Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:05 04.11.25 
Музикални
   >> Лили Иванова
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Пиано бар Б29 - втора и трета вечернови  
Автор ДaмянМодератор (можещ)
Публикувано29.01.06 14:57

Ето с какво ни изненада този път Лили / аз бях само две от трите вечери /.

Нови песни в програмата са Студ и Часове. Прощаване сега липсва. Студ Лили я прави много силово и понеже започва с тази песен, направо ме порази. Така, както се чуваше в бара, ми се стори, че я пее сега по високо по тон.
Аз лично бързам да ви кажа, че изпълнението, което чух през втората вечер на Часове беше най-емоциалното преживяване, което музикално произведение и по-точно, изпълнението, съм усещал досега. Абсолютно магия. Лили започна ниско и плътно, с толкова емоция, с такова извивяне на смисъла вложен във всяка дума, във фразата и едновремено в цялата песен. Обезумях от щастие докато попивах песента, беше приказно.

Третата вечер присъствахме само, защото ни направиха голям жест / благодаря на всички / и ни пуснаха да влезем, макар да нямахме куверти предварително. Естествено, там, където Лили пее, свободни места няма, така че посместихме тук там /аз се оказах до Ана-Мария Тонкова /. Лили изпя общо 25 песни, като за пръв път аз чух концертно изпълнение на "Нощта на късите разстояния". Също внезапно сякаш, Лили реши да изпее и "Частен случай", на което всички бяхме силно учудени. Все пак рок песен, освен това доста дълга и трудна.

През втората вечер Лили ни разказа за приключенията сив Сандански от 1994г. Поводът, по който се сети, беше че трябваше да й сложат един контролен монитор за звук там, откъдето тя единствено можеше да мине в пубилката. И тя кажа, на онзи нагласен фестивал, махнали нарочно дъски и стълби от сцената към публиката, за да не може да мине. Е както, всички знаем тука - мина в хората и знаем после какъв фурор направи - от 4 мин песен - 40 минути аплодисменти. Като пееше Заклинание, смени в текста "бял ден да не знае" с "бял ден да не види" и веднага се усети, че е сбъркала и ни подкни вече да подсказваме по някоя дума.

Много неща има за разказаване, ама нека и другите се включат. Другарката Михайловна, ще ни напише списъкът на песните - тя, както обикновено си ги записваше на едно листче.

Тема Re: Пиано бар Б29 - втора и трета вечернови [re: Дaмян]  
Автор /Mилeнa/ (новак)
Публикувано30.01.06 12:13

Усещам емоциите и трепетите на сърцата ви по време на изпълненията на Лили. Знам от личен опит, че едно такова преживяжане може да ви зареди емоционално за много дълго време. Бях с вас духом през всичките вечери и бях много щастлива, когато по време на третата вечер слушах на живо по GSM-a изпълнението на "Часове", за което ви благодаря много. Не ми остава нищо друго освен да се надявам, че скоро ще бъде и във Варна.

Автор chancce ()
Публикувано30.01.06 12:26

Ще добавя само, че за първи път видяхме /или поне аз/ Лили така поголовно да забравя текстовете, че направо весело да ти стане. Става въпрос само за втората вечер - освен споменатото от Дамян, на "Обич" направо накара да почнат отначало, защото втория стих й изчезна от паметта. Струва ми се, че имаше още една песен /май "Кой ражда болката"/, на която просто повтори едни и същи думи и в първия, и във втория куплет. Накрая отсече, че сигурно някой й е направил магия, после каза, че нея магии не я ловят. После намери причината в приятелката си Роберта, която бе седнала на рояла - разсейвала я. Накрая се накара едно хубаво на цялата ни агитка, защото сме подсказвали имената на песните и въобще сме викали и от този момент престана да оплита тестовете.
Цялата тази история обаче бе гарнирана с много смях и шеги от нейна страна - припомни си случката с "Камино" във Варна, когато човекът, пеещ срещу нея я накара да спре за малко, разказа май още няколко такива истории. Накрая, когато прозвучаха "Стари мой приятелю" и "Детелини" ни подканяше да пеем с думите "Хайде, сега пейте да ви чуя, а не да викате само!".
Абе имаше май наистина някаква магия втората вечер, но едва ли бе направена само на Лили.
За "Часове" съм напълно съгласен с Дамян - такова проникновено изпълнение, че дори когато я е записвала за първи път преди повече от 20 години, не е толкова въздействаща. При това става въпрос за песен с толкова философски и на пръв поглед отвлечен текст...Много се радвам, че все по-често напоследък се сеща за Павел Матев - навремето сигурно е усещала по интуиция, че има нещо в неговите стихове, докато сега, от дистанцията на времето и от възрастта си, имам усещането, че сливането е пълно. Да ви припомня само, че от последните й участия в пиано-баровете само "Часове" и "Ела" са по текстове на Павел Матев. А в репертоара й има още толкова много други...

Автор Shape (непознат )
Публикувано30.01.06 12:31

Dali 6te pee nqkade v piano bar kraq na fevruari , mart ili april?

Автор kuma lisa (непознат )
Публикувано30.01.06 13:08

Дали някой е записал на МР3 песните "Часове" и "Студ"? Много съм любопитна да ги чуя. Ако някой ги има, ще съм му много благодарна, ако ми ги изпрати на адрес: sisa_boneva@abv.bg

Тема Re: Пиано бар Б29 - втора и трета вечернови [re: chancce]  
Автор Varna_Boy (непознат )
Публикувано30.01.06 13:53

Добре прави, че възражда старите си песни, защото новите не са така добри, както тези преди 20-30 години. "Часове" е наистина една превъзходна песен... Не съм съгласен, че не е изпълнила добре преди... Гласът на Лили преди 10 и повече години беше много по-добър от сега... И това си е неоспорим факт. Присъствал съм на изпълнения на живо. Евала за тези години... А иначе подскача като 20 годишно момиченце /особено на "Без радио не мога"/

Тема Re: Пиано бар Б29 - втора и трета вечернови [re: Varna_Boy]  
Автор chancce ()
Публикувано30.01.06 18:46

Аз друго имах предвид - естествено, че гласът й преди 20 години е бил в друго състояние. Само че освен да го "надува", сега в изпълненията й има невероятен финес. А и когато го "надуе" пак има моменти, в които космите по тялото ни настръхват.

Тема Re: Пиано бар Б29 - втора и трета вечернови [re: chancce]  
Автор /Mилeнa/ (новак)
Публикувано30.01.06 19:02

Точната дума е "вика", но аз лично бих поспорила, за това, кога гласа й е бил по-хубав - преди 10, 20, 30 или 40 години. На мен лично ми харесва сега много повече от преди. Може би, защото обичм по-улегнали гласове. В потвърждение на думите ми ще ви дам един пример с "Море на младостта" Ако искате пуснете записа от 60-те и после веднага някой последен запис. Мисля, че последния ще ви хареса повече.

Тема Re: Пиано бар Б29 - втора и трета вечернови [re: kuma lisa]  
Автор fantomsf (непознат )
Публикувано30.01.06 22:10

az li4no sum malko nedovolen, trydno e da q vijdash Lili, sred 100-ina pesnsioneri, sled kato e pulnila ogromni zali...ne znam,ama az taka mislq- tova e kra4ka nazad! A i mislq 4e izpqvaneto ne beshe vurha, shepteshe i posle vikne... stranno beshe.. :)

Тема Re: Пиано бар Б29 - втора и трета вечернови [re: fantomsf]  
Автор daniel88 (непознат )
Публикувано30.01.06 23:09

Да някъде съм съгласен с "fantomsf ". Вярно е, че този близък контакт с хората както казва Лили е добър, но не може примата която пълни заси с хиляди места да пее пред 100-на човека. Песните в пиано бара (аз несъм ходил но съм чул записи) не са това, което виждаме на сцената. Незная от живоото пеене или от плейбека е, но разликата е голяма. Но например някои песни като примерно Събота вечер на живо от НДК звучи супер, до колкото Нямо кино в биано бар звучи не добре.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.