Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:36 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема wget - download на директориянови  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано09.06.03 12:20

Някой може ли да ми каже как да download-на директория с много файл-ове вътре чрез wget?
Пробвах следното:

wget -r www.adres.com/directoriya_s_faylove

но ми търси файл 'index.html', не го намира и прекъсва.

Благодаря предварително

Тема Re: wget - download на директориянови [re: fla]  
Автор DonAngel (void)
Публикувано09.06.03 12:30

Моето мнение е (не съм 100% сигурен, но за да пиша тук и сега все пак съм донякъде сигурен), че wget в случаят не може да ти свърши работа.

Доколкото знам, стандартният http протокол няма начин да се направи browse на директория, поради това хората хич не са си правили и труда да го имплементират. Според мен - ако няма начин да направиш browse на този сайт - забрави да го сваляш с wget...

Дано да бъркам, защото и на мен ми се е налагало, мъчил съм се и в крайна сметка това е мнението ми (т.е. - провалял съм се с тази задача).

Поздрави!
Д.

АвторMB (Нерегистриран)
Публикувано09.06.03 12:59

Ако не ме лъже паметта wget -r прави ракурсивно сваляне (с дълбочина 5 по подразбиране).
Т.е. при wget -r www.adres.com/directoriya_s_faylove ще потърси index.html и след това ще проследи всички връзки на този файл (с дълбочина 5 по подразбиране).

Тема Дали аз не схващам нещо?нови [re: fla]  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано09.06.03 13:21

DonAngel, MB - благодаря ви за отговорите.

Значи идеята ми е, че имам една директория с файл-ове и искам да даунлоудна цялата директория с всички файл-ове в нея, а не един по един. (Засега използвам drag&drop-a на Konqueror-a.)

Та, опцията '-r' на wget-а не прави ли точно това? Защо ми търси 'index.html' файл и не го намира?

Благодаря.

Тема Re: Дали аз не схващам нещо?нови [re: fla]  
Автор DonAngel (void)
Публикувано09.06.03 13:39

Значи - обяснявам пак моята гледна точка:

wget няма как да разбере списъка от файлове, които да сваля. Това не е като да направиш "ls" и готово - говорим за ХТТП протокол, който не поддържа това! за да разбере, той се опитва да извлече index.html и понеже го няма - предава се!
Ако искаш да свалиш директорията както си изглежда в Konquerror, тогава просто свали линка, който гледаш в Konquerror със следната команда:

wget -r -l1 <link>

Това би следвало да мине. Ако не - пейстни линка да видим какво става - може пък да измудрим нещо

Поздрави!
Д

Тема Re: Дали аз не схващам нещо?нови [re: DonAngel]  
Авторfla (Нерегистриран)
Публикувано09.06.03 14:41

Изглежда логично. Ще го пробвам и ще рапортувам.

Благодаря ти, DonAngel :)

Автор onzi (онзи)
Публикувано09.06.03 17:51

накарай си уеб сървера да генерира списък с файлове. т.е. сложи опция Indexes в конфигурацията на директорията

TANSTAAFL! There AiNt Such Thing As A Free Lunch

Тема Re: wget - download на директориянови [re: onzi]  
Автор DonAngel (void)
Публикувано09.06.03 18:07

Браво, смело :)
Аз не посмях да му предложа това - вижда ми се сериозен sequrity glitch...

Whatever - той да си реши!

Тема FTP, NFS, Sambaнови [re: DonAngel]  
Автор MasklinМодератор (Ном)
Публикувано09.06.03 18:44

Начини да дърпаш файлове - много. Най-добре е с FTP, според мен. Особено за Internet

Тема Re: FTP, NFS, Sambaнови [re: Masklin]  
Автор bozho (?!?)
Публикувано09.06.03 19:49

>"Най-добре е с FTP, според мен"
Абсолютно, ама ако въпросният сайт не подържа ftp? Иначе wget поюдържа ftp и тогава няма проблем да се дръпне цяла директория (с поддиректориите)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.