Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:12 13.11.25 
Музикални
   >> Лили Иванова
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Лили Иванова откриванови  
Автор chancce ()
Публикувано10.07.06 19:05

Лили Иванова открива X-ия панаир на занаятите във Варна

--------------------------------------------------------------------------------

Примата на българската естрада Лили Иванова ще открие юбилейното, десето издание на Панаира на занаятите. Официалното откриване на най-голямото занаятчийско изложение в България ще се състои на 25 юли от 20.00 часа на сцената на Панаира, информира Веселина Савова, организатор на събитието, което се провежда в т. нар. "дупка" на кръстовището на бул. “Княз Борис I” и ул. “Батенберг”.

Общо 123-ма майстори от страната ще представят своя занаятчийска продукция - текстил, витражи, еко плетива, бижута, живопис, дърворезба, иконопис, керамика и прочие в продължение на един месец, т.е. до 25 август. Някои от участниците ще бъдат представени за първи път със своите текстилни изделия, рисувана коприна и керамика, както и за първи път ще гостува известен майстор на лули. Специално представяне ще имат редовни участници като Румяна Пенчева (иконопис и дърворезба) и Веселин Фесчиев (тъкачество), които не са пропуснали нито едно от изданията на Панаира от 1996г., когато участват около 15-ина майстори. За първи път тази година вероятно ще има и чуждо участие - вече тече процедура за участието на две индийски фирми. По този повод Савова сподели, че това не е нейна инициатива, но ако развитието на панаира го налага международното участие може и да се увеличи при следващите издания. По-добре би било за нас българските майстори да тръгнат по света, отколкото светът да идва, каза Савова. По традиция и тази година всяка вечер на сцената на панаира ще гостуват изпълнители от различни жанрове, фолклорни състави и ансамбли, ще бъдат правени ревюта и шоуспектакли. Над 50 мероприятия общо ще станат част от съпътстващата програма на X-ото издание на панаира. Сред по-интересните събития ще е гостуването на дизайнера Цено Вутов-Феликс, който е подготвил нова колекция етнооблекла за ревю-спектакъла “Благословена и свята”. Спектакълът е част от поредицата ревюта под наименованието "България - хилядолетна красота", продуцирани от организаторите на Панаира на занаятите - рекламна къща "Ливеа арт" и "Общо занаятчийско сдружение". Модното шоу пък се предвижда за 18 август от 20:00 часа във вътрешния двор на Археологическия музей. Поздравителни адреси към организаторите на Панаира на занаятите пък са изпратили кметът на Варна Кирил Йорданов, областният управител Петър Кандиларов и председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов. Информацията е на кореспондента на БГНЕС във Варна. /БГНЕС

печат затвори

позоваването е задължително

Тема Re: Лили Иванова откриванови [re: chancce]  
Автор /Mилeнa/ (минаващ)
Публикувано25.07.06 00:43

Някой да не е забравил!!!

Тема Re: Лили Иванова откриванови [re: /Mилeнa/]  
Автор chancce ()
Публикувано25.07.06 21:32

Хайде, ще чакаме по-късно тази вечер разказа ви, че не можем да изприпкаме до Варна.

Автор /Mилeнa/ (минаващ)
Публикувано26.07.06 11:37

Здравейте!
Снощи Лили блестеше с цялото си величие на сцената. Започвам с това, защото не мога да не спомена, колко красива беше. Концертът продължи два часа и Лили изпя блестящо около "хиляда" песни на живо /по-късно Михаела ще ви напише подробно списака/. Представи пианиста и цигуларя, като подчерта, че и двамата са завършили консерваторията. Имаше много сладки моменти, когато хората викаха -"Лили ела напред, за да те видим" /понеже колоните пречеха/, а тя се усмихна и каза - "Има ли нещо за гледане? След малко ще ме видите", а от публиката се провикаха - има, има. По едно време Лили фиксира на една витрина един много красив петел и каза, че след концерта ще си го купи, но майстор Данчо го опакова набързо и й го подари. Друг майстор й подари миниатюрна дърворезба. Тази вечер се сбъдна и една от мечтите ми - Лили да изпее "Боянският майстор". От както започнаха участията й в пиано клубове чакам тази песен. Изпълнението беше фантастично. Лили беше в прекрасна гласова форма. Единственото, което малко помрачи настроението е, че някои хора продължаваха да снимат, след като тя най-мило ги помоли да спрат. Невероятен концерт, невероятно преживяване.

Автор Tomoe (аниме гуру)
Публикувано26.07.06 12:37

Да, пеенето беше наистина хубаво, но всичко останало беше прекомерно капризничене и примадонщина - "Не ме снимайте!", "Гащите ли искате да ми видите?", "Ах, какво нахалство!", слизане от сцената, постоянно командване на техническия екип и други подобни. Нека бъдем обективни. Не сте ли ходили на концерти на други певци, да направите сравнение в сценичното поведение?
Иначе трудно ще преглътна, че песента Танго беше на плейбек, но останалото беше добре.

Aitai, ima sugu aitai... aenai, sorenara shinitai... dakitai, subete wasuretai...

Автор ZLATlN (непознат )
Публикувано26.07.06 13:31

Как беше направена песента "Боянският майстор"? Само акустично ли?

Автор ДpyrapkaтaMиxaйлoвнa (вълшебница)
Публикувано26.07.06 13:49

Лятна Варна, чудна Варна, Варна в късен час!
Да напиша новините бързам, бързам аз...

Ликувай, народе! Ликувай, Варна! Ликувайте, фенове от страната и чужбина!

Най-голямата майсторка на пеенето открива Десетият юбилеен панаир на занаятите във Варна!

Доста голяма блъсканица беше на входа. Пропускаха хората бавно, защото се слизаше надолу по едни стръмни стълби и си представете какво би станало, ако задните редици бяха напънали - ефект на доминото.

Оставихме разглеждането на панаира за после и си бетонирахме стратегически позиции пред сцената. И зачакахме да ни се случи поредното преживяване.

...и то не закъсня..

Клип към песента "Пак ще те обичам"

Лили се появи - бляскава, красива, елегантна, усмихната, свежа.

Преди да започне програмата си, Лили отправи специални поздравления към всички знайни и незнайни майстори, които с труда си красят ежедневието ни. Пожела им да са все така живи, здрави, талантливи и трудолюбиви и ако е живот и здраве - след 10 години пак да я поканят да пее за следващия им юбилей!

И.. както си му е реда - покани на сцената пианистът-саксофонист-тромпетист - Огнян Енев - Оги

1. "Какво си ти" - Какво чудо си ти, Лили?! - Неземно чудо

Покани на сцената и "Паганини" - цигуларят Орлин Василев - Ори

2. "Ела" - Класика в жанра
3. "Малка част от мен" - много провокативно-еротично-закачлива песничка...

Някои от присъстващите не виждаха Лили от колоните, но тя ги успокояваше, казвайки им: "На вас после специално ще ви се покажа!"

Няма как да пропусна да спомена за масата любители на всякакъв вид снимачна техника, които се постараха да изнервят доста Лили. Аз щото съм си от село и съм кротка и блага по характер (Рекламааа!) - като ми кажат нещо веднъж - достатъчно е за да го взема предвид и да се съобразя. Но... къде ги такива примерни като мен!? Снима народа и пет пари не дава.

Та по едно време се наложи на подиума да се появи организаторката, която да помоли всички да престанат да снимат. Тя каза: Ние сме платили за този концерт и не го снимаме, моля, не си позволявайте и вие да го правите! Ама българина е пич, глава-паве - не увира как бъде!

Имаше от някаква телевизия, които въпреки забележките снимаха и Лили махна с ръка и каза: А, знам аз от коя телевизия могат да са толкова нахални!

И на други места по време на концерта се налагаше намесата на охраната за да се възпрат запалените фотолюбители да не упражняват уменията си точно на тази изява.

4. "Часове" - Класика в жанра
5. "Помниш ли моите сънища" - колкото по-често я пее по концерти, толкова по-хубава става
6. "Невероятно" - ами.. аз мнооого си я обичам тази песен... за кой ли път ви го казвам не зная...
7. "Чудо" - вижте описанието от Бургас
8. "Залез" - Разкошен Залез
9. "Заклинание" - Неотменимо. С пеенето си Лили ни е заклела да сме и верни завинаги. Няма разваляне за тази магия.
10. "Хазарт" - денс, денс, денс...
11. "БОЯНСКИЯТ МАЙСТОР" - бяхме много щастливи, че Лили специално е подготвила тази песен, с която да поздрави всички занаятчии и майстори за техния труд и талант. Още преди да отидем на концерта, Миленка имаше предчувствие, че Лили ще изпее тази песен. И позна! Песента се получи разкошно... Направена с пиано и цигулка. Спомнете си аранжимента от 199. там края на песента е много силно изпят. Така го направи и тази вечер, при което щях да падна. Добре, че беше пълно и нямаше на къде.
12. "У дома"
13. "Танго"
14. "Експрес танго"
15. "Ветрове"
16. "Влюбеният джаз"
17. "Без правила" - Тук Лили се обърна към публиката и ги попита: "Как мислите? Може ли да се живее без правила в живота? Правила не може да има само в любовта!"
18. "Детелина". Тази песен беше специален поздрав за организаторката на панаира на занаятите. Лили каза, че е хубаво не само да има кой да прави красиви неща, но и да има хора като тази госпожа (извинявам се - не запомних името и), които да огранизират и сплотяват занаятчиите и да дават поле за изява на способностите им. Организаторката беше на сцената и Лили специално промени текста на песента, като изпя: "Аз искам от листенцата вълшебни едно за ТЕБ да има на света!"

Докато пее, Лили забелязала в далечината, на един щанд фигура на петел. Трудно ми е да кажа - порцеланов ли беше или от друг материал, но беше красиво оцветен. Лили си го харесала и помоли организаторката на проявата да и каже кой го е направил. Изяви желание да си го купи за нея.
19. "Щурче"
20. "Без радио не мога"

Аз и друг път съм го казвала - доколкото е възможно - трябва да се следят ВСИЧКИ изяви на Лили. Ето, за мен, концертът снощи беше много по-хубав от този в Бургас. За мен е необяснимо това, но е факт.

Лили беше в много добра гласова форма и се представи отлично.

Някои хора се подразниха от молбата на Лили да не се снима, но тя имаше основание да ги помоли за това.

Каза, че я снимат и наблюдават само за да могат после да и искат пари от нея. Пари за всичко.

И се обърна към снимащите, че този автор, за който дебнат няма да присъства тази вечер и няма да присъства въобще никога.

Моля, ако някой иска, нека да допълни информацията по темата.

Тема Re: Лили Иванова откриванови [re: Tomoe]  
Автор ДpyrapkaтaMиxaйлoвнa (вълшебница)
Публикувано26.07.06 14:08

Липсват ти определени детайли, за да ти се визуализира цялата картинка. И ако ще цитираш - прави го точно. Лили не е казвала такова нещо. И с думите си тя целеше да закачи господин ти Щерев, който претендира на всеослушание, че бил видял бельото и. Тя каза, че това, което се вижда не е бельо, а къси гащички и че е не чувства виновна за това, че някои хора са невежи по въпроса.
След като ти обясних, надявам се да си разбрал не само това, което ти обясних, ами и колко безмислено беше да го правя. Щото на всички много ви се иска Лили да е казала нещо, което само във вашите мозъчета вирее, че да има после какво да разправяте, играейки си на счупен телефон.

ДА! Нахалство е мека дума за деянията на някои присъстващи. На един човек един път се казва!

Леле.. ей такиви индивиди са в състояние леко да ме изумят...
Човеко, Лили понече да слезе от сцената, за да отиде при публиката и да изтанцува "Експрес танго" с някого, на когото после да подари комплект дискове.

Какво означава командва техническият екип? Та нима не е в правото си да се погрижи за осигуряването на перфектни условия за работа?!? И без това от време на време имаше един супер стряскащ пукащ шум от кабели (най-вероятно от недобър контакт). На кого да остави командването на техническия персонал? На теб може би?

Еми.. тясно ти е гърленцето... щом не можеш такива неща да преглъщаш..

Най-опасни са ей такива недобре информирани манипулатори, като теб!

Аре, със здраве! Следващият път пак да дойдеш!

Тема Re: Лили Иванова откриванови [re: ДpyrapkaтaMиxaйлoвнa]  
Автор /Mилeнa/ (минаващ)
Публикувано26.07.06 14:31

Михаела, както винаги - изчерпателна!
Искаше ми се само вместо "Влюбения джаз" или "Без радио не мога" да изпее "Камино". Гласът й беше невероятен и щеше да стане страхотно "Камино", но за съжаление не всички мечти се сбъдват.

Тема Re: Лили Иванова открива [re: ДpyrapkaтaMиxaйлoвнa]  
Автор Tomoe (аниме гуру)
Публикувано26.07.06 15:30

Тя слезе от сцената възмутена по време на Танго, а не на Експрес Танго (когато танцува с дядката).
За останалото (+личните нападки към мен) - no comment...
Разбирам, че сте фенове, ама се фанатизирате. На мен ми е по-лесно да харесвам гласът и песните на Лили, без да се впрягам толкова.

Aitai, ima sugu aitai... aenai, sorenara shinitai... dakitai, subete wasuretai...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.