Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:37 19.10.25 
Музикални
   >> Лили Иванова
*Кратък преглед

Тема Бисери от Куба, 1969-та  
Автор Jassen (член)
Публикувано21.02.12 21:19

Темата не е за изпълнения на Лили, но все пак се отнася и до две нейни песни.

Попаднах на една една интересна кубинска плоча

. Вътре можете да намерите два колекционерски бисера - "Априлска шега" в изпълнение на Маргарита Радинска и "Сбогом, море" в изпълнение на Бисер Киров.

Стана ми интересно как така не са попаднали в някои нечувани лагери 4-мата певци и оркестъра, защото в плочата Бисер Киров е представен още с песента "Green, green grass of home", изпята на интересен английски. Напомням, че плочата е записана в Куба, 69-та...

Друга забележителна песен е "Un Anno d'Amore" (Една година любов) позната на български в изпълнение на Паша Христова. Този път изпълнява Йорданка Христова на испански. Добре де, не ме бийте... добре е направила песента.

Ако имате нещо да споделите във връзка с този торент - ще ми е интересно.

Редактирано от Jassen на 21.02.12 21:20.

Тема Re: Бисери от Куба, 1969-танови [re: Jassen]  
Автор ZLATlN (член)
Публикувано22.02.12 13:36

На мен изпълнението на Йорданка ми харесва. Но като цяло цялата проча звучи ужасно старомодно.

На мен ще ми е интересно да чуя новия запис на "Априлска шега", който Лили е направила. Някой има ли го?

Тема Re: Бисери от Куба, 1969-танови [re: ZLATlN]  
Автор vaciba ()
Публикувано22.02.12 18:59

Днес чух "Априлска шега" на турски език. Записът е от преди доста години.Песента е във VBOX7.

Тема Re: Бисери от Куба, 1969-танови [re: ZLATlN]  
Автор Jassen (член)
Публикувано26.02.12 11:22

Здравей, Златине!

Имам доста резервирано отношение спрямо понятия като "модно" и "старомодно"... Да, все пак това са записи от преди 43 години, но аранжиментите са класически и дори богати, малко повече типични за началото на 60-те и даже края на 50-те. Освен това Куба има и доста сериозни традиции в правенето на музика и те може да са оказали някакво влияние. Все пак има и малко електрическа китара и синтезатор, които са толкова типични за втората половина на 60-те.

На мен лично ми стана интересно защо елита на забавната музика от онова време и оркестъра на Балкантон записва чужди песни при това на Лили... Знаем какво е отношението към нея в тези среди. През 69-та отношенията с фамилия Заберски доста се смразяват, но явно не достатъчно, че Маргарита Радинска да пее "Априлска шега". Целият подбор на плочата изглежда силно повлиян от нещо неясно: Куба, 69-та, песни на Лили, "Green, green grass of home", "Една година любов" е песен от 64-та отдавна позната в Куба с испански текст в изпълнение на Mina...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.