|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Неизвестен рецитал от 1978
|
|
Автор |
ZLATlN (член) |
Публикувано | 07.07.11 23:51 |
|
http://www.youtube.com/watch?v=9aPeOa-5k4M
Дайте малко информация за тази песен?
http://www.youtube.com/watch?v=VFog8z4Zi8k&feature=related
Виждам, че е част от цял рецитал/програма...
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от ZLATlN на 07.07.11 23:53.</EM></FONT></P>Редактирано от ZLATlN на 07.07.11 23:55.
| |
Тема
|
Re: Неизвестен рецитал от 1978
[re: ZLATlN]
|
|
Автор |
stoyanov (добрият) |
Публикувано | 08.07.11 09:12 |
|
Златине, аз за първи път чувам и виждам този запис. За видео-реалицията, визията и облеклото на Лили в това видео няма да коментирам. То се вижда ясно. Песента също не ми допада. Знаеш ли, Лили Иванова е участвала в хиляди подобни рецитали в петдесетгодишната си кариера... Когато преди дванадесетина години я попитах лично за един подобен рецитал, тя дори не можа да се сети, че е участвала в такъв рецитал... Интересното е, че е забравила дори песни, които е пяла. Това между другото забелязах и при Маргарита Хранова.
Смятам обаче, че е нормално, не може всичко да помниш!
Дано някой ти даде инфо за това видео и рецитала, който те интересува.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kora2 (zriala) |
Публикувано | 08.07.11 23:18 |
|
Неизвестна за нашата публика песен на Лили. По всяка вероятност руската телевизия е снимала някаква празнична програма, в която Лили изпълнява песен на една певица, името го имаше в обяснението под песента. Възможно е да има и други песни, но този, който притежава филма, ще ни ги поднася по една, две.
| |
Тема
|
[re: stoyanov]
|
|
Автор |
kora2 (zriala) |
Публикувано | 08.07.11 23:20 |
|
песните и клиповете са качени от ЛЕО БОГДАНОВСКИ, ако някой е близък с него нека да допълни неизвестното.
| |
Тема
|
[re: kora2]
|
|
Автор |
stoyanov (добрият) |
Публикувано | 11.07.11 19:50 |
|
Лео е един прекрасен журналист, симпатичен младеж и сериозен фен!
| |
|
Ама да толкова сериозен фен ,че той пусна гнусните лъжи за дъщерята на Лили това ли му викаш прекрасен журналист който пише лъжи......
| |
Тема
|
[re: kamino74]
|
|
Автор |
stoyanov (добрият) |
Публикувано | 12.07.11 07:45 |
|
Аз гледам човека и отношението му към мен... Това какво прави е негово право!
А щом е журналист има право да пише, а дали е лъжа? Не сме тези, които ще казваме кое е истина и лъжа! Специално темата за тази дъщеря витае от много време... Скоро пак я бяха пуснали някъде, но както и да е.
| |
|
Да самия Лео казва ,че е лъжа но го е написал заради сензация и продажба на вестника.... И защо отказа да се яви при Иван и Андрей по тази тема.... Защото ще трябва да лъже...
| |
Тема
|
[re: kamino74]
|
|
Автор |
stoyanov (добрият) |
Публикувано | 12.07.11 11:33 |
|
Привет Камино, отново! Аз това го приемам като слух... А и не ме вълнува, макар че има хора, които твърдят, че е истина. Дори има една тук женица, която продава вестници в нашия квартал и го твърди това... Няма значение кой, какво, къде и как го казал... Аз харесвам в Лео Богдановски , че отделя време за това, че българската популярна песен да остане в историята. За него не е само Лили Иванова в Бг музиката, а и всички други певци творили и пяли на наша сцена.
Желая ти приятен ден, Камино!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
krassi2O1O (минаващ) |
Публикувано | 15.07.11 11:59 |
|
"Очакват ни страдания и сълзи..."
Това е част от припева на една популярна руска песен, чиято кавър версия Лили записа доста отдавна. Помня, че беше по телевизията, когато за пръв път чух няколко руски романса в нейно изпълнение. Тези клипове бяха черно-бели. Направени бяха през зимата в СССР, защото се виждаха дървета със сняг, мъгли, виелици и руски пейзаж. В България имаше нареждане "отгоре" естрадните певци да включват обезателно в репертоара си и да пеят руски песни. През тези години такива записи осъществиха: Маргрет Николова и Георги Кордов, Грета Ганчева, Йорданка Христова, Ангел Тодоров, "Студио В", Стефка Берова и Йордан Марчинков, "Тоника", Христо Кидиков, Мими Иванова, Бисер Киров, Вера Бъчварова, Маргарита Хранова и други. Тези песни се пускаха у нас и се пееха по време на турнетата им по СССР. В самия край на 1975, на новогодишната програма на 31.12. Българска телевизия излъчи няколко поздравления към другите братски телевизии. Именно тогава за съветските зрители пуснаха тези изпълнения на Лили: "Утро туманное", ("Мъгливо утро") и "У камина", ("До камината"). Песните ми харесаха, понеже бяха мелодични, познати и с хубави поетични текстове. Като ученик в езиковата гимназия ги записах на моя магнетофон и исках точно да си ги преведа и науча. Днес след толкова години ги слушам пак. Сега вече усещам, че изобщо не може да се говори за перфектно произношение. То е същото, както по-късно при някои други песни, когато на Лили й пишеха с български букви английските текстове: "Яй ем а уомън ин лаф". Айди бе-е-е!"
В руските тягове, в liliivanova.start.bg и във фен сайта на Чавдар Парашкевов могат да се видят още повече руски песни, които са по-малко известни. Те са били записвани в бившия Съветски съюз и не са издавани на плочи.
Сега като гледах тези цветни клипове, съдейки по лицата в публиката разбрах, че са ги снимани още веднъж в България през 1978. Прическата на Лили е от началото на 1976 година. Тогава издадоха дългосвирещата плоча с песни на Александър Йосифов и тя участваше през май в Истанбул на І. международен конкурс за забавни песни. Тогава тя представи неговата песен "Коя бе ти" по текст на Павел Матев и спечели ІІ. награда. Не знам дали са снимали цял рецитал с руски песни. Но не изключвам тази възможност, имайки предвид ситуацията в България. През 1978 бях студент и имах други музикални предпочитания. Тогава слушах нашумелите хитове на: "Бони М.", "АББА", "Смоуки", "Иръпшън" и др. Тогава бях лудо влюбен в атрактивната Прешъс Уилсън, която имах удоволствието да гледам на живо на "Златният Орфей".
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|