|
Тема
|
Бисери от Куба, 1969-та
|
|
Автор |
Jassen (член) |
Публикувано | 21.02.12 21:19 |
|
Темата не е за изпълнения на Лили, но все пак се отнася и до две нейни песни.
Попаднах на една една интересна кубинска плоча . Вътре можете да намерите два колекционерски бисера - "Априлска шега" в изпълнение на Маргарита Радинска и "Сбогом, море" в изпълнение на Бисер Киров.
Стана ми интересно как така не са попаднали в някои нечувани лагери 4-мата певци и оркестъра, защото в плочата Бисер Киров е представен още с песента "Green, green grass of home", изпята на интересен английски. Напомням, че плочата е записана в Куба, 69-та...
Друга забележителна песен е "Un Anno d'Amore" (Една година любов) позната на български в изпълнение на Паша Христова. Този път изпълнява Йорданка Христова на испански. Добре де, не ме бийте... добре е направила песента.
Ако имате нещо да споделите във връзка с този торент - ще ми е интересно.Редактирано от Jassen на 21.02.12 21:20.
| |
Тема
|
Re: Бисери от Куба, 1969-та
[re: Jassen]
|
|
Автор |
ZLATlN (член) |
Публикувано | 22.02.12 13:36 |
|
На мен изпълнението на Йорданка ми харесва. Но като цяло цялата проча звучи ужасно старомодно.
На мен ще ми е интересно да чуя новия запис на "Априлска шега", който Лили е направила. Някой има ли го?
| |
Тема
|
[re: ZLATlN]
|
|
Автор |
vaciba () |
Публикувано | 22.02.12 18:59 |
|
Днес чух "Априлска шега" на турски език. Записът е от преди доста години.Песента е във VBOX7.
| |
Тема
|
[re: ZLATlN]
|
|
Автор |
Jassen (член) |
Публикувано | 26.02.12 11:22 |
|
Здравей, Златине!
Имам доста резервирано отношение спрямо понятия като "модно" и "старомодно"... Да, все пак това са записи от преди 43 години, но аранжиментите са класически и дори богати, малко повече типични за началото на 60-те и даже края на 50-те. Освен това Куба има и доста сериозни традиции в правенето на музика и те може да са оказали някакво влияние. Все пак има и малко електрическа китара и синтезатор, които са толкова типични за втората половина на 60-те.
На мен лично ми стана интересно защо елита на забавната музика от онова време и оркестъра на Балкантон записва чужди песни при това на Лили... Знаем какво е отношението към нея в тези среди. През 69-та отношенията с фамилия Заберски доста се смразяват, но явно не достатъчно, че Маргарита Радинска да пее "Априлска шега". Целият подбор на плочата изглежда силно повлиян от нещо неясно: Куба, 69-та, песни на Лили, "Green, green grass of home", "Една година любов" е песен от 64-та отдавна позната в Куба с испански текст в изпълнение на Mina...
| |
|
|
|
|