Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:52 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Тема Някой знае ли що така...?нови  
Автор cobweb (непознат )
Публикувано31.03.03 20:27

Изтеглих си Red Hat 8.0 от едно FTP на ISO формат и го записах на дискове, но когато пусна първия диск не иска да ми ботва машината от него.
Казва ми да сложа системен диск.Настроил съм от BIOS-a да да ботва от CD-to
и на инфото на ISO файла пише че е изтеглен в бинари режим (четох, че така трябвало да се тегли).Хард диска съм го цепил с Pqmagic като имам 4 дяла на FAT32 и един дял за Линукс.Инсталирах уиндоус98 и после върху него XP-Profesional.ISO файла го вкарвам в Daemon Tools за да го разчете и после го записвам с Nero на DataCD.
Вече съм решил да си го купя тоз Линукс, но ме е яд, че немога да разбера защо не ботва.

Тема Re: Някой знае ли що така...? [re: cobweb]  
Автор Плaмeн (член)
Публикувано31.03.03 20:40

iso файла е изображение на цд-то.
като го отваряш и после записваш нещата се прецаква работата
просто от nero-то кажи burn image (или нещо подобно беше, във най-лявото меню) и немаш грижа

Тема Направи си boot-дискетканови [re: Плaмeн]  
Автор Electrical Storm ()
Публикувано01.04.03 18:25

Първо искам да те похваля. Много малко хора задават така грамотно въпросите си. Съвсем сериозно ти казвам.
Сега по въпроса за диска.
Май в Nero-то имаше опция на нещо от сорта "make this CD bootable", ама не съм сигурен.
Но както и да е. За да пуснеш инсталационата програма, може да направиш boot-дискетка. За целта ще ти трябва една чиста отформатирана дискета (без bad-сектори). На инсталационния диск намери програма RWARITE.EXE (намира се в директория /DOSUTILS) и файла boot.img (/images) и ги копирай на HARD-диска си в една и съща директория (не е задължително, ама в противен случай ще трябва да въвеждаш пълен път до файла boot.img).
Стартирай RAWRITE. По-нататъка ще се оправиш сам :).
След това нагласи в BIOS-а РС-то да се зарежда от дискета (A:).
Това е!
Успех!

Тема бе той човека си е задал хубавонови [re: Electrical Storm]  
Авторyфф (Нерегистриран)
Публикувано01.04.03 20:19

въпроса, ама ти що му отговаряш глупости, като не разбираш??? Постинга на който отговаряш съвсем ясно е дал решението.

Тема dobre deнови [re: yфф]  
Автор Electrical Storm ()
Публикувано02.04.03 13:28

Dobre 4e tolkowa razbirash i 4e si tolkoz otworen.
Prosto kaji mi w kakwo sum sgreshil.
Da si naprawi boot disketka ne e li sushto reshenieto na problema?
Prosto iskah da pomogna.
Wseki greshi ponqkoga.

Тема Re: Някой знае ли що така...?нови [re: Плaмeн]  
Автор cobweb (непознат )
Публикувано03.04.03 21:32

Взе че стана....баси кефа.Мерси на всички за помоща.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.