Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:45 09.11.25 
Музикални
   >> Лили Иванова
*Кратък преглед

Тема Варна 2010нови  
Автор celebration2OO9 ()
Публикувано24.10.09 07:30

Време е за малко разнообразие в избор на зала за традиционните TV концерти на Лили. Колкото и да бъдат различни осветлението и декорите за всеки нов концерт, се получава неизбежно повторение поради специфичността на НДК. Освен избор на една и съща зала не може и да се отрече, че софийската публика е една доста консвервативна, несъпричастна, неадекватна, мързелива и неблагодарна към артистите публика, включително и Лили Иванова. Изглежда че 80% от хората дошли на поп концерт не са видели в живота си столове и са готови за лют скандал с всеки който е дръзнал да стане прав, уважавайки певеца, както и да бъде съпричастен към шоу програмата. В сравнение доста варненци могат да припомнят няколко изминали концерта на Лили във Варна, където публиката посреща и изпраща певицата на крака. Магията на един концерт не е само в това което се случва на сцената, но и в реакцията на публиката. Спортната зала на Варна, макар и доста стара изглежда изключително добре на телевизионен екран и позволява едно по-разчупено сценично оформление. Наградите на ММ 2004 и Ремикси 2001 са предостатъчни като примери.

Всеки който иска да подкрепи идеята през 2010 година да гледаме Лили Иванова от Спортна зала - Варна, нека остави мнение и мисля че Лили ще бъде информирана за молбата ни.

Ето и копирано мнение от друг постинг на една от една от най-верните фенове /Милена/
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Вече ми се иска 2010 година големият концерт на Лили да не е в НДК, а в ДКС/Двореца на културата и спорта/ Варна. Това НДК е правено предимно за партийни конгреси и залата е някак скучна, разтеглена. В ДСК - Варна първо има 5000 места, второ сцената, която сте виждали до момента е подвижна и като се вдигне назад стават седящи места. По този начин може да се построи сцена в средата на залата, а около нея да се наредят подвижните допълнителни столове. Така според мен ще стане много красиво, а заснемането на самия концерт от телевизии ще бъде доста по-различно и оригинално. Припомнете си "Пак ще те обичам" и наградите на телевизия ММ. Но, ако това стане от сега ви предупреждавам, че билетите ще са от 100 до 200 лв.

Тема Re: Варна 2010нови [re: celebration2OO9]  
Автор vaciba ()
Публикувано24.10.09 09:16

Да бъде!
Търсете ни хотел.

Все пак, ако до Лили Иванова стигне информация за желанието на част от почитателите и, то да не пропуснат да и предадат и моето мнение.
Лили Иванова да остави пауза от един или два дни между концертите.
Тази година на 6 октомври, както и миналата година първата вечер концертите доказваха класата на примата. Каквото и да се пише и възхвалява, последвалите втори и трети концерт веднага след първия покзват умората в гласа и. Вече е време да кажем ясно НЕ на подобни маратони.
Лили Иванова или не умее да се щади или хората около нея я заблуждават.

Редактирано от vaciba на 24.10.09 09:30.

Тема Re: Варна 2010нови [re: vaciba]  
Автор At Point Blank (непознат )
Публикувано24.10.09 12:51

На мен много ми харесват декорите, осветлението и въобще програмата на Лили както и заснемането в НДК през 2007, 2008, а и надявам се да се излъчи качествено и концерта 2009!

Да не забравяме, че преди години сцената се строеше в самия ден на концерта, което ощетяваше изпълнителя в качеството на спектакъла. През последните години сцените се правят поне 1 - 2 дена преди самия концерт, което налага допълнителен ресурс за наем на залата. Затова и оправдавам високите цени на билетите, защото качеството все пак е на лице. Живо пеене, красиви декори и професионално озвучение и осветление.

Да не забравяме, че Лили е единствената, която от години пълни зала 1 на НДК в две последователни вечери, което ме съмнява някой друг да направи.

Писанията и сравненията с Тодор Колев са меко казано некоректни и силно подвеждащи.

Много ми харесва ДКС-Варна и концерта който беше заснет ИСКАМ ТЕ ЗА МЕН, може би през 2001-ва беше, наистина се отличаваше визуално от този в НДК.

Недостатъците, които предполагам, че съществуват е неудобния транспорт до Варна, отдалечеността на града за желаещите да пътуват от западната и северозападната част на страната.
В това отношение София е с предимство. А и доста хора от провинцията работят и живеят в столицата и за един такъв концерт е по-лесно техните близки и приятели да дойдат.

Зимната Варна леко запустява, а и хората все пак са свикнали по традиция да посрещат новата година на площада с нея, а по-заможните имат възможност да я видят в хубав ресторант на 31 декември.

За един концерт е съвсем възможно да се получи прекрасен спектакъл с добро заснемане, но ми се струва малко рисковано за втора вечер при цени както в НДК. Но все пак всичко е въпрос на маркетинг и стратегия с които не съм съвсем запознат.

снимка: Андрей Михайлов /в-к 24 часа/

Тема Re: ???нови [re: celebration2OO9]  
Автор ZLATlN (минаващ)
Публикувано24.10.09 16:20

Kаква Варна, не се излагайте. Аз предлагам концертът да бъде в Карнеги Хол в НЙС.

Тема Re: Варна 2010нови [re: vaciba]  
Автор Shape ()
Публикувано24.10.09 17:35

на 6ти концертът беше много по-слаб от този на седми, предимно заради публиката. умора в гласа на лили нямаше никаква, даже се раздаваше много повече - нормално, когато и публиката се включваше по-често. продполагам, че и тв вариантът ще бъде преобладаващо от втората вечер.
напълно съм за концертът следващата година да бъде сниман във варна - но защо мислите, че няма да има и в софия. просто за тв ще бъде заснето нещо различно, както се прави при турнета - ходят на едни и същи места, а двд-то е всеки път от различно. апропо турнета - тина търнър на последното си турне на възраст 69 год. правеше по 4 концерта в град с един ден почивка ;)

една любов...

Тема Re: ??? [re: ZLATlN]  
Автор optimistka12 (фен)
Публикувано24.10.09 20:12

Варна - ДА!!!

Тема Re: Варна 2010нови [re: celebration2OO9]  
Автор /Mилeнa/ (ентусиаст)
Публикувано24.10.09 21:00

Ако си представим картата на България и е апроксимираме, ще получим горе долу нещо като правоъгълник АВСД с основа АВ, като АВ е почти равно на 2ВС. Представяме си, че София лежи на АД, а Варна на ВС, то тогава не ми стана много ясно, защо е по-удобно хората живеещи в този правоъгълник да стигнат по-лесно до АД, отколкото до ВС?

Това в кръга на шегата.
А иначе наистина това НДК омръзна. И кой е казал, че е супер престижно? А за CARNEGIE HALL няма спор. Аз й го пожелах още след Олимпия.

Тема Re: Варна 2010нови [re: /Mилeнa/]  
Автор At Point Blank (непознат )
Публикувано24.10.09 22:06

Ха ха

Това с ABCD много ме изкефи И си е така

Но за такива като мен, които следят разписания и се доверяват на обществените превози знаят защо в Сф е по-удобно, отколкото Вн

Поздрави

Тема Re: ???нови [re: ZLATlN]  
Автор chancce ()
Публикувано25.10.09 18:55

Аз пък подкрепям Златин!!! И даже бих добавил, че следващият голям и престижен концерт трябва да е в Роял Алберт Хол и да покани и кралицата и мъжа й да дойдат да я слушат и гледат, че и те да видят как се пее. След това да наеме Залата с огледалата във Версай (та да пообъркаме малко камерите къде точно да снимат - Лили ще се вижда от всички страни, супер интересно ще е, да не говорим, че няма да има проблеми сцената да се реди дни преди концерта, тя е готова и чака Лили там от поне 300 години). Колкото до Варна, предлагам през зимата Лили да се качи на един покрит сал и да пее в открито море. Така подвижната "сцена" ще може да посети всички черноморски градове и да направи черноморско турне. За да угодим на Златин, Стоянов от Варна и други такива като тях, можем направо тук да напишем кои песни да изпее. Аз предлагам за да е по-интересно този път тя да изпее песните отзад напред, а не отпред назад както досега. Писна ми вече да пее отпред назад, да не говорим, че вече е демоде. А и малко да посмени оркестъра - вместо трима да наеме триста музиканти. Най-добре ще е оркестъра на Миланската скала през лятото, когато няма оперни представления.

Тема Re: Варна 2010нови [re: At Point Blank]  
Автор optimistka12 (фен)
Публикувано26.10.09 16:35

ндааа, зависи кой от къде е

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.