|
Тема
|
знаете ли, лошото е, че го приемаме като издънка
|
|
Автор |
Penn Koff ()пират() |
Публикувано | 22.03.07 09:00 |
|
а би трябвало да се радваме на такива мачове. е чак да се радваме не де, но е по-добре да има трудни мачове, а не да бием с 10:0 тука и да падаме с 5:0 от барса.
аз искам шампиона да не е ясен до последните 1, 2 кръга. искам по 3, 4 отбора да се борят за титлата и 6, 7 да се борят да не изпаднат. искам равностойни истински мачове. искам когато грандовете гостуват на последните отбори коефициентите за единица и хикс да не са като коефициентите, когато ние гостувахме на челси. искам първенство без златна среда. шампиона да има по няколко загуби и равни. такива разни работи са ми в главата.
така че, нека да има такива мачове, но да не са резултат от наши пропуски, а да са резултат от добро първенство... ееех, мечти, мечти...
Re: знаете ли, лошото е, че го приемаме като издън
[re: Penn Koff]
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 22.03.07 19:51 |
|
А дано да стане. В последните години в А група почти не останаха отбори-мизерници, след тази изобщо няма да има, сега остава и футбалерите да започнат да си заработват парите.
TANSTAAFL
| |
Тема
|
[re: Kopo]
|
|
Автор |
Penn Koff ()пират() |
Публикувано | 23.03.07 09:38 |
|
хм, струва ми се, че мизерници ще се промъкват в а група, докато не я намалят на 10, 12 отбора и да има наистина конкуренция и за титлата и за уефа, а не както сега- още преди да почне първенството, знаем че шампиони сме или ние или чорбетата, знаем че за уефа ще се борят слабия, локото, осъм... другото са епизодични проблясъци на еднодневките.
|
|
Автор |
jdefoe (старо куче) |
Публикувано | 24.03.07 10:14 |
|
Най - малкото, защото загубихме от 1 от тези "отборчета" и направихме равни с още 2, плюс хикса с Ловеч ми се струва, че сегашният формат си е идеален.
Ти какво, мислиш, че и при 10 отбора няма именно Левски и 4-букви да спорят за титлата?
Не е там работата...Като общество сме зле, нямаме един построен театър, та камо ли стадион за последните 10 години, и така. Другите напъни са празни приказки. Да си оправим фасадата на футбола, тогава ще има напредък.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 24.03.07 10:23 |
|
Орязването на групата ан 12 отбора ще има 2 плюса:
1) Няма да остане "златна среда", при 4+1 места за ЕКТ и 3 изпадащи
2) Няма да влизат отборчета тип "боксова круша" - в 2-те "Б" групи винаги ще има поне по 2-3 на нивото на долната половина на "А"
Но догодина наистина се очертава да е по-серт в "А" група - двата бургаски тима дават заявка да са на нивото на Славия, Ботев, Берое, Черно море (т.е. кандидатите за Интертото този сезон), а менте-Пирин няма проблеми с парите и надали ще продава мачовете си. Интересно ще е не само кой ще е шампиона, а и кой ще е 3-тия изпаднал тази година. Аз залагам на Марек.
Между другото, тая може би необоснована надежда, че с дублиращи отбори на Левски, ЦСКА и Литекс Б-групите ще бъдат доста по-интересни. Както и ми се иска БФС да направи още една промяна - да отмени прякото изпадане от А, а да хвърли последните 4 (или 6) отбора на бараж с първите отбори на двете Б. Може би това е шанса да се спре с тъпата практика вместо един слаб отбор в А да се появява друг - още по-слаб.
TANSTAAFLРедактирано от Kopo на 24.03.07 10:28.
| |
Тема
|
[re: Kopo]
|
|
Автор |
rogach (пристрастен) |
Публикувано | 27.03.07 07:43 |
|
всичко това е много хубаво, но наличието на 2 Б групи за мене е последното отмъщение на батето, и то източна и западна -това е пълен абсурд, ако има една а група с 10 отбора и Б с 16 всичко си идва на мястото
| |
Тема
|
[re: rogach]
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 27.03.07 21:54 |
|
Двете Б групи като полу-аматьорски не са лоша идея (всъщност в Б група поне 2/3 от отборите де факто са си аматьорски), а не знам дали помниш предния опит с две Б групи - Северна и Южна (ако кажа че бяха дебалансирани - малко е).
И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - банкови гаранции за участието на всеки един отбор от А група + истинско лицензиране на клубове и стадиони. Ако се въведе - още наесен А група ще се свие на не повече от 10 тима, а Дражев ще види мач в А група само по телевизията.
TANSTAAFL
| |
|
били коефициентите при залаганията в полза Рилецо... От там може да стане ясно защо паднахме. А пък да не говорим какво е било за точен резултат...
Whisky-for my men, and beer for my horses...
| |
|
|
|
|