Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:00 13.11.25 
Музикални
   >> Лили Иванова
*Кратък преглед

Тема Какво е Лили Иванова? Я, ме оплюйте сеганови  
АвторLilfan (Нерегистриран)
Публикувано07.07.04 23:54

Lili Ivanova! Nikoga nqma da se rodi v sveta vtora kato neq!
Тайната на този феномен е нейният великолепен,наситен с драматизъм
глас,с брилянтна чистота и огромен диапазон.
Ще кажа само няколко красноречиви факта и няма както повече да коментирам:
Lili Ivanova ima izdadeni 33 albuma. 17 mezdunarodni nagradi, dve ot
koito zlatni plochi ot Cannes i Athens za prodazbi nad 1 milion.
Lili e iznesla nad 11 000 koncerta v nad 40 strani. Pee na 10 esika.
Repertoarat i e ot nad 500 pesni. Pres 1997 The International
Association of Women in Brussels nominated Lili Ivanova " as one of
the 100 most remarkable women on the planet in the 20th century.
Lili Ivanova e nositel na orden vrqchen i ot " St.Nicholas Miracle
Maker Foundation for good works".
Lili Ivanova e piala v musikali vqv "Friedrich Stadt Palast"
in Berlin i v pochti vsichki golemi evropeiski sveni. Repertoarat i
obhvashta stilove ot pop i blus do jazz interpretacii na bg folk music.
Mislia , che triabva da se otnasiame s ogromno uvajenie kam lichnosti ,
koito sa doprinesli za tova Bulgaria da bade populiarna po sveta.
Edva li ima drug BG pop pevec i Lili Ivanova e edin ot malkoto tvorci
v Bulgaria , koito producirat musica na mnogo visoko nivo.
Shte si pozvolia da spomena samo edno ime i ocenkata mu za Lili Ivanova
.ulio Iglesias. " Lili Ivanova is one of the best female singers ever"

Ето това е! Лили се нарежда до Петър Дънов, баба Ванга, Христо Стоичков и т.н. И не съм очаквал, че оплюването и ще започне точно от Бъглария....но скъпи сънародници, това че простащината е взела връх в държавата ни, не значи, че ще промените мнението на милионите почитатели на Лили в Света...на около 100 млн Руснаци, и още незнам колко милиона души от Европа и света. Та какво са едни 8 млн в България.....но нали и тя е човек тя най-много се радва на любовта на родната си публика. И я получи, незнам друг певец който е получил тази любов. Просто не сте били родени когато тя се е радвала на тази любов, а и днешната българска младеж в голямата си част няма усет за изкуство, каквото вече 40 години прави Лили Иванова. В момента се набляга на външността и шоу изпълнението евентуално, и точно затова Лили понякога ви става смешна, защото на вас иска да угоди, на вас иска да покаже нещо което малко хора по света могат да видят, нещо което тласка България напред, там където малко нации могат да се похвалят, че са били. Чудя се един ваш връстник който е сляп и който не гледа Слави Трифунов както би казал за Лили Иванова, само слушайки песните и? Едва ли това което и вие. И едва ли вашите баби се обличат или изглеждат като нея....много по зле са. А и едва ли ще ви е приятно да излиза тя с бастунче и побеляла коса и да пее....а след като има все още този прекрасен глас, защо да не може света да и се радва? Дори когато стане на 80-90, ако трябва като Емил Димитров само устата ще си отваря, но отново ще я виждаме и отново ще ни развълнува така както никой. И така докато е жива. А дано вие като станете на нейната възраст някой да ви знае, и дано България има и друг като нея, който да стигне нейния връх, но повярвайте ми това няма да сте вие. Няма да са нито Глория, Райна, Азис, Каризма и т.н. те правят нещо толкова плитко изтъркано и копирано, което няма да се помни и 5 години. Тук говорим за изкуство, Лили Иванова не прави просто музика, тя прави изкуство, тя гради основите на световната поп-музика на 20ти и 21и век и България трябва да е горда, че и това начинание тя участва и то не никак скромно. И такива като Лили Иванова ще бъдат пускани по МТВ и Евровизия, ако чакате от тези изброените по-горе....жестоко се лъжете. Това което те правят хората отдавна са го направили, срам ме е, че са българи и не могат да измислят нещо ново, нещо уникално, защото нашата музика е такава. Както фолклора, така и поп музиката ни е такава, друг е въпроса, че такава не се прави. Крайно време е да започнете да мислите като европейци, защото сега можеше да не сме родината на киселото мляко, а на Лили Иванова.

Тема Re: Какво е Лили Иванова? Я, ме оплюйте сеганови [re: Lilfan]  
АвторRe:-) (Нерегистриран)
Публикувано08.07.04 00:21

Всичко, което си написал е вярно, но не си споменал, че за да бъде Лили това, което е са работили и продължават да работят композитори, поети, музиканти,режисьори, фотографи гримьори, фризьори и т.н и т.н. Да феномен, но по-добре е да се оттегли от сцената с достойнство /например с един страхотен концерт/ и да си гледа старините. Така хората ще я запомнят с любов и доброта, а сега тя сама си дава поводи да я подиграват... Мисля, че сама беше казала преди повече от 20 години, че една баба не може да пее на сцената. 80-90 години не са ли множко за певица?!? Била е върха преди години, но сега по-скоро е интересна с това, което прави. Работя с млади хора и никой не се вълнува от Лили Иванова мога да те уверя. Не знам защо си написал толкова дълги редове и какво те притеснява. Лили си е една възрастна жена /мисля, че я показаха скоро какво представлява отблизо/, която е била върха преди години, но сега на преден план са младите певци и таланти /макар и краткотрайно/ жалко ще бъде, ако Лили се замозабрави и я сполети съдбата на Емил. Човек трябва да има някаква мярка. Повтарям пак, че Лили е безспорен феномен като певица, но като човек не е на място /малко е надменна/. Така,че успокой се и не се впрягай чак толкова. Няма смисъл да ви отговаряш, да ме нападаш или обиждаш. На мен Лили ми харесваше преди 10-15 години, когато наистина беше Лили. Сега в момента е една възрастна жена, вманиачена да се прави на тийнейджърка със фалшиви снимки и клипове /по-точно обработени снимки/ и разни плейбек-концерти. Твърде ме съмнява, че вече обича и публиката си... Така, че Лили сама си дава поводите да я плюят и маскарят. Има една точна поговорка: "Каквото сам си направиш - никой не може да ти го направи" Аз съм също фен на Лили, но както ти казах от по-ранен период. Ходих на последния й концерт, но нещо не ме вълнува вече. Последният й албум не е добър. Сам съм се учудвал защо става така, а просто сърцето ми вече не се вълнува от нея. Мисля, че ме разбра добре. Да е жива и здрава и да мисли как ще прекара старините си. А и ние трямва да мислим по този въпрос, нали. С най-добри чувства!

Тема Re: Какво е Лили Иванова? Я, ме оплюйте сеганови [re: Re:-)]  
АвторИвaн Пaнoв (Нерегистриран)
Публикувано08.07.04 00:29

Както самата Лили би казала:
" Колко много пари похарчих,за да придобия този евтин вид..."

Само не съм съгласен да я поставяш междя баба Дънова и баба Ванга.Лили е доста по-секси.

Автор vaciba (приятел)
Публикувано08.07.04 09:21

Защо да те оплюва някой ?
Виждам че на 8.07.2004 г. в 00.02 часа си поставил тази тема и във форума на мр3-bg.com.
А пък там chefo както се подписва поставя с доста голямо темпо песните на Лили. Виждам че е поставил албума "Amore twist" вчера.

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от vaciba на 08.07.04 09:24.</EM></FONT></P>

Редактирано от vaciba на 08.07.04 09:25.

Тема Re: Какво е Лили Иванова? Я, ме оплюйте сеганови [re: vaciba]  
АвторLilfan (Нерегистриран)
Публикувано08.07.04 11:00

Истината е че аз бях този който иска6е 90 % от тези парчета във мп3-бг.ком.

Тема Re: Какво е Лили Иванова? Я, ме оплюйте сега [re: Lilfan]  
Автор redbull72 (непознат )
Публикувано17.01.07 15:12

Автор redbull72 (непознат )
Публикувано17.01.07 15:39

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.