Тема Може ли да си пусна Linux...нови  
Автор Toia (CMAXHAT)
Публикувано04.08.03 02:23

под Виндоус??? тоест имам в предвид нещо като мини подобие на операционната система. Да е пусна, както си пускам Word например... без да излизам от Виндоус???
Искам да се пробвам с Линукс, само за първо време да понауча простите неща по-този начин, ей така между другото, че е по-мързеливо.
Ако някои знае за подобна дистрибуция... Ще съм много благодарен.
Благодаря.

Няма невъзможни неща, има неродени идеи

Тема Re: Може ли да си пусна Linux...нови [re: Toia]  
Автор Пинrвинчe (Животинче)
Публикувано04.08.03 03:24

Филма "Код : Риба Меч" гледал ли си го ?
Е това е просто филм ...

АвторHm (Нерегистриран)
Публикувано04.08.03 06:43

www.vmware.com
ama vse pak ne si zasluzava da puskash Linux po tozi nachin - viz Windows i az si bih usnal ei taka za kef-a kato programa pod Linux :o))) xa xa

Автор klamer (любопитен)
Публикувано04.08.03 09:44

vmware (май така се пишеше ;) е добър, да не кажа единствения вариант. Но все пак не очаквай да видиш много, изпробвал съм и двете възможности - линукс под виндовс и обратното. И при двата случая най ме издразни този виртуален графичен адаптер на вмваре-то. Н можах да конфигурирам Х .. нито ГЛ под вин :(

Тема Re: Може ли да си пусна Linux... [re: klamer]  
Автор TV!OOO ()
Публикувано04.08.03 10:19

Ако е за да се учиш и не ти се инсталира на диска, решение е KNOPPIX , който се зарежда и работи от CD.

Тема Re: Може ли да си пусна Linux...нови [re: TV!OOO]  
Автор azo (Azazel)
Публикувано04.08.03 12:02

I spored men variantite sa vmware (http://vmware.com), knoppix (http://knoppix.org) i cygwin (za koito ne moga da dam url;> murzi me da tursia ;>) ..ta ..nai-dobria variant e knoppix. Otivash na saita, smukvash si go, draskash si go na edno CD, nastroivash BIOS-a da bootva ot CD, slagash CD-to, puskash pc-to i vijdash mnogo sharenia, koiato te zaribiava po GNU/Linux :)

--- Life would be so much easier if we could just take a look at its source code .. ---

Тема Re: Може ли да си пусна Linux...нови [re: azo]  
Автор;)) (Нерегистриран)
Публикувано04.08.03 18:39

Щом искаш да направиш нещо "ей-така, по мързеливо" и как беше там, значи Линукса не е за теб. Под Линукс се иска доста четене, работа, и трябва да мине доста време докато свикнеш с него (особенно щом досега си работил със вина), а това като ти гледам писанката не е за теб;))

Тема Пгрешно си ме разбрал...нови [re: ;))]  
Автор Toia (CMAXHAT)
Публикувано04.08.03 22:17

Искам да е мързеливо за пускане... знам, че и пускането на един Linux е част от обучението. Поне на 1во време нямам смелост за инсталация (за да не прецакам компютъра и хард диска).
Knoppix май няма алтернатива за начало :)
Благодаря ви все пак. имам си Knoppix CD от 2 месеца... сега знам, че тази дистрибуция поне е безопасна.
Поздрави

Няма невъзможни неща, има неродени идеи

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.