Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:58 14.07.25 
Музикални
   >> Лили Иванова
*Кратък преглед

Тема Лили Иванова - новата китайска стока в Кауфланд  
Автор _No_Name_ (член)
Публикувано19.07.09 23:43

От много време не съм бил толкова шокиран, потресен и искрено разсмян от нечие гениално прозрение относно това – какво може да се продава в големите вериги супермаркети. През последните години магазини като Била, Кауфланд, Метро, Фантастико и други подобни набират все по-големи темпове и стават все по-мултифункционални… отиваш да си купиш яйца, а на касата в количката имаш соларна система за наторяване на петунии, надуваем крокодил, 3 чифта розови еднократни гащи и синьо сирене на промоция с изтекъл срок на годност. Дори е силно вероятно накрая яйца въобще и да не успееш да вземеш :)

Та по подобен начин, днес, докато пазарувахме за офиса с една колежка и обикаляхме щандовете на Кауфланд в кв. Надежда, внезапно се сблъскахме с най-шокиращата стока, която някога е продавана там:

Понеже е силно вероятно да не успеете да фокосирате или да не сте били в подобен магазин, нека да обясня, че това са щандове, които се намират в средата на основната пътека и на тях се предлагат преоценени стоки, които са с някакъв процент намаление. Примерно – леко скъсана палатка на 50% намалена цена, или пък комплект 3 чаши, от които 1 е счупена, а другите две се продават на 30% от цената и т.н. Та точно на един такъв щанд, с голяма жълта табелка с червени сигнални букви “ПРОМОЦИЯ! – Спестявате 18%” се продаваше книгата на Лили Иванова – Истината.

На знам дали съм способен да изкажа своето възмущение… дори си представям как съобщават по радиоточката в магазина, че на щанда с преоценени стоки има намаление – “Само сега, книга на Лили Иванова, от цена 18.99лева за бройка, едва за 7,99лв”. и зловещи бабички, дебнещи за евтина стока се насочват като крилати ракети към Ирак “Seek and Destroy!”. Или пък на касата започват да ти маркират – кило домати, хляб, Лили Иванова, кило сирене и две кисели млека! За Бога, колко трябва да си се комерсиализирал, че да се продаваш по този долнопробен начин! Аз лично бих се почувствал като кофичка Бор Чвор, ако от “Царица на естрадата” се превърна в Поп иконата, която се продава като преоценена стока и с която някой може да спести 18%!
Само за сравнение искам да кажа, че през 3-4 щанда от този, имаше друг, който е специално предназначен за, забележете – “ИЗКУСТВО!” и на който видях следната стока:
CD с Ромски Песни и Балади

при това, обърнете внимание – тук нищо не спестяваш и няма промоция!!! Та така… ето до какво ни доведе живота – Лили Иванова е преоценена стока, а Ромските песни и балади са изкуство ;о

Тема Re: Лили Иванова - новата китайска стока в Кауфланднови [re: _No_Name_]  
Автор /Mилeнa/ (ентусиаст)
Публикувано20.07.09 11:31

Ох! Представям си шока, който си изживял. Все пак сме в България и нищо не ме учудва. Тази книга изхрани Сиела за две години напред. 100 000 тираж като се изчерпа на Сиела им е хрумнала вероятно идеята - каквото могат отгоре да изкарат. Те и затова влачат Лили по разни представяния на книгата, а отгоре на всичко и търсят спонсори за целта, а имат претенциите да са велико издателство. Тази книга трябваше да е скъпа, да е с по-малко тираж и да седи на най-престижните места в големите книжарници, а не наредена до книгата на Гозес, ама... Добре, че на Лили й се пее и прави мини концерти по време на тия представяния, че да им издигне нивото, щото ако разчита на мънкащия шеф на Сиела нищо няма да се получи. Единствено ни остава успокоението, че книгата е жестока!

Тема Re: Лили Иванова - новата китайска стока в Кауфланднови [re: /Mилeнa/]  
Автор So_Alien ()
Публикувано23.07.09 00:18

Нищо лошо не мога да кажа за този случай. Не знам защо го приемате отрицателно. Като идете във Рим или Ватикана - папата е навсякъде...сувенири с него от презервативи до тоалетна хартия, преоценени, надценени....Това не знам да прави папата по-малко значим, но знам, че го прави по-известен ...

Защо си тъй неповторима, щом този свят е повторим....

Тема Re: Лили Иванова - новата китайска стока в Кауфланднови [re: So_Alien]  
Автор _No_Name_ (член)
Публикувано23.07.09 10:17

Ама разбира се, че няма лошо циганските песни да са в раздел КУЛТУРА!
Щом и министъра на културата ни е турчин, нищо не може да ме изненада. Още повече, че е арестуван за побой над полицай през 2001-ва, но все пак и на това можем да погледнем снизходително. Все пак такава ни е културата. Очаквам в най-скоро време Кондьо, орк. "Кристали", ХАбиби и Мабиби да получат орден Стара планина за принос към културата ни... ама коя култура не се знае....

Автор Stoyanov (добрият)
Публикувано23.07.09 17:54

Постът ти е странен. Няма нищо лошо в това да се продава книгата с намаление на промоция. Така повече хора ще си я купят! За да я сложат така значи има защо! Учудвам се, че се занимаваш с такива неща.

"Животът е като един филм... Доброто и любовта винаги побеждават!"

Автор So_Alien ()
Публикувано24.07.09 00:09

Щом и министъра на културата ни е турчин, нищо не може да ме изненада.

Първо, министъра на културата на България не е турчин, нито французин, нито германец. Той е само и единствено българин. За онези хора, които се интересуват от лични неща като етнос, вероизповедание, сексуалност и пр. ще поясня, че той е "българин от турски етнически произход".

Искам да попитам, според теб, от какъв етнос, каква религия, каква сексуалност, какъв цвят на очите и колко плешив трябва да бъде министъра на културата на България.

Като подвъпрос - твърдиш ли, че някой от по-горните признаци могат да бъдат решаващи за културата на един човек и носи ли Господ вина за това, ако да ?

И на трето, но не последно място, смяташ ли, че етническите българи в Р България са "най-културните" от всички етноси и е обидно човек с ДНК различно от типично етническо българското (интересно, че някои твърдят, че то се припокрива с това на етническите турци в отделни региони) да бъде министър на културата. Ако ДА - могат ли според теб българите да отделят "гени на културата" и в България да се замислим за понятия като чиста раса, по-културна раса, арийска раса и съответно нацизъм и фашизъм.

Надявам се, че разбираш какво се опитвам да ти обясня, а то е да оттеглиш думите, които каза по-горе (в удебелен фонт), ако ще само по единствената причина, че имаме един много голям почитател на Лили тук и във сайтовете с видеоклипове, който ни е споделил много неща (поне един за когото знам), който е българин от същия етнически произход какъвто е новият министър на културата и поне тук и сега, като колеги със сходни интереси в този форум да му обясниш защо той никога не може да стане министър на културата и кои качества не притежава или не могат да притежават неговите деца....

Извинявам се, ако съм бил прекалено груб, но това изречение, което съм цитирал ми звучи расистко и стряскащо. Почитателите на Лили са и трябва да бъдат много далеч от тези неща като хора ценящи дълбоки културни ценности и оценяващи музикалното изкуство. С това изречение дори смятам, че се сваля нивото на форума.

Защо си тъй неповторима, щом този свят е повторим....

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.