Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:59 22.11.25 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Тема Първи основен ремонт на Лада 1500Sнови  
Автор ifcho82 (непознат )
Публикувано21.08.07 09:38

Относно моята лада искам да получа малко информация защото несъм се занимавал досега с основен ремонт.Ладата ми е 1500S модел 1983 година.В момента аз съм трети собственик,но знам 4е досега никой не е правил ремонт.Гори ми маслко и доста пуши.Единствено аз съм сменял гумички на клапаните и съм свалял главата за шлайфане понеже беше прегрята и после напасвахме и клапаните,но видях че има ръб от износване в блока.Ладата е на 145 хиляди километра в момента.Казаха ми че сега трябва да сменя само бутала и сегменти.На това ли се казва първи ремонт ме интересува.Надявам се да има доста запознати от вас който ще ми дадат точен отговор за което благодаря предварително...
Прикрепям линк просто да я видите като снимки
http://store4.data.bg/belenskia/Lada/

Тема Re: Първи основен ремонт на Лада 1500Sнови [re: ifcho82]  
Автор фeн (запознат)
Публикувано22.08.07 00:33

Правилно са посочили,че трябва да се подменят буталата и сегментите щом пуши много.
Най-вече от прецакани маслени сегменти пуши. Ако е добра компресията не е необходимо да се прави ремонт,а да се сменят само маслените сегменти.
Ремонт се прави само тогава,когато е ниско налягането в цилиндрите това се установява след замерване с манометър на всеки цилиндър.
В зависимост от износването на цилиндрите е условие на кой ремонт ще е подходящ да си прави,а това решава шлайфиста след замерване на цилиндрите.

Тема Re: Първи основен ремонт на Лада 1500Sнови [re: фeн]  
Автор petyofito (Racing)
Публикувано03.11.07 07:33

Добре де,я ми кажете как става така на 145000км да смениш само бутала и сегменти без да шлаифате,че нещо немога дасе сетя

И питам още нещо за разбирачите,защо като си убувате чисти чорапки,си миете краката а

Тема Re: Първи основен ремонт на Лада 1500S [re: petyofito]  
Автор donCecone (LADA маниак)
Публикувано13.01.09 01:31

Мойта ЛАДА е 1300S и е на 160 000км. Реших да отворя двигателя от чисто л'бопитство. Но така и така го бях отворил, реших да сменя сегментите. На цилиндъра имаше много малък ръб. Винаги маслото е сменяно редовно, двигателя не е измъчван и в последно време е карана само на газ, което запазва качествата на маслото многократно. Сложих сегменти, които не са нито за първи, нито за следващ ремонт, а са си точно оригиналните сегменти.
Ето така може ЛАДА на над 150 000 да мине само със безобидна смяна на сегменти и двигателя да е отново като чисто нов :)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.