Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:51 09.07.25 
Музикални
   >> Лили Иванова
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ЧРДнови  
Автор /Mилeнa/ (член)
Публикувано24.04.07 03:20

Никой не може да изпее думите "обичам те" като Лили! Затова на този ден й дарявам много обич.

Хубаво е, щом гласът ти зазвучи…
и мъката ми се превръща в огнен звук…
и трепкат, като струни – слънчеви лъчи,
които ми нашепват, че си тук.
И песента ти ми напомня, че си съвършена,
като шедьовър на поет.
Безкрайно близка и докрай далечна,
живееш в тихия ми ден.
И нежният ти глас щом зазвучи...
в пленена гълъбица ме превръща,
но клетката й златна не горчи,
изпуснеш ли я, тя сама се връща.

Тема Re: ЧРДнови [re: /Mилeнa/]  
Автор bgestrada.com ()
Публикувано24.04.07 08:25

Честит рожден ден! Да ни е жива и здрава и да ни радва още дълги години!

Автор vaciba ()
Публикувано24.04.07 09:04

Да е жива и здрава Лили Иванова!
Още дълги години да ни радва с песента си!
--------------------------------------------------------------------
А ето и публикуваното днес във в. "Новинар"

Лили празнува под тепетата
Примата на българската естрада с концерти в Разград, Попово и Варна

Навръх рождения си ден днес Лили Иванова не мисли за шумни тържества, защото е погълната от планове за предстоящи концерти. Утре вечер първата дама на естрадата ще пее в клуб "Ексел" в Пловдив, след това има ангажименти в Разград. В концертната обиколка влизат също Попово и Варна. "Рожденият ми ден е личен празник. Ще бъда извън София с един-двама много близки хора", каза Лили Иванова.
Точната възраст на певицата е сред най-големите мистерии в републиката. Според енциклопедията Лили Иванова днес става на 68 години.
Враговете й обаче не пропускат да отбележат, че тя е стигнала юбилейните 70 още миналата година.
В случя това няма особено значение - по-важното е, че каквото и да се говори или пише за нея, Лили остава българската звезда №1 за всички времена.

Тема Re: "Стандарт" отбелязва датанови [re: /Mилeнa/]  
Автор vaciba ()
Публикувано24.04.07 09:10

Лили пак е готова да подкара валяк
Ти си слънце, казала Ванга на певицата

Лили Иванова има уникалната съдба да бъде винаги на върха. Дори враговете й признават, че феномени като нея се раждат веднъж на сто години. С песните й е белязан животът на много българи. С тях се свързват запознанства, любови, семейства, деца. Това продължава и днес. При последната среща с Ванга пророчицата й казала: "Ти си като слънце - на всички даваш, за всички светиш".
Но явно освен преклонението, възхищението, любопитството, редом със славата вървят и не толкова позитивни чувства. Успелите познават завистта, чуват ужасяващи легенди за себе си, пробождат ги дори стрелите на омразата.
Лили Иванова издържа на всичко това в името на свята мисия - да пее.
Друго в живота й няма
а това никак не е лесно. Ако на тези, които й завиждат, им се даде възможност да живеят нейния живот, сигурно ще се откажат, преди да е минал и месец. Защото той не е само блясък, прожектори, цветя и аплодисменти. Освен 120-те минути на сцената в денонощието има още 22 часа. За Лили и те са свързани преди всичко с работата й. Затова нейната звезда не угасва и остава ненадмината по яркост.
В живота на звездата има хиляди интересни истории. Една от тях е за онзи период, в който тя като напълно неизвестна медицинска сестра идва в София и най-напред се среща със свой съученик. Той вече е налагащ се музикант, студент в Консерваторията. Лили обаче не се притеснява да му каже с категоричен глас: "Дошла съм тук да ставам певеца". Реакцията е повече от нелюбезна. Никаква приятелска съпричастност. Тъкмо обратното. Пълен нихилизъм. "Ти знаеш ли какви лъвове има тук. Чувала ли си за Емил Димитров?"
Тук Лили отговаря в стил, който после ще стане пословичен за нейната безкомпромисност, воля и упоритост при преследване на успеха. "Виждаш ли онзи магазин отсреща?" Съученикът безразлично погледнал към ъгъла на бул. "Руски", точно срещу мавзолея. Там с едри букви било написано "Цветарница". "От този магазин ще ми купуват цветя На мен. Ще видиш".
Думите на дамата всъщност се оказват пророчески. Магазинът отдавна го няма, мавзолеят - също, но цветята за Лили не престават да пълнят сцените навсякъде, където тя се появи.
И днес Лили с умиление си спомня, че първото й златно бижу (малко нежно синджирче) й е подарък от съпругата на Йосиф Цанков. При патриарха на българската поп музика тя отива с молбата да й напише песен. Бохемът погледнал дребното, свито момиче, обещал и веднага забравил. Година-две по-късно, когато името на певицата вече придобивало някаква популярност, Йосиф Цанков наистина създава "Събота вечер". Песента е записана в студиото на националното радио с голям оркестър. Тогава се появява и златното синджирче. Песента "Събота вечер", която Лили Иванова пее и днес, я прави звезда. Веднага след като я записва, дамата заминава на турне в тогавашния Съветски съюз. Връща се след месец, за да установи с изненада, че
всички вече я познават
В продължение на 30 дни хитът не престава да звучи по радиото. А Хачо Бояджиев, режисьор на телевизионния клип, си спомня, че за заснеманто му докарват валяк от Перник. Тежката машина пътува на собствен ход в продължение на два дни. В крайна сметка Лили Иванова се качва, хваща лостовете и подкарва чудовището по локалното платно на тогавашния булевард "Руски". Разбира се, заедно с това пее. Тези кадри милиони българи са гледали десетки пъти.
В Япония на един от най-големите песенни конкурси Лили изпълнява "Панаири" на Тончо Русев и печели трета награда за нея. Това е грандиозен успех, като се има предвид, че в надпреварата участва композиторът на "Дилайла", петимата Джексън и още много звезди. Очарован, собственикът на гиганта "Ямаха" кани българите в магазина си - огромна пететажна сграда, пълна с инструменти. Посреща ги оркестър, който леко засвирва. Търговецът съвсем логично вижда в лицето на изявената певица потенциален и щедър клиент. Българите си тръгват от магазина с палки за барабани и два комплекта струни. Това могат да си позволят.
Безпаричието им става причина
и за още едно неприятно преживяване. Организаторите молят тандема да остане още три дни, за да запише песента и тя да влезе в диска на победителите. Каква щеше да бъде съдбата на "Панаири", може само да се гадае. Хотелът и престоят обаче са свързани с доста сериозна сума. Това ги кара да се приберат веднага в София. "Панаири" става един от големите хитове за времето си в България. А може би щеше да го хареса и светът.
Неотдавна Лили Иванова издаде поредния си албум. В него песните са други, композиторите различни, същата е обаче магията на гласа й, нейната чувствителност и страст. Попадналите на концертите й сега се считат за щастливци. Всяка нейна изява е събитие. Самият Путин с удоволствие отива да я поздрави и поднесе цветя, кметът на Москва Юрий Лужков казва с удоволствие, че е неин приятел, прочутата екстрасенска и лечителка Джуна дори на най-високопоставеното парти предпочита нейната компания, световният шампион по щанги, богатирът Леонид Жаботински, смята, че е чест Лили Иванова да бъде гост на рождения му ден. Но това са само редки епизоди от живота на Лили Иванова. Блясъкът, който повечето виждат. Останалото е къртовски труд и самота в името на божествената й мисия. Дори и днес - 24 април, деня, в който голямата дама на България е родена.
Исак Гозес

Автор Aнakин_Ckaйyokъp ()
Публикувано24.04.07 10:01

Честит рожден ден, Лили, и от мен! Да си ни жива и здрава и винаги Любовта да е с теб!

Тема Re: ЧРД [re: /Mилeнa/]  
Автор merteuil (coordinator)
Публикувано24.04.07 10:40

Разбира се, с удоволствие ще се включа и аз.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, НАЙ-ЛЮБИМА ЛИЛИ!
Бъдете здрава, щастлива и нека продължаваш да ни радваш с уникалния си глас още дъъъълги години!

Обичам Ви!

Objects in mirror are closer than they appear.

Тема Re: Лили на рождения си ден в града на тепeтатанови [re: /Mилeнa/]  
Автор merteuil (coordinator)
Публикувано24.04.07 13:42

Навръх рождения си ден днес Лили Иванова не мисли за шумни тържества, защото е погълната от планове за предстоящи концерти. Утре вечер първата дама на естрадата ще пее в клуб “Ексел“ в Пловдив, след това има ангажименти в Разград.
В концертната обиколка влизат също Попово и Варна. “Рожденият ми ден е личен празник. Ще бъда извън София с един-двама много близки хора“, каза Лили Иванова. Точната възраст на певицата е сред най-големите мистерии в републиката. Според енциклопедията Лили Иванова днес става на 68 години. Враговете й обаче не пропускат да отбележат, че тя е стигнала юбилейните 70 още миналата година. В случя това няма особено значение - по-важното е, че каквото и да се говори или пише за нея, Лили остава българската звезда №1 за всички времена, писа Монитор.

ТЯ ЕДНО КЪМ ЕДНО
"Ако някой ми е поискал два лева и не ми ги е върнал, това не е кой знае какво. Но на човек, който се е опитал да ме предаде професионално и да се кичи с моята слава, без да признава моето превъзходство, никога не прощавам. Аз съм много дребна на ръст, но забелязвам, че има хора, които все гледат да се качат на раменете ми, за да изглеждат по-високи от мен. Човек не може да надмине ръста си.
Не може да подадеш ръка на един човек, който на всичкото отгоре няма и качества, и след това да чуеш: "Благодарение на мен тя блесна". Няма такъв случай да съм простила. Но и не влизам в пререкания. Просто затварям вратата, пък и я заключвам. "

Objects in mirror are closer than they appear.<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от merteuil на 24.04.07 13:43.</EM></FONT></P>

Редактирано от merteuil на 24.04.07 13:52.

Тема Re: ЧРД мила чаровнице!!нови [re: /Mилeнa/]  
Автор redjeep (TJ-Sport)
Публикувано24.04.07 15:51

Мила Лили,нямам думи с които да изразя обичта си към теб,
нямам думи с които да те поздравя за рожденният ти ден!...И все пак...
Защо мили хора,живота е остроен така,че да се остарява?70,100,200,няма значение,специялно за Лили това не важи,
да Лили,чаровнице мила няма значение.
Ти си най великата,ама много велика!!!!!

Тема Re: ЧРД мила чаровнице!!нови [re: redjeep]  
Автор Kaминaндo (Каминандо :))
Публикувано24.04.07 17:12

Обичам те през ледове и бури!
Обичам те през огън и вода!
Сърцето ми докрай е твое
докрай дори и след смъртта!

ЧРД Лили!

Редактирано от Kaминaндo на 24.04.07 17:18.

Тема Re: ЧРД мила чаровнице!!нови [re: Kaминaндo]  
Автор _No_Name_ (новак)
Публикувано24.04.07 19:20

Ако беше сълза,
щеше да си в очите ми,
ако беше цвете
щеше да си в ръцете ми,
но ти си човек
и се намираш в сърцето ми!

Честит Рожден Ден Лили!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.