Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:36 04.11.25 
Компютри и Интернет
   >> Linux
*Кратък преглед

Тема Trafik kaunter za linux izplozvast iptablesнови  
Авторlce___Cool (Нерегистриран)
Публикувано26.10.01 14:22

Ima li takova nesto njakade?????

Тема Re: Trafik kaunter za linux izplozvast iptablesнови [re: lce___Cool]  
Автор salle (Един такъв)
Публикувано26.10.01 15:04

Linux is like a wigwam - No Windows, No Gates, Apache inside

Тема Re: Trafik kaunter za linux izplozvast iptablesнови [re: salle]  
Публикувано29.10.01 12:42

10X obache nisto interesno tam
meni mi trjabva moze bi HOWTO ama po podrobno za da izpolzvam napravo function na iptables za accounting
vsicko mi e na C

Тема Re: Trafik kaunter za linux izplozvast iptables [re: lce___Cool]  
Автор3MEU (Нерегистриран)
Публикувано30.10.01 10:25

ako iskash da broish trafika:
iptables -A FORWARD -s koi_komputer -d 0/0
iptables -A FORWARD -s 0/0 -d koi_komputer
po tozi nachin se puskat broiachite za vseki adres kojto iskash da sledish.'taka broish vhodiasht i izhodiasht trafik
pregled s
iptables -L FORWARD -vn

Тема Re: Trafik kaunter za linux izplozvast iptablesнови [re: 3MEU]  
Публикувано01.11.01 11:38

Ave hora,
najasno sam s opciite na iptables, interesuva me kak moga da polucha trafika napraven ot opredelen host bez da puskam iptables s kakvito i da bilo opcii. Tova ste se izpolzva v C cod za kauntvane. Stava vapros za funkcia kojato da chete trafika ot njakade. Tocno tova mi trjabva zastoto ne mi otarva na 5min da puskam iptables za 160 klienta na LAN.

Тема Re: Trafik kaunter za linux izplozvast iptablesнови [re: lce___Cool]  
Автор Maнитy (тайнствен)
Публикувано02.11.01 12:37

тъй като и двете - accounting и iptables се пущат от вездесъщия г-н Kernel може би трябва да попрочетеш именно за това, ако си готов на жизнено и душевно лишаване от свобода мога да ти дам kernel programming и module programming в електронен вид.. дано има и друг начин, но логиката ми подсказва, че си загазил

...may the source be with you

Тема Re: Trafik kaunter za linux izplozvast iptablesнови [re: Maнитy]  
Публикувано02.11.01 15:16

Hora znam ot koi se "pusta" i kakvi funkcii ima iptables, vaprosa mi e imal takova nesto kato vgradena funkciika primerno v njakoj .h file kojato da izpolzvam za da vidja user x kolko trafik e naprail. Ne iskam da puskam iptables sas kakvito i da e opcii ili tam dr. takiva prostotii. Interisuvame KONKRETNO moga li v C source da includna funkciika s kojato da si izkarvam trafa ot jadroto.
Ako njakoj znae molja - ste sam mu mnogo blagodaren, no prosto njamam nuznoto vreme da razglezdam soursove na iptables i g-n Kernel.
Oste edin pat - mnogo ste sam blagodaren ako njakoj znae kade ima takova nesto i mi pomogne s konkreten otgovor, a ne s procheti sourca na kernela i otidi na freshmeat - za tova sam se setil predi da publikuvam temata - njamam vreme.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.