Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:37 05.11.25 
Музикални
   >> Лили Иванова
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Кога открихте Лили Иванова ?нови  
Автор vaciba (приятел)
Публикувано20.07.05 16:04

Наскоро един приятел който пише тук в клуба ми каза , че първото нещо което си е купил на Лили Иванова е CD - "Хазарт".
Не го попитах от кога е в "плен" на този глас?
За мен това е от времето на "Без радио не мога " и на черно бялата телевизия .
Филмчето ( днес наричано клип) към сащата песен е познато на всички.
Вие кога я открихте и какви са първите приятни спомени.
Е има почитатели които не са я харесвали преди години но с времето са признали талнта и.

Тема Re: Кога открихте Лили Иванова ?нови [re: vaciba]  
Авторdpg (Нерегистриран)
Публикувано20.07.05 17:37

Роден съм 1979г. Първото нещо което си спомням е, че моите родители ми подадоха в ръце една много красива плоча на която бе нарисувана Лили (Предупреждение 80'). Бил съм на година и нещо. Много ясно си спомням възторга който изживях - което значи, че въпросния глас не ми е бил непознат дори и на тази възраст. Песента която си спомням като най-ярка от ранните ми детски спомени е Щурче (макар че сега не я обичам особено). След това помня еуфорията около всеки следващ албум (особено когато излезе двойният "Искам те"). Тогава (а може би и сега) знаех всички песни на изуст - това навярно е оформило светоусещането ми (визирам текстовете). Нещата днес стоят малко по-различно, но като цяло тръпката която преминава през мен, когато чуя името Лили Иванова е почти същата!

Автор nel83 (непознат )
Публикувано20.07.05 18:54

Ami az sam rodena prez 1983. Prez 1993 ili 94(ne sam sigurna za godinata) ima6e nqkakav festival Pirin folk i Lili pq Gra6nica na liubovta. Togava az zamraznah-gledah i slu6ah kato omagiosana po vreme na izpalnenieto. Ottogava sam i nai-varla po4itatelka.

Тема Re: Кога открихте Лили Иванова ?нови [re: nel83]  
Автор ДaмянМодератор (можещ)
Публикувано20.07.05 21:07

ААААААААА, голям фурор беше това!

Аз си спомням новогодишната програма за новата 1990 година - Лили представи Тежка сватба в дълга бяла рокля /сватбена/. Без да знам коя е, защото вкъщи нямахме нито плочи, нито касети с нейна музика, усетих, че жената на телевизора е с нещо по-специална от всичко останало в програмата... И така .. цял живот...

Тема Re: Кога открихте Лили Иванова ?нови [re: Дaмян]  
АвторMилeнa (Нерегистриран)
Публикувано20.07.05 23:44

Аз не помня. Това, как съм заобичала Лили ми е най-тормозещия въпрос. Помня, че отидох в Спортна зала във Варна и тогава тя пя "Остани", но аз отидох заради нея /беше първи тур за "Златния Орфей" и пяха много певци/, не че тогава съм я открила. Тогава взех и първия си автограф. Помня, че казах на приятелката си, че търся снимки и плочи на Лили, но защо и кога съм се влюбила в нея не знам. Явно това няма значение, защото както казах в една друга тема - важното е, че Бог ми е помогнал да я открия.

Автор stoyanov (добрият)
Публикувано21.07.05 00:00

Аз добре си спомням черно-белия телевизор и разперените пръсти на Лили... Първо някак си се "уплаших", защото песента ще да е била доста силна, но не я помня...Сигурно е било 1975 г. Помня, че веднага я познах от плочата "Камино"... Любимата и първа песен, която ми направи впечатление беше "Нежност" от същия албум. По-късно полудях по тази жена /също и по Емил Димитров/. Първата плоча, която ми купиха по мое желание беше "Стари мой приятелю". Не се очудвам, че Лили не се харасва в тези години. На обложката изглежда ужасно, също и на "Танго". Сега е като кукла Барби- готина и секси. Но чесстно да си придная най-харесвам периода на творчеството й от 1975-1987 г. Даже повече си слушам старите песни, защото са по-добри. Само стравнете изпълнетието на "Стари мой приятелю" и "Обич"... Оригиналите са си оригинали. Както и да е... Благодаря на vaciba, че се е сетил да постави хубава тема... И аз бих пуснал подобна.

Редактирано от stoyanov на 21.07.05 00:00.

Тема Re: Кога открихте Лили Иванова ?нови [re: Mилeнa]  
Автор chancce ()
Публикувано21.07.05 00:04

Аз също не помня коя е първата песен, която съм чул в нейно изпълнение и дали изобщо съм се прехласнал. За първи път я видях на живо през декември 1977 г. и помня, че кварталът, в който живеех и където беше концертът, се готвеше седмици наред за това събитие като за празник, а след това месеци наред хората разправяха легенди за нея. Вероятно тогава съм се впечатлил. Имам чувството обаче, че като малък не я харесвах толкова колкото сега. Вероятно откривайки постоянно нова музика и изпълнители и "връщайки" се към нея, постепенно съм стигнал до убеждението, че и дума не може да става за сравнение. Другото, което ми прави впечатление е, че нейната музика някак си винаги ме е "възвисявала" и зареждала с енергия в най-тъпите моменти в живота ми. За което, разбира се, ще й бъда вечно благодарен.

Тема Re: Кога открихте Лили Иванова ?нови [re: chancce]  
АвторZlatin (Нерегистриран)
Публикувано22.07.05 00:27

Аз вечно съм харесвал песните на Лили. В къщи са били купувани всичките й албуми, и то по няколко пъти -веднъж от майка ми, баба ми и дядо ми отделно за себе си. Така в средата на 90те, след като вече отдавна в нас не се слуха плочи, аз реших да събирам нещата на Лили, успях да възстановя до гхоляма степен нейнатъа дискография.
Като малък обаче любимата ми плоча беше ЩУРЧЕ, много добре си спомням как съм карал баща ми да я пуска, защото тогава още не съм можел да се оправям с грамофона.
Първият албум, който си спомням да сме купили е касетката й от 1987 - Ти ме повика. После ходихме и на концерт, от който си спомянм само 4е трябваше да давам цветя на Лили и тя тогава ми се видя ужасно висока :))
Първият албум, който аз си купих лично, бехе Хазарт, за съжаление на касетка.
Но отношението ми към нея и към музиката й се е променяло през годините, едни песни съм харесвал преди, сега харесвам наред с тях и други...
Може би обаче наиситна най-хубавото то всичко е, че от нейната музика получавам нещо, което не може да ми даде никой друг изпълнител. То даже не се поддава на описание, има някакво метафизично измерение на съдържанието, вложено в начина, по който пее...

Тема Re: Кога открихте Лили Иванова ?нови [re: stoyanov]  
Автор nicki_mm (познат)
Публикувано22.07.05 10:01

Беше някъде към средата на 80-те когато започнах да се интересувам от музика. В къщи имахме доста плочи както на български така и на чужди изпълнители. Между тези плочи беше "Щурче". Още тогава ми направи впечатление обложката и красивите снимки на Лили. Плочата беше от гланциран картон а Лили изглеждаше много красива. Сам започнах да си я пускам на грамофона и знаех всичките песни наизуст! По късно се увлякох по диско музиката. Точно тогава излезе песента "Дълъг път изминах в този малък свят.... много срещи помня но не ги броях...." И страшно ми хареса. Помня, че имаше една класация по "Хоризонт" и всяка събота или неделя тази песен звучеше. Бях малък тогава за да си купувам плочи или списания и за това разчитах на по голямата си сестра.
По-късно към края на 93-та по радиото пускаха "Две хубави очи" и "Майка ми". Записах си ги на касета и започнах да ги въртя. Тези песни се оказаха недостатъчни за мен. Исках да чуя нещо повече. Тогава по едно пловдиско радио пуснаха песента "Белите манастири", която много ми хареса. И много изненадан, че Лили я изпълнява. По същото време в предаването ТВ Справочник разбрах, че във в-к МОДА пише за новия албум на Лили ХАЗАРТ. Купих си го и разбрах, че моите любими песни са вътре. Естествено след 2 дена си го купих. При първото прослушване албума ми се стори много странен!
След диско музика- мелодичен поп? Сами разбирате.
Слушах Хазарт всяка вечер! Това беше албума с най-романтични песни за мен!
От тук насетне не е нужно да казвам , че магията Лили неусетно ме завладя!
Сами разбирате за какво говоря!

АвторM. (Нерегистриран)
Публикувано22.07.05 11:33

OTDAVNA I ZAVINAGI

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.