Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:04 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Red Hat linux 9нови  
Автор Jamaika (PC Maniac!!!)
Публикувано28.06.03 10:39

Iskam samo da spodelq che sym nerweroqtno ocharowan ot toq linux!!!!! PRedi towa bqh polzwal malko Madrake 9, no towa e sywsem razlichno! Sea nawlizam w linux sistemata i mislq da razcykam po-obstojno tazi distribuciq!
Ta... za ili protiw REd Hat?!?!?!

Тема Re: Red Hat linux 9нови [re: Jamaika]  
Автор Electrical Storm ()
Публикувано28.06.03 10:46

rullz!

Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано28.06.03 13:08

RedHat e dobr adistribuciq za domashni mashini.Predpolagam shtom ti vurvi dobre i kompiutarut ti e moshten, zashtoto RedHat 9 s pusnat X zaema super mnogo ram i dosta tovari kompiutarut. Az naprimer polzvam Debian kakto na serveri taka i na Desktop mashini. Slojnichak e no raboti izkliuchitelno stabilno i dobre!!! BTW, pri RedHat8 i 9 sum zabelqzal che lampichkata na hard diska, pri pusnat X miga postoqnno prez dve secundi, daje mai i prez edna beshe Tova pri uslovie che ne pravish nishto na kompa. Pri teb ima li takova neshto?

Тема Re: Red Hat linux 9нови [re: :)]  
Публикувано28.06.03 13:45

Mi ne sym zabelqzwal neshto takowa, shte pogledna i shte tikazha! Da, PC-to mi e srawniteno dobro, ama mozhe i da se polzwa malko po-leka grafichna sreda,kato windowmaker, naprimer, koqto izpolzwa znachitelno po-malko resursi! Ideqta mi e, rabotata mi e swyrzana s poddyrzhane i izgrazhdane na lokalni mrezhi, prez koito e rutiran internet chrez linux server, no sega se ucha da cykam na linux i da poddyrzham toq router (debian)... neshtata, koito predlaga red hat po otnoshenie na lokalni mrezhi, rutirane na internet, paketi, protokoli... i.t.n.ako gi naucha pod red hat she moga li da se sprawq posle s nqkoj drug linux (debian ili slackware)??

Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано28.06.03 15:07

V Debian ima dosta razlichiq v sravnenie s RedHat. Prosto az kogato minah na Debian v nachaloto mi beshe dosta trudni. redHat-a ti configurira avtomatichno dosta neshta. Pri Debiana se razchita na teb, imenno za toa e dosta stabilen. Shte ti dam edna ideq. Kogato minesh na Debian shte mnogo shte ti se nalaga da rabotish s edin mnogo moshten i guvkav instrument za upravlenie na paketi apt-get. Tozi instrument e Debianski no moje da se instalira v i v drugi distribucii kato RedHat. Ako si go instalirash hem shte si upravlqvash po dobre paketite hem shte sviknesh s nego. Za tova ne se kolebai i izpolzvai Google-to za da si go namerish za RedHat!

Публикувано28.06.03 18:21

10x, man! she go imam predwid... mnoo me radwash s toq komentar, shtoto za 1 sedmica uspqh da stana neweroqten fen na taq operacionna sistema!!! BTW twa za HDD-to pri mene ne wazhi!!!! Wyrwi si perfektno sistemkata!

Автор Плaмeн (член)
Публикувано28.06.03 19:12

при мене не мига, ама аз съм без виртуална памет.

Авторpurist (Нерегистриран)
Публикувано29.06.03 06:18

редхат 9 идва със Позикс тредове което означава че всякакви приложения с много тредове работят много по-добре от обикновенно. Особенно за Java програми с по 200-300 треда редхат 9 мачка конкуренцията!

Тема RH9 не е лишен от проблеминови [re: Jamaika]  
Авторhoopla (Нерегистриран)
Публикувано29.06.03 14:18

Аз буутвам няколко дистрибуции, за да си тествам програмите, които пиша. Работя най-вече в RH9 (заради Qt Designer и Glade) и Debian/unstable, качен от Knoppix.

RH9 има проблеми с виртуалната памет, което води до чувствително забавяне при превключването на програми след продължителна работа. Паметта ми е 256 МБайта и въпреки, че само 100 от тях са заети, понеже останалите са напълнени с буферирани данни, смяната на програмите става доста по-бавне от нормалното. Не е фатално и не води до нестабилност, но показва, че 2.4 ядрото и NPTL не са най-добрата комбинация.

RH потребителите са малко като опитни зайчета, особено на кръглите версии. Така беше първоначално с gcc 2.96, така е и сега с NPTL. От една страна всички печелят, понеже проблемите биват постепенно изчистени, а за да стане това, трябва повече хора да се сблъскат с тях. От друга страна ползването на bleeding edge технологии си има и съответната цена. Не случайно техният Enterprise Server е с по-стари и изпитани пакети.

Нищо лошо не искам да кажа, иначе добре си работи за десктоп, но в същото време те кара да очакваш с нетърпение по-нова и по-изгладена версия.

Авторsynaptic (Нерегистриран)
Публикувано29.06.03 19:53

Sa RH ima i GUI sa apt-get : synaptic , s nego stava dosta lesno , no ponjakoga sabiva - ako mu dadesh tvarde mnogo na vednaz naprimer :-( Inache sa edini4ni paketi e idealno :-)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.