|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
wget - download на директория
|
|
Автор | fla (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.03 12:20 |
|
Някой може ли да ми каже как да download-на директория с много файл-ове вътре чрез wget?
Пробвах следното:
wget -r www.adres.com/directoriya_s_faylove
но ми търси файл 'index.html', не го намира и прекъсва.
Благодаря предварително
| |
Тема
|
Re: wget - download на директория
[re: fla]
|
|
Автор |
DonAngel (void) |
Публикувано | 09.06.03 12:30 |
|
Моето мнение е (не съм 100% сигурен, но за да пиша тук и сега все пак съм донякъде сигурен), че wget в случаят не може да ти свърши работа.
Доколкото знам, стандартният http протокол няма начин да се направи browse на директория, поради това хората хич не са си правили и труда да го имплементират. Според мен - ако няма начин да направиш browse на този сайт - забрави да го сваляш с wget...
Дано да бъркам, защото и на мен ми се е налагало, мъчил съм се и в крайна сметка това е мнението ми (т.е. - провалял съм се с тази задача).
Поздрави!
Д.
| |
Тема
|
|
|
Автор | MB (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.03 12:59 |
|
Ако не ме лъже паметта wget -r прави ракурсивно сваляне (с дълбочина 5 по подразбиране).
Т.е. при wget -r www.adres.com/directoriya_s_faylove ще потърси index.html и след това ще проследи всички връзки на този файл (с дълбочина 5 по подразбиране).
| |
Тема
|
Дали аз не схващам нещо?
|
|
Публикувано | 09.06.03 13:21 |
|
DonAngel, MB - благодаря ви за отговорите.
Значи идеята ми е, че имам една директория с файл-ове и искам да даунлоудна цялата директория с всички файл-ове в нея, а не един по един. (Засега използвам drag&drop-a на Konqueror-a.)
Та, опцията '-r' на wget-а не прави ли точно това? Защо ми търси 'index.html' файл и не го намира?
Благодаря.
| |
Тема
|
Re: Дали аз не схващам нещо?
|
|
Автор |
DonAngel (void) |
Публикувано | 09.06.03 13:39 |
|
Значи - обяснявам пак моята гледна точка:
wget няма как да разбере списъка от файлове, които да сваля. Това не е като да направиш "ls" и готово - говорим за ХТТП протокол, който не поддържа това! за да разбере, той се опитва да извлече index.html и понеже го няма - предава се!
Ако искаш да свалиш директорията както си изглежда в Konquerror, тогава просто свали линка, който гледаш в Konquerror със следната команда:
wget -r -l1 <link>
Това би следвало да мине. Ако не - пейстни линка да видим какво става - може пък да измудрим нещо
Поздрави!
Д
| |
Тема
|
Re: Дали аз не схващам нещо?
[re: DonAngel]
|
|
Публикувано | 09.06.03 14:41 |
|
Изглежда логично. Ще го пробвам и ще рапортувам.
Благодаря ти, DonAngel :)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
onzi (онзи) |
Публикувано | 09.06.03 17:51 |
|
накарай си уеб сървера да генерира списък с файлове. т.е. сложи опция Indexes в конфигурацията на директорията
TANSTAAFL! There AiNt Such Thing As A Free Lunch
| |
Тема
|
[re: onzi]
|
|
Автор |
DonAngel (void) |
Публикувано | 09.06.03 18:07 |
|
Браво, смело :)
Аз не посмях да му предложа това - вижда ми се сериозен sequrity glitch...
Whatever - той да си реши!
| |
|
Начини да дърпаш файлове - много. Най-добре е с FTP, според мен. Особено за Internet
| |
Тема
|
Re: FTP, NFS, Samba
[re: Masklin]
|
|
Автор |
bozho (?!?) |
Публикувано | 09.06.03 19:49 |
|
>"Най-добре е с FTP, според мен"
Абсолютно, ама ако въпросният сайт не подържа ftp? Иначе wget поюдържа ftp и тогава няма проблем да се дръпне цяла директория (с поддиректориите )
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|